יד קשה

מספר הנדבקים בקורונה חצה אמש את רף ה־300 אלף • 793 בני אדם מתו אתמול רק באיטליה, שלא מצליחה להשתלט על המגפה • אירופה וארה”ב נוקטות בצעדים חסרי תקדים על מנת לצמצם את ההתפשטות • בווהאן, מוקד ההתפרצות בסין, החלו להסיר את העוצר, אחרי שלושה ימים ללא נדבקים

ההתפשטות המבהילה של נגיף הקורונה ברחבי העולם מדאיגה את ארה”ב ומדינות אירופה, שממשיכות להחמיר את צעדי העוצר והסגר על אזרחיהן, במטרה לבלום את המשך הפצת המחלה.

 

איטליה

ממדי הדרמה בארץ המגף ממשיכים להסלים. אתמול ציינו במדינה חודש למת הראשון מהנגיף, שממשיך לשבור שיאי תמותה. ביממה האחרונה נרשם מספר בלתי נתפס של 793 מתים, מה שהקפיץ את מספר הנפטרים ל־4,825 בני אדם. 6,557 חולים התווספו למניין הנדבקים, ובסך הכל 53,578 אזרחי איטליה אובחנו כחולים בקורונה.

 

הרשויות בלומברדיה קראו אתמול להחריף דרמטית את האכיפה ובממשלה החליטו לשלוח עוד כוחות צבא לרחובות כדי לאכוף את הסגר ולא רק לאייש את מחסומי הכבישים. במסגרת האכיפה המוגברת במדינה, החל מאמש חל איסור מוחלט גם על פעילות ספורט מחוץ לבית. ובעת שהמדינה נאבקת בהתפשטות, גם אתמול הופעלו עשרות משאיות צבאיות כדי לפנות מאזור ברגמו עשרות רבות של ארונות קבורה ולפזר אותם בבתי קברות בערים אחרות, כולל בדרום ולהעביר את מרביתם גם לקרמטוריום, לשריפה.

 

צילום: AP
צילום: AP

 

 

גרמניה

בסוף השבוע החליטה גם הממשלה בברלין להדק את הפיקוח על התושבים, שלא נענו לבקשות חוזרות ונשנות לנהוג במשנה זהירות. זה קרה אחרי שמספר החולים חצה את קו ה־20 אלף ומספר המתים הגיע ל־70. גרמניה כבר סגרה חלק מהגבולות שלה והטילה הגבלות חמורות לגבי הגעה של זרים לתחומיה, אבל הבעיה העיקרית הייתה האזרחים שהחליטו שדווקא הקורונה היא עיתוי מושלם לנער את התווית הממושמעת שלהם: הם יצאו לפארקים, אמהות עם עגלות התאספו במגרשי המשחקים וצעירים רבים התאספו מדי ערב למסיבות קורונה.

 

מספר מדינות, ובהן המבורג ובוואריה, הטילו עוצר חלקי על תושביהן החל מיום שישי. לפי תנאי העוצר מותר ליחידים או למשפחות לצאת לקניות, לרופא, לעבודה הכרחית או לריצה קצרה, ללא התקהלות. ממשרד הקנצלרית נמסר שאם תימשך ההתנהגות הלא־אחראית של הציבור, תטיל הממשלה הפדרלית עוצר כללי על הציבור ותאכוף אותו על ידי כוחות הביטחון.

 

בריטניה

 

צילום: AP
צילום: AP

 

 

ההערכות בממלכה הן שלפחות 10,000 בני אדם נגועים בווירוס. המספר הרשמי עומד על 4,100 חולים ו־200 מתים, אבל גורמים רשמיים בממשלה מודים כי מספר הנדבקים גבוה בהרבה, וייוודע רק בימים הקרובים.

 

הממשלה בלונדון אימצה בסוף השבוע שורה של תקנות ואיסורים חדשים. פאבים, מסעדות, מכוני כושר ועסקים רבים שאינם מציעים שירותים נחוצים נסגרו לחלוטין החל מחצות הלילה שבין שישי לשבת.

 

אבל גם שיעורי ההתפשטות לא עצרו בריטים רבים מלהמשיך בשגרת יומם. בשישי בלילה התקבצו אלפי בני אדם בפאבים, רגע לפני שהם סגרו את שעריהם, חגגו, שתו ואפילו הרימו כוסית “לחיי הקורונה”. אתמול נצפו אלפי בני אדם באזורים ציבוריים בלונדון, למרות ההוראה המפורשת להישאר בבתים ולצאת מהם רק לצרכים דחופים. רבים בבריטניה מתחו ביקורת על התעלמות של תושבים מהוראות הממשלה והאשימו אותם כי הם מובילים לקריסתה של מערכת הבריאות הבריטית, שמנסה בימים אלה להתמודד עם הנגיף.

