yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: אלכס קולומויסקי
    חדשות • 15.03.2020
    שגרת חיים חדשה
    בתום מרתון דיונים דרמטי, שכלל גם עימות בין מנכ"לי האוצר והבריאות: ראש הממשלה הכריז על שורה של צעדים והגבלות • "אנחנו במלחמה ויכולים לנצח"
    איתמר אייכנר

    בתום יומיים של דיונים קדחתניים ומאבק איתנים בין משרד הבריאות שדחף להשבתה כללית לבין משרד האוצר שהתנגד והזהיר מפגיעה אנושה במשק, הצהיר רה"מ בנימין נתניהו על צעדים נוספים שהם נגזרת של הכלל החדש שקבעה הממשלה: שמירה על מרחק של 2 מטרים אחד מהשני כדי למנוע הידבקויות.

     

    במסגרת זאת הוחלט על הצעדים הבאים:

    סגירת מסעדות ובתי קפה לקהל ‑ אך הם יוכלו להפעיל שירותי משלוחים; המשק ימשיך לפעול בתנאים מגבילים של שמירת מרחק של 2 מטרים, ובכלל זה לאפשר לכמה שיותר עובדים לעבוד מהבית כדי לדלל את מקומות העבודה; המשך הפעלת התחבורה הציבורית, אך דילול מספר הנוסעים ל־25 באוטובוס; מניעת התקהלויות של לא יותר מ־10 אנשים במרחב אחד; סגירת גני הילדים, הפעוטונים ומעונות היום; סגירת קניונים, בתי קולנוע, תיאטראות וחדרי כושר.

    על הצעדים הודיע רה"מ נתניהו בהצהרה לציבור שבה השתתפה לראשונה מאז פרוץ המשבר גם רופאה, פרופ' סיגל סדצקי, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות.

    רה"מ נתניהו אמר: "נמשיך להבטיח שירותים חיוניים לכל המשק. זה לא יפגע בשום צורה. אני אומר את זה לגבי המזון: כי הייתה בהלה והסתערות על הסופרים. גם לגבי תרופות - לא יהיה מחסור. שירותי הבנקאות והכספומטים ימשיכו לפעול. תחנות דלק כנ"ל".

     

    נתניהו קרא שוב לאחד כוחות ולהקמת ממשלת חירום לאומית: "אני פונה לעמיתיי גנץ, ליברמן ופרץ לבוא ולהצטרף". מנכ"ל האוצר שי באב"ד הרחיב: "ניסינו לבדוק מה הם אותם צעדים שעלינו לעשות אשר יצמצמו בצורה משמעותית את אפשרויות ההדבקה ויאפשרו למשק לתפקד בצורה סדירה וטובה. לאחר כל הדיונים סוכם שבמגזר הפרטי - מרכזי בילוי, בתי קפה, קניונים, מלונות, אולמות אירועים, כנסים, חדרי כושר, בתי קולנוע - כל המקומות האלה ייסגרו. כל תרבות הפנאי תצומצם. צריכים לעבור לשגרת חיים אחרת".

     

    פרופ' סיגל סדצקי אמרה: "אנחנו מבקשים שלא יהיו יותר מ־10 אנשים במרחב וגם הם צריכים לנסות ולשמור על כלל 2 המטרים. בעבודה צריכים לסגל כללים חדשים, לדלל התכנסויות ולהפחית ישיבות מרובות משתתפים".

    במהלך סוף השבוע היו ויכוחים קשים בין משרדי הבריאות לאוצר. במהלך המגעים היו אף הרמות קול בין מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב לבין מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד. באחד השלבים הטונים עלו ובאב"ד הטיח בבר סימן טוב שהוא השתגע ושהשבתה כללית לאורך זמן תביא לתוצאות הרסניות. בסופו של דבר הגישה של משרד האוצר ניצחה, הרבה בזכות התעקשותו של השר כחלון. באב"ד אמר בתגובה: "בזכות בר סימן טוב ישראל נמצאת במקום הכי טוב. ודאי שיש ויכוחים. המטרה שלי לשמור על המשק, והמטרה שלו לשמור על המערכת. דיונים הם דבר סוער, ולפעמים עולים הטונים".

     

     

     

     

    yed660100