רופאת משפחה
יונתן ויעל גליק, כמו ילדים רבים בישראל, שמעו על נגיף הקורונה • אבל במקרה שלהם, את המידע הם מקבלים ישירות מהמומחית – ד"ר קארינה גליק, מנהלת מחלקת הקורונה באסותא באשדוד, או כמו שהם קוראים לה: אמא
אם מישהו רוצה ללמוד על נגיף הקורונה, הוא יכול לשאול את יונתן גליק בן השש ממושב ביצרון שליד אשדוד. רוב היום הוא בבית, ממלא את המטלות הלימודיות מבית הספר ומכין יצירות. אבל יותר מכל הוא מחכה לשעות הערב המאוחרות, שאמא ד"ר קארינה גליק, מנהלת מחלקת הקורונה בבית החולים "אסותא" באשדוד, תחזור הביתה.
בימים אלו ד"ר גליק מחלקת את זמנה בין בית החולים לבית במושב. היא מודעת לעבודה שהיא נמצאת בחזית של אחד האירועים המכוננים בהיסטוריה, אבל לא פחות מזה - גם הילדים, יונתן ויעל בת השלוש, מבינים. "הנגיף נראה כמו כתר, וכתר באנגלית זה 'קראון' ולכן קוראים לנגיף הזה קורונה", מכריז יונתן אתמול, אחרי שאמא חזרה הביתה אחרי עוד יום במחיצתם של החולים במחלקה. יונתן יודע שהנגיף מסוכן ומידבק, ומדקלם בעל פה את כל ההנחיות של משרד הבריאות. "הקורונה הוא סוג של נגיף חדש שהעולם לא ידע להתמודד איתו. בגללו אני לא יכול להסתובב בחוץ, לא לראות חברים, ובעצם לא לעשות כלום חוץ מלהיות בבית", הוא מוסיף.
בבית החולים באשדוד מאושפזים שישה חולי קורונה. אחת מהן הייתה במצב קשה אבל בימים האחרונים מצבה השתפר מאוד. כל השאר מאושפזים במצב קל. מדי יום נכנסת ד"ר גליק לחדר המבודד שלהם במחלקה שהוקמה בבית החולים. היא שוהה במחיצתם עם אמצעי המיגון הנדרשים ועוקבת באופן אישי אחר כל אחד ואחת מהם, כי "בכל מה שקשור לקורונה אני מעדיפה לעקוב באופן אישי ולא לקחת סיכונים. זה אירוע שמצריך את מלוא תשומת הלב", סיפרה אתמול, אחרי שנסעה הביתה לכמה שעות, לבלות ערב עם הילדים. גם בעלה, ד"ר יובל גליק, הוא רופא אורתופד באותו בית החולים.
"אחרי שאני יוצאת מחדרי הטיפולים של חולי הקורונה אני מקפידה לעבור חיטוי. אני לא לוקחת סיכונים. גם אני לא מבקרת את ההורים שלי בגלל שהם בקבוצת סיכון. האנשים מסביבי יודעים שאני מטפלת בחולי קורונה והאמת שקצת חוששים להתקרב אליי ואל הילדים. למרות שאין באמת סיבה לחשוש", היא אומרת בחיוך.

