הכיתה המבודדת
עם חיוך גדול הצטלמו תלמידי כיתה ח' בבית הספר "מקיף טוביהו" בבאר־שבע לפני ששהו בקרבת הקוריאנים במבנה בתל באר־שבע • תלמידי כיתה ט’ בחטיבת הביניים דגן בקריית חיים פגשו בתיירים החולים במהלך הטיול השנתי במצדה לפני שבוע וחצי • התלמידים ומוריהם נשלחו לבידוד, אך החשש הוא שזה קרה מאוחר מדי: "הם באו ללימודים, פגשו חברים והיו עם הוריהם – שהלכו לעבודה. זה כדור שלג שאין עליו שליטה"
זה כנראה היה רק עניין של זמן עד שישראלים יבואו במגע עם חולי קורונה שנמצאים לארץ, אך למרבה הצער מי שמשלמים ראשונים את המחיר הם דווקא ילדים: 60 תלמידי כיתה ט' בחטיבת הביניים דגן בקריית חיים, חמישה מורים שלהם ומאבטח, וכן 30 תלמידי כיתה ח' במקיף טוביהו בבאר־שבע ושני מורים שלהם.
בעקבות בקשת משרד הבריאות לדווח אם שהית בקרבת הצליינים הקוריאנים, הנהלת בית הספר בבאר־שבע הייתה הראשונה לדווח כי התלמידים היו לפני שבוע וחצי בטיול בתל באר־שבע במסגרת שיעור של"ח, ונכנסו למבנה שבו ביקרו גם הצליינים הקוריאנים.
משרד הבריאות הורה לתלמידים להיכנס מיידית לבידוד. שני המורים נבדקו בבית החולים סורוקה לאחר שדיווחו שהם סובלים מתסמינים שונים, עברו בדיקות ושוחררו לביתם לבידוד. תוצאות הבדיקות עדיין לא התקבלו.
אמש התברר כי תלמידים מכיתה ט' בחטיבת הביניים דגן בקריית חיים היו ב־12 בפברואר בטיול שנתי, שבמהלכו הגיעו למצדה ופגשו שם את התיירים הדרום קוריאנים. "הילדים היו עם הקוריאנים באותם רכבלים ואפילו צילמו אותם", סיפר אביו של אחד מהתלמידים, "הם מאוד התלהבו לראות אותם למעשה. עכשיו הם בבידוד, ונקווה לטוב". 60 התלמידים, חמישה מורים ומאבטח הטיול התבקשו לשהות בבידוד עד יום רביעי – שבועיים מאותו מפגש. אף אחד מהתלמידים או מהמורים אינו סובל עד כה מתסמיני המחלה.
בבאר־שבע, לעומת זאת, התמונה שונה: "אני קצת משתעל וכואב לי הגרון אבל מרגיש בסדר גמור", סיפר אחד מהמורים שהיו בטיול, "פתאום התקשרו ממשרד הבריאות ושאלו, 'איך אתה מרגיש?' אמרתי שאתמול קצת התחלתי להשתעל, ואמרו לי שכדאי שאלך למיון ויעשו לי משטח גרון. כשהגעתי לשם המאבטח עצר אותי, רופא יצא, עשה לי את המשטח ושלח אותי הביתה להיות עד יום חמישי בבידוד. הקוריאנים היו כל הזמן בין 20 ל־30 מטר לפנינו. לא היה שום מגע איתם, לא דיברנו איתם ולא היינו קרובים אליהם. חיכינו שהם ייצאו ממפעל המים ורק אז נכנסנו. אני מאמין שהכל יהיה בסדר".
מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, הורה למנות צוות ליווי לבית הספר, שיכלול יועצים חינוכיים ופסיכולוגים של השירות הפסיכולוגי־ייעוצי. בין היתר, הצוות ידאג להקמת מערך אמצעים מקוונים שיאפשר להיות בקשר עם התלמידים המבודדים בביתם ולתת להם את המענה הלימודי הנדרש. לרגל המצב, משרד החינוך פתח מוקד טלפוני להורים ולתלמידים. מספרי הטלפון: 1800-25-00-25 או 073-3931122.
מי שנמצאים בלחץ גדול הם הורי שאר התלמידים בשני בתי הספר. הם חוששים שחלק מהילדים שלומדים בהם כבר באו במגע עם ה־30, נדבקו מהם בנגיף וימשיכו להעביר אותו הלאה. "ההורים בכל בית הספר בלחץ. הם לא רוצים לשלוח את הילדים שלהם ללימודים", אמרה אווה זילברשטיין, יו"ר ועד ההורים במקיף טוביהו. תלמיד בבית הספר סיפר אתמול: "אני והאחים שלי לא נגיע מחר ללימודים. לא ניקח את הסיכון". לדבריו, חברים רבים שלו "חוששים מהמצב".
יו"ר מועצת התלמידים בבאר־שבע, יובל גודקר, הודתה כי "גם בבית הספר שלי יש תלמידים שמפחדים לחזור ללימודים כי יכול להיות שהתלמידים האלה היו במגע עם חברים מבתי ספר אחרים".
גם שאר תושבי העיר לא ממש רגועים. "זה כדור שלג שאין כל כך שליטה עליו", אומרת חגית שמעוני, תושבת באר־שבע, "הבידוד לדעתי כבר לא יעזור. אולי הם כבר הדביקו את בני המשפחה? את שאר התלמידים? אין למשרד הבריאות באמת דרך להגן על התושבים".
אבנר ביטון, יו"ר ועד ההורים העירוני בבאר־שבע, אמר בתגובה: "נפעל על פי הנחיות משרד הבריאות ומשרד החינוך. לא צריך להיכנס לפאניקה. התלמידים האלה כבר היו בבית הספר, עם ההורים, וההורים היו בעבודה. אז מה, נכניס את כל באר־שבע עכשיו ללחץ? אנחנו לא סין. צריך לשמור על פרופרוציות".

