yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: EPA
    חדשות • 26.02.2020
    רואים את קו הסיום
    הקמפיינים, המסרים, הפעילות בשטח והקרב על כל קול • המפלגות מסיימות את קמפיין הבחירות השלישי שלהן עם הלשון בחוץ – אבל ימשיכו לעבוד עד יום שני בערב כשהקלפיות ייסגרו • תמונת מצב רגע לפני ההכרעה

    ישראל ביתנו

    מול החרדים עד הסוף

    בישראל ביתנו משלימים את ההיערכות לקראת יום הבחירות בין היתר באמצעות הפעלת מטה טלפנים, שמשכנעים מצביעים פוטנציאליים להעביר ברגע האחרון את תמיכתם למפלגה. במפלגה פונים כמובן לקהל העולים המסורתי וגם לציבור הליברלי. המסרים שמועברים עוסקים במחלוקות עם החרדים בענייני דת ומדינה. בישראל ביתנו יסבירו לציבור כיצד תיראה הממשלה הבאה ללא אביגדור ליברמן ועם החרדים כשותפים של ראש הממשלה נתניהו. ליברמן ימשיך לקיים כנסים פוליטיים ומפגשים עם הציבור עד הרגע האחרון.

     

    ביום הבחירות מערך הטלפנים יסייע לתומכים שלא יודעים היכן להצביע או זקוקים לסיוע בהגעה אל הקלפי. אנשי השטח יתודרכו על ידי ליברמן.

    מורן אזולאי

     

    הרשימה המשותפת

    רוצים גם את הקול היהודי

     

    הרשימה המשותפת מתכוונת להפגין בימים הקרובים נוכחות בתקשורת בשפה הערבית, אבל גם בזו בשפה העברית. המטרה, כך נראה, היא להשיג את המנדט ה־14 באמצעות עידוד המצביעים. במקביל, במפגשים בשטח עם הציבור ידגישו מועמדי המפלגה את החובה להגיע לקלפי יחד עם בני המשפחה וחברים כדי להעלות את אחוז ההצבעה במגזר הערבי.

     

    המאמצים יושקעו בעיקר בערים הערביות הגדולות. המסרים יועברו בין היתר גם באמצעות הרשתות החברתיות. אחת המטרות היא לעודד את ההצבעה בקרב נשות המגזר. קהל יעד נוסף הוא הציבור היהודי – מצביעים שמחפשים בית פוליטי שמבוסס על שותפות ערבית־יהודית. היעד הוא מנדט אחד מיהודים שיצביעו לראשונה לרשימה המשותפת.

    חסן שעלאן

     

    ימינה

    צו גיוס למתנדבים

     

    בימינה נערכים לימי הקמפיין האחרונים וליום הבחירות עצמו. במפלגה שמים דגש על פעילות השטח והוצאת מצביעים מבתיהם אל הקלפי.

     

    כדי להעלות את שיעור המצביעים של המפלגה, פועלים בימינה על פי יוזמת "ימינהמונים". לדברי גורמים במפלגה, גויסו כבר 1,000 פעילים, אשר כל אחד מהם התחייב לגייס עשרה פעילים נוספים שיתנדבו ביום הבחירות.

     

    המסר המרכזי שילווה את הקמפיין בימים הקרובים הוא "זה או ימינה או שמאלה". ההסבר שמאחוריו: יש חשש שתקום מדינה פלסטינית בעקבות תוכנית המאה אם הליכוד יהיה בשלטון. בימינה ינסו לחדד את המסר לפיו רק הצבעה לרשימה היא הצבעה לימין אמיתי.

     

    במקביל, יבליטו במפלגה את מה שהם מכנים "המהפכה שמובילה ימינה" בביטחון, במשפט, בתחבורה ובחינוך. ברשימה סבורים שהמסרים הללו יגרמו לציבור ימני גדול לצאת מהאדישות ולהגיע לקלפי ביום הבחירות.

    עמיחי אתאלי

     

    עוצמה יהודית

    דרוש: קהל יעד חדש

    עוצמה יהודית תציג בימים האחרונים של הקמפיין את המסר כי "רק בן גביר יציל את ביבי". על רקע משפטו הקרב של ראש הממשלה, במפלגה ידגישו כי נתניהו זקוק לאיתמר בן גביר לצידו כחבר כנסת בקואליציה. בן גביר יוצג כמי שנרדף על ידי הפרקליטות אך ניצח אותה במקרים רבים.

     

    בקמפיין יובלט כי לא רק שבן גביר יכול להביא את הימין ל־61 מנדטים, הוא גם זה שבזכותו נתניהו יצליח להתמודד עם מערכת המשפט ולשרוד כראש ממשלה.