 

צרפת

גם צרפת מתקשה לעצור את ההדבקה ההמונית. עד כה התגלו 14,459 בני אדם כנשאי הנגיף, ו־562 מתו ממנו. כדי לנסות ולצמצם את המשך הפצת הקורונה, החליטה הממשלה בפריז להחמיר את תקנות החירום, במיוחד בערי החוף, שבהן תושבים ותיירים לא עומדים בפיתוי ליהנות מהשמש בתחילת האביב. בעיר ניס החליט ראש העיר, כריסטיאן אסטרוזי, לסגור את הטיילת האנגלית המפורסמת לציבור ולהטיל עוצר בערב. בנוסף לשוטרים מפעיל המחוז רחפנים, המשדרים אזהרות לארחים באזורי התקהלות. גם בפריז נסגרו הגנים והטיילת שלאורך נהר הסן.

 

הצרפתים קיבלו השראה מנורווגיה, שם אומץ חוק בנושא הסגר, שהעונש עליו הוא חצי שנת מאסר ו־1,200 יורו. אבל ככל הנראה הצעדים הללו לא יספיקו לעצירת המגפה, והממשלה שם צפויה להודיע מחר על הארכת הסגר, בהתאם להמלצות ועדת המומחים המסייעת לשלטונות.

 

ספרד

בפרק זמן קצר הפכה ספרד למדינה השנייה באירופה עם מספר החולים הגבוה ביותר. אתמול דווח על כ־25,000 נדבקים – עלייה של כ־5,000 איש ביממה. מספר המתים הגיע ליותר מ־1,300 בני אדם. הזינוק החד במספרים הביא איתו תגבור של כוחות הביטחון ברחבי המדינה הפועלים נגד מי שמפר את הוראת צו החירום שלפיו מותרת יציאה מהבתים רק למטרות מחייבות. מאז הוכרז צו החירום לפני שבוע, בוצעו בספרד מעל ל־300 מעצרים וניתנו מעל ל־30,000 דוחות לאזרחים שלא עמדו בהוראות. מפקד המשטרה, חוסה אנחל גונסאלס, אמר בהקשר זה כי "כוחות הביטחון ינהגו באפס סובלנות נגד מי שיפרו את ההוראות. לא ניתן שבודדים יפגעו במאמץ העצום שעושים מיליוני ספרדים. מדובר בחיי אדם". בסוף השבוע עלה הפיקוח בכבישים מחשש כי משפחות יחליטו לנסוע לבית הקיץ שלהם בעיירות הנופש. מלבד הפצת הווירוס בעיירות ובכפרים הקטנים שבחלקם מרב האוכלוסייה הינה בני הגיל המבוגר, קיים חשש ממעמסה על מערכות הבריאות באותם מקומות שאינם מסוגלים לטפל בכמות גדולה של חולים במקביל. לדברי שר הפנים הספרדי, פרננדו גרנדה מרלסקה, בסוף השבוע נרשמה ירידה של כ־65־80 אחוז בתנועה בכבישים הבין־עירוניים, מה שמעיד כי בסך הכל התושבים קשובים להוראות. מלבד המשטרה וכוחות הביטחון של כל מחוז, גם כוחות הצבא הספרדי דואגים להגברת ערנות הציבור לצו החירום ומראים נוכחות במעל ל־80 יישובים במדינה, זאת בנוסף להקמת בתי חולים שדה ופיזור צוותים לפעולות חיטוי בשדות תעופה, תחבורה ציבורית ועוד.

 

ארה"ב

מספר מקרי הקורונה בארה”ב הגיע אתמול ל־23 אלף, עם 279 מקרי מוות. כחמישית מהאוכלוסייה, 75 מיליון איש, נמצאת תחת הוראה לא לצאת מהבתים, כשרק עובדים חיוניים יכולים ללכת לעבודה, ובתי העסקים היחידים שפועלים הם חנויות מכולת, בנקים ותחנות דלק. העוצר הכמעט מוחלט מתרחש במדינות ניו־יורק, קליפורניה, אילינוי וקונטיקט, זאת בנוסף לערים גדולות במדינות אחרות שנקטו בצעדים חלקיים.

 

החל מהבוקר נסגרים כל העסקים הלא־חיוניים בניו־יורק, שנמצאת בעוצר כמעט מלא. ניו־יורק היא המדינה הראשונה בארה״ב שבה נערכות בדיקות בקצב ובכמות הנדרשים, מה שמוביל לגילוי מאות מקרים חדשים ביום. נכון לאתמול, חצי ממקרי ההידבקות בארה”ב היו בתפוח הגדול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים