כנרת: מסעדה במפלס גבוה
• בחוף שלדג הנטוש שבכנרת קמה לאחרונה מסעדת דגים ופירות ים איכותית ומעוצבת בשם "אלטה" (סנפיר בספרדית).
למקום אחראים האחים נדב ונאור דיין ממנחמיה, שמפעילים את מסעדת "על הנהר" על סכר דגניה. לאלטה הם גייסו שף טברייני צעיר ומוכשר – מושיקו ממן, שהתמחה במסעדות היוקרה של תל־אביב, וחזר הביתה. למרבה ההפתעה, ממן לא משלב בתפריט דגים מהכנרת, אלא מהים התיכון, והאחים דיין מגדירים את המקום כ"לאונג' ים־תיכוני אלגנטי".
בין הראשונות נציין את הסלט קלמרי ובצל מדורה (58 שקל), סלט עשבים ודג נא (66 שקל), שיפוד שרימפס או קלמרי בגריל פחם (54 שקל), ונסו גם מנות טרטר וסשימי. בפותחות אהבתי את סיגר דג הים (48 שקל) ואת הטונה האדומה.
בעיקריות לכו על מנות הפסטה המשלבות דגים או פירות ים (בסביבות 100 שקל) וכמובן על מנות הדגים: דניס שלם בעשן פחמים (119 שקל), פילה בר ים (138 שקל), פילה לוקוס וירקות חורף (138 שקל) ולוקוס מרקש (138 שקל), התשובה היוקרתית של השף ממן לדג המרוקאי שעליו גדל בילדותו. כיף לטבול את החלה המלווה את המנה ברוטב החריף שבו הדג משתכשך.
התפריט כולל גם מנות בשר, ולצמחונים יש סלטים, פסטה טבעונית ומנת אנטיפסטי.
על אגף הקינוחים הופקדה הקונדיטורית מירי ארביב, שמנפיקה יצירות מתוקות, מורכבות ומצועצעות, כיאה לעידן האינסטגרם.
• אלטה, צומת המושבה כנרת וחוף שלדג, שני־שישי 18:00־23:00, שבת 12:00־23:00, להזמנות: 04-887004

