הכוכב החדש

אנחנו על המפית: מסעדת "פריזם" בברלין, ששייכת לשף הישראלי גל בן־משה (34) ולבת זוגו, זכתה בכוכב מישלן

הישג עצום לשף הישראלי גל בן־משה: מסעדת "פריזם" בברלין, שאותה הוא מנהל עם בת זוגו ז'קלין לורנץ, זכתה אתמול בכוכב מישלן.

 

בן־משה הוא השף הישראלי הרביעי בלבד שזוכה לכוכב ממדריך המסעדות הצרפתי היוקרתי. הקדימו אותו השפים משה רוט, ארז אוחיון וגלעד פלד. עם זאת, בן־משה ורוט הם היחידים שקיבלו כוכבים על מסעדה בבעלותם (למסעדה של רוט יש שני כוכבים).

 

"אנחנו מאוד מתרגשים מהבשורה. עבדנו מאוד קשה בשבילה וקיווינו כל השנה שתגיע", אמר בן־משה ל"ידיעות אחרונות", "זה תמיד כיף לראות את הפירות של העבודה הקשה וההקרבה העצמית מתגשמים בצורה כזאת. לא יכולתי לדמיין כמה מאושר זה יעשה אותי, בעיקר החיבוק הגדול שאנחנו מקבלים מלקוחות וקולגות. תמיד חלמתי לזכות בהכרה הזאת ובפרס הזה. זה נותן לנו הרבה מוטיבציה לדחוף עוד קדימה ולהמשיך לעבוד לקראת הכוכב השני".

 

בן־משה (34) עבר מישראל לברלין ב־2012 ופתח את מסעדת "גלאס" היוקרתית, שהתאפיינה בבישול עילי. המסעדה קיבלה תגובות חמות מהקהל וממבקרי האוכל, אבל נסגרה מבלי שקיבלה כוכב מישלן. לפני שנה וחצי פתח בן־משה את "פריזם", שמתמחה בחיבור בין בישול עילי מודרני לאוכל מזרח־תיכוני, ודווקא היא הביאה את בן־משה לארץ המובטחת.

 

צילום: בן פוקס
צילום: בן פוקס

 

 

לא רק האוכל הלבנטיני בעל הצבעים הבוהקים זכה לשבחים במדריך המסעדות, אלא גם מבחר היינות, שהוגדר שם כ"מצוין". תפריט היינות, שנבנה על ידי לורנץ והוגדר על ידה כ"הימור" עם פתיחת המסעדה, כולל יינות מסוריה, לבנון וישראל.

 

בתפריט יש שילובים אקזוטיים כמו תמנון עם חציל ומאשוויה (סלט ירקות צלויים); מנה של דג בציפוי מלח משכשך במרק שקדים; קבב מעז מיושנת ומיובשת; דג עם פומלה, לבאנה ומתבל מצרי בשם דוקה; שליו עם תותים וראס אל חנות ועוד ועוד. המחירים לא זולים, אבל יש ארוחת טעימות של שמונה מנות ב־55 יורו לאדם והסועדים שכתבו ביקורות טוענים כי התמורה מעולה לכסף, בין היתר בשל שימוש בחומרי גלם איכותיים במיוחד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים