חורפיש: סמבוסק מנצח
• יש מאכלים שחלק אוהבים וחלק לא. זה לא המקרה של הסמבוסק. את מאפה הבצק הזה, האופייני למטבחים מזרח תיכוניים, נדמה שאי־אפשר שלא לאהוב. ואיך לא: קחו בצק פשוט למדי, מלאו אותו בשלל מילויים – מצמחוני ועד בשרי – ואכלו ישר מהתנור. יש לנו מנצח.
בכפר הדרוזי חורפיש, לא רחוק ממעלות־תרשיחא, נמצא אחד מהיכלי הסמבוסק המנצחים באזור הצפון. נכון, הביקור דורש כניסה ממש לתוך הכפר, כלומר סטייה קלה מהדרך אל יעד הטיול שלכם, אבל העיכובון הזה מתגלה כמשתלם ביותר.
שלט קטן ולא מאוד מעודכן בעיצובו מכריז על מקום הימצאו של "סמבוסק הארזים". מתחת לשם נקבע הסלוגן "אפייה במקום", צמד מילים שהריחות הבוקעים מהמקום לגמרי מייתרים אותו. ברור שהאפייה במקום, ממש כאן.
אחרי ששואפים את הריח, הגיע הזמן להכרעות קשות: בשר כבש, או לבנה וזעתר? טונה, או גבינה צהובה? ואולי בכלל בשר כבש וגבינה צהובה בכפיפה אחת באותו הסמבוסק? מחליטים, מודיעים לבעלי הבית, והופ – לנגד עיניכם כדור בצק ישוטח חיש קל לעיגול, המילוי הרלוונטי יגיע גם הוא, וכל הכבודה הזו תיסגר ותשוגר אל הטאבון הלוהט. תוך דקה יגיע הריח, ואחריו מאפה מהביל. אפשר לקחת לדרך או לעצור לכמה דקות לישיבה בשולחנות. כך או כך, זה יהיה חמים וטעים.
המחירים עממיים עד מגוחכים, ונעים בין שישה שקלים לסמבוסק עם זעתר ושמן זית, ל־17 שקל למילוי בשר כבש וגבינה. לטובת הילדים יש גם פיצה אישית ב־15 שקל. הנופים הנשקפים מחורפיש לגמרי בחינם.
• סמבוסק הארזים, חורפיש, שני־שבת 9:30־23:00, ביום ראשון סגור, 04-9972276

