yed300250
הכי מטוקבקות
    חדשות • 20.02.2020
    פנייה למשרד הרווחה: "השוו את תנאי לומדות ולומדי התורה"
    חיידר משלהן: נשים שלומדות תורה במוסדות תורניים אינן זכאיות להטבות כמו חברותיהן שבספסל הלימודים האקדמי, או גברים הלומדים בישיבות • ארגון "עתים" פונה למשרד הרווחה ודורש לשנות את המצב כך שתנאי הנשים יושוו לאלו של הגברים
    יעל פרידסון

    עולם לימוד התורה עובר בשנים האחרונות שינויים. יותר ויותר נשים לומדות גמרא והלכה ברמות גבוהות, ומקבלות הסמכה כרבניות. אך בעוד עמיתיהן הגברים מוגדרים כאברכים ומקבלים הטבות סוציאליות כמו הנחה במעונות יום, תלמידות החכמים שמקדישות שנים ללימוד תורה אינן מקבלות את ההכרה הנדרשת מהמדינה. ארגון "עתים" פנה אתמול למשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים בדרישה להשוות את התנאים של תלמידות החכמים לזה של תלמידי החכמים.

     

    הפנייה של ארגון עתים נוגעת לנשים הלומדות בין היתר במדרשת לינדנבאום, ישיבת דרישה, מדרשת מגדל עוז ומדרשת נשמת. העמותה מבקשת להשוות את תנאיהן לאלו שזכאיות להם גם סטודנטיות הלומדות לתארים אקדמיים, אך הלימודים התורניים לנשים אינם מזכים את האברכיות בהנחה.

     

    חמוטל שובל, אם לחמישה בת 37, לומדת זה ארבע שנים בתוכנית ללימודי רבנות 'מנהיגות בקהילה' של מדרשת לנדנבאום. "תוכנית הלימודים היא מאוד אינטנסיבית, ארבעה ימים מלאים בשבוע, ובשאר הזמן אנחנו מתכוננות למבחנים, גם בסופי שבוע, אז אין ממש אפשרות לעבוד במקביל", מספרת שובל. היא וחברותיה מקבלות מלגה של 5,000 שקל בחודש, כך שההנחה בשכר הלימוד במעונות יום היא משמעותית ביותר. "ירדתי מרמת החיים בשביל ללמוד תורה", היא אומרת. "זה העיסוק המרכזי שלי בחיים. המדינה מעודדת נשים שלומדות לימודים אקדמיים, אז למה לא תומכים בי? לימוד התורה הוא סוג של פריבילגיה לנשים".

     

    במכתב ששלחה עו"ד שרה ויינברג מארגון עתים היא תהתה: "מדוע נשים המבקשות להשתלב בשוק העבודה ולתרום מידיעותיהן וכישוריהן התורניים לחברה הישראלית, לא יכולות ליהנות מאותה התמיכה והעידוד אותם מקבלות חברותיהן? האם רק בשל העובדה שבחרו בעולם התורה כעולמן המקצועי?" ויינברג מוסיפה כי "למדיניות זו, שכבר אינה מתאימה למציאות החברתית, השלכה מהותית ביותר על יכולתן של נשים להתמקצע בתחומים תורניים. שכן, אין לכל אישה את הפריבילגיה לעמוד בנטל הכלכלי הכרוך בלימודים תורניים, ללא שאלו יוכרו לצורך סבסוד מעונות ילדיהן".

     

    משרד הרווחה מסר בתגובה: "המשרד מסבסד את שהותם של כ־120,000 ילדים במעונות היום והמשפחתונים בעלות של 1.2 מיליארד שקל בשנה. הקריטריונים לקביעת זכאות לסבסוד נועדו לעודד תעסוקת נשים, בין היתר באמצעות עבודה וכן לימודים מוכווני תעסוקה המפוקחים על ידי גורמים ממשלתיים בלבד. מקרים חריגים יידונו בוועדת החריגים באגף למעונות יום, ויקבלו סבסוד על פי הצורך".

     


    פרסום ראשון: 20.02.20 , 23:33
    yed660100