קולות בודדים
בראשותם של בכירי ועדת הבחירות המרכזית תבוצע היום ספירת קולותיהם של הישראלים ששהו בבידוד בעקבות חשש לקורונה – והצביעו בקלפיות מבודדות וממוגנות לנגיף
היום בצהריים תחל ספירת קולות 4,076 הישראלים ששוהים בבידוד ביתי עקב החשש שנדבקו בנגיף הקורונה – והצביעו שלשום ב־16 קלפיות מיוחדות שנפרסו במקומות מבודדים ברחבי הארץ.
אמש החלו אנשי המרכז הלוגיסטי של ועדת הבחירות המרכזית בשוהם, כשהם ממוגנים מכף רגל ועד ראש, בתהליך הקלדת השמות הרשומים על המעטפות הכפולות, שבאמצעותן הצביעו האזרחים המבודדים.
כפי שפורסם לראשונה ב־ynet, הספירה עצמה תתבצע גם היא על ידי אנשי הוועדה, ביניהם גם הבכירים ביותר - המנכ"לית עו"ד אורלי עדס, הדובר גיורא פורדס, היועץ המשפטי דין ליבנה, וראשי האגפים, כשהם עוטים מסכות וכפפות, על פי הנחיות משרד הבריאות.
תהליך הספירה יתקיים באוהל מחוץ לכנסת, שיחובר למחשוב הרלוונטי, והוא יחל רק לאחר שכל סופרי הקולות של המעטפות הכפולות האחרות (חיילים, מוגבלים בניידות, אסירים, מאושפזים ואנשי הנציגויות בחו"ל) יעזבו את משכן הכנסת, כדי להסיר כל חשש להידבקות.
הספירה תתבצע בהתאם לנוהלי ספירת המעטפות הכפולות, שכוללים הצלבה עם רישומי יתר הקלפיות, כדי לוודא שהמצביעים בקלפיות הייעודיות למבודדי הבית לא הצביעו גם בקלפי הרגילה שאליה הם משויכים. בתחילה ביקשה ועדת הבחירות ממד"א, שאנשיו איישו את הקלפיות למבודדים ביום הבחירות, לבצע גם את הליך הספירה, אך לבסוף הוחלט שעובדי הוועדה יעשו זאת בעצמם.
הוועדה נתקלה בקושי גם בכל הנוגע לפירוק האוהלים והציוד בתום יום ההצבעה, שכן החברה שהייתה אחראית על ההקמה שלהם סירבה לעשות זאת.
באיגוד רופאי הבריאות של ההסתדרות הרפואית ציינו כי החשש ממגע בפתקים ובמעטפות אינו מוצדק. "ככל הידוע, נגיף הקורונה אינו מועבר באמצעות חפצים כדוגמת פתקי הצבעה ולא דווח על העברת המחלה בדרך זו", אמרו באיגוד. "יש להדריך את הציבור לצמצום העברת הנגיף בהתאם לידע המדעי ועקרונות בריאות הציבור, על בסיס מדע ולא על בסיס פחדים".
ביום הבחירות עצמו השתרכו תורים ארוכים מחוץ ל"קלפיות הקורונה", של אנשים השוהים בבידוד לאחר שחזרו ממדינות שבהן הייתה התפרצות של הנגיף, והורשו לצאת מביתם רק לצורך ההצבעה.