     

    בעוצמה יהודית מקווים להגיע לקהלי יעד חדשים ובהם ציבור הנכים, קבוצות האבות הגרושים, הקשישים, נהגי מוניות וחקלאים ועוד מצביעים שלא זכו עד כה לפתרונות למצוקותיהם.

     

    במטה המפלגה הוקם חמ"ל לקראת יום הבחירות שמגייס מתנדבים מכל רחבי הארץ שיסייעו בהבאת מצביעים לקלפיות.

    עמיחי אתאלי

     

    ש"ס

    מעוררים את השטח

    בש"ס יתכנס היום "קבינט" המפלגה, מועצת חכמי התורה, לישיבה שמטרתה לעורר את השטח במאמץ אחרון של גיוס קולות לקראת הבחירות. חברי המועצה ייפגשו בביתו של המנהיג הרוחני של התנועה, הרב שלום כהן, יחד עם רבנים בכירים בציבור החרדי־הספרדי.

     

    לשיטת מועצת החכמים, אין מדובר בפוליטיקה אלא בעניין דתי. לכן הציפייה מהרבנים בבתי הכנסת היא לנצל את דרשות השבת כדי להדגיש באוזני המתפללים את חשיבות ההצבעה לש"ס. במוצאי השבת ייערך כינוס הבחירות המרכזי בבית הכנסת "היזדים" בירושלים, שבו מתקיים השיעור השבועי של הרב הראשי לישראל יצחק יוסף המועבר בשידור חי למאות מוקדים וקהילות ברחבי הארץ. הרב יוסף, שמנוע מפעילות פוליטית, יפנה את הבמה לשעה קלה, ובמקומו יתפסו אותה הרב שלום כהן ואריה דרעי.

    קובי נחשוני

     

    יהדות התורה

    המטרה: להשיב את המנדט השמיני

     

    בבחירות 2019 ב' רשמה יהדות התורה עלייה של כמעט 20 אלף קולות ביחס למועד א', אך ירדה במנדט אחד. כעת מציבה לעצמה המפלגה יעד גבוה יותר על מנת להחזיר לידיה את המושב השמיני בכנסת. בימים שנותרו עד פתיחת הקלפיות היא מתכוונת לירות לכל הכיוונים על מנת לעמוד במשימה – מכינוסים בריכוזי המגזר ועד לקמפיין בציבור הערבי ובקרב העדה הדרוזית.

     

    במטה הבחירות של יהדות התורה משתמשים במערכות ממוחשבות ובמאגרי מידע יעילים במיוחד. יודעים לומר שם כמעט בכל רגע נתון מהו הלך הרוח בקרב התומכים המובהקים של המפלגה. כדי להילחם בתחושת המיאוס מהפוליטיקה, שאינה פוסחת על החרדים, נפתח קמפיין אגרסיבי הכולל גיוס כללי של ביטאוני המפלגה, פעילות נמרצת בקבוצות הווטסאפ הקהילתיות וסיורים של המועמדים בכל ריכוזי החרדים.

     

    במקביל, הוחלט לוותר על העצרת ההמונית המסורתית שנהגו לקיים במשותף מועצות גדולי התורה של אגודת ישראל (חסידים) ודגל התורה (ליטאים). במקום זאת ייצאו רבנים לכינוסי בחירות מצומצמים יותר בערים השונות. האדמו"ר מגור, למשל, הגיע לראשונה בחייו לביקור היסטורי באלעד, לאחר שהתברר כי אלף מתושבי העיר לא מימשו את זכות ההצבעה בספטמבר. הרבי מוויז'ניץ הוזעק לאירוע בבית־שמש והאדמו"ר מבעלז לביתר־עילית.

    קובי נחשוני

     

    העבודה גשר מרצ

    קרב בלימה מול "שתיית הקולות" של כחול לבן

     

    ברשימת העבודה־גשר־מרצ יש שביעות רצון מהאיחוד. בניגוד להערכות שונות כי ריצה משותפת תגרום לירידה כללית במספר הקולות, נכון לעכשיו הרשימה עומדת בסקרים על מספר מנדטים דו־ספרתי.

     

    מטה הבחירות של עמיר פרץ פירסם כי יש כבר הסכם בין גנץ לעבודה־גשר־מרצ על שותפות בממשלה. "נקים ביחד את הממשלה החדשה בראשות גנץ", אמר היו"ר פרץ. הקמפיין בימים הקרובים יעסוק בגודל הגוש ולא במפלגה הגדולה, כפי שעושה כחול לבן. "העניין הזה של המפלגה הגדולה נכשל", אמר פרץ, "ראינו את זה במערכות הבחירות האחרונות". המטרה של העבודה־גשר־מרצ כרגע היא להילחם בקמפיין "שתיית הקולות", שעלול לפגוע ברשימה בימים שנותרו עד הבחירות.

    יובל קרני

     

    yed660100