yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: דנה קופל
    חדשות • 25.02.2020
    נזק של 3.5 מיליארד שקל
    אחרי ש־120 מיליון שקל כבר הושקעו במאבק בקורונה, באוצר מעריכים: השפעת הנגיף על המשק עלולה להיות דרמטית • במשרד הבריאות החליטו להוציא אזהרת מסע לאיטליה שבה מניין הקורבנות עלה לשבעה, ושוקלים לחייב גם את החוזרים משם בבידוד ביתי: "מי שטס ‑ שיידע שהמצב חמור"
    גד ליאור, דניאל בטיני, תמר טרבלסי־חדד, אתי אברמוב, דניאל אדלסון, איתמר אייכנר

     

    הנזק למשק הישראלי כתוצאה מהשלכות נגיף הקורונה, אם ימשיך להכות מעבר לחודש מארס, מתחיל להתברר. לפי ההערכה של משרד האוצר הפגיעה בתוצר המשק צפויה להגיע לכ־3.5 מיליארד דולר.

     

    אם השפעת הנגיף תפחת כבר בקרוב, הנזק יגיע לפגיעה של 0.2 אחוז מהתוצר, כלומר כ־750 מיליון דולר. כך העריכה הכלכלנית הראשית במשרד, שירה גרינברג, בדיון שכינס שר האוצר משה כחלון ל

     

    צורך ניתוח השפעת הקורונה על המשק. עד כה הממשלה השקיעה כ־120 מיליון שקלים כדי להיאבק בנגיף.

     

    מיגונית למתחם של מפוני הקורונה
    מיגונית למתחם של מפוני הקורונה

     

     

    כחלק מהכשרת המתחם המבודד בבית החולים שיבא, אליו הועברו 11 נוסעי "ספינת הקורונה" שנחתו בארץ בשבוע שעבר, נערכו שם אתמול למקרה של הסלמה ביטחונית משמעותית. במתחם הוצבו מספר מיגוניות על מנת לשמור על הפרדה מלאה בין המבודדים למטפלים - במקרה שיהיה צורך למגן אותם. אם הם ייאלצו להתפנות לאזור ממוגן, הם יעשו זאת עם חליפה מיוחדת. נכון לעכשיו שניים מהנוסעים במתחם אובחנו כנשאים של הנגיף.

     

    בינתיים החשש מפנדמיה, מגפה כלל־עולמית, מתחזק ‑ והפאניקה באיטליה סביב ההתפרצות הדרמטית של הקורונה בצפון ארץ המגף הולכת וגוברת. במשרד הבריאות הוחלט להוציא אזהרת מסע למדינה, ונשקלת האפשרות לחייב גם את החוזרים ממנה בבידוד ביתי. נכון להיום שוהים בבידוד כזה 1,200 ישראלים שדיווחו על כך. במשרד החוץ הוחלט להוציא המלצה לישראלים לשקול ביקורים בצפון איטליה בזמן הקרוב (במחוזות הנגועים) ולהתעדכן במצב. מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, אמר אתמול כי "מי שטס לאיטליה, שיידע שהמצב חמור ‑ וייקח זאת בחשבון". לדבריו, המצב שם מדאיג במיוחד משום שמדובר במדינה עם גבולות פתוחים. "אפשר להניח שתהיה לכך השפעה מאוד משמעותית על התחלואה בכל אירופה", הוא הוסיף. בר סימן טוב אמר גם כי הפוטנציאל לריבוי חולים בישראל עלה משמעותית.

     

     

    בינתיים באיטליה

     

    רשויות הבריאות ושירותי הביטחון הפנימיים של המדינה מנהלים מרוץ נגד הזמן כדי לאתר את "חולה האפס", שממנו התפשטה המגפה. מספר החולים שם כבר זינק ל־230 בני אדם. תוך יומיים זינק מספר המתים משניים לשבעה. שני המחוזות הנגועים ביותר הם לומברדיה, שבירתו מילאנו, ומחוז ונטו. הרשויות עדיין מנסות להבין כיצד לנהוג כדי להתמודד עם המצב, שהפך את איטליה למדינה עם ההתפרצות השלישית בחומרתה אחרי סין ודרום־קוריאה.

     

    כל האירועים הציבוריים, הכינוסים, אירועי הספורט והתרבות בוטלו בצפון איטליה. כלל המבנים הציבוריים נסגרו, כולל הדואומו, סמלה של מילאנו. המשטרה ממשיכה לאכוף סגר מלא על 12 עיירות בלומברדיה, ועשרות אלפי תושבים מתבקשים להישאר בבתיהם. במילאנו ובסביבתה הרשויות הזהירו מהסתערות מיותרת על מדפי רשתות המזון, אחרי שבחלק מהמרכולים והרשתות חוסל כל המלאי תוך זמן קצר.

     

    בינתיים, ישראלים שתיכננו לטוס לארץ המגף נאלצו לשנות תוכניות. החשש מהנגיף השאיר בבית 200 נשים שביטלו את טיסתן לכנס בוונציה. גם עודד פינס ובתו בת החמש וחצי עומר, שחיכתה לקייטנת סקי באיטליה, נפגעו מהמצב. "אני לא מוכן לקחת סיכון של יום אחד בבידוד", אומר עודד, שסגר את הנסיעה לפני חודשיים. "מכיוון שמנכ"ל משרד הבריאות כבר הודיע שבדרך יש אזהרת מסע לאיטליה זה עוד יותר מחזק את החלטתי. ברור לי שהכסף הלך, אבל אני מניח שיהיו לא מעט ביטולים. סקי אפשר לעשות תמיד". גם ר' אמור לנסוע לאיטליה יחד עם בנו בן החמש וחצי. הוא עדיין מתלבט מה לעשות. כואב לו בשביל בנו. "כבר מאוקטובר הוא יודע שנוסעים, סופר חודשים, וחי את הטיול", הוא אומר. "הייתי אומר 'כפרות על הכסף', אבל בשבילו עצוב לי".

     

    במקביל, בדרום־קוריאה דווח על מאות הידבקויות חדשות. מקרים ראשונים אותרו גם באפגניסטן, כוויית, עיראק, בחריין ועומאן.

     

    yed660100