הוראת שעה

בצל מאבק הסתדרות המורים, הצוותים החינוכיים ממשיכים להכין מערכי שיעור, לעודד תלמידים בווטסאפ הכיתתי ולתמוך נפשית בבני הנוער ובילדים שזקוקים לאוזן קשבת יותר מתמיד • "התקופה הזו מזמנת לנו אתגר שלא ידענו כמותו, אנחנו עושים הכל כדי לשמש כעוגן בתוך חוסר הוודאות"

מנהיגות חינוכית נמדדת בעיתות משבר, ובימים אלו, כשמגפת הקורונה משביתה לא רק את המשק אלא גם את מערכת החינוך ומרתקת לבית מיליון תלמידים - המורים מוכיחים שוב ושוב שיש על מי לסמוך.

 

בזמן שהסתדרות המורים נאבקת על תנאי העבודה של הצוותים החינוכיים ובצל המסרים המאיימים שנשלחו לחלקם, המורים והמנהלים כבר נרתמים למען התלמידים ולא רק כדי ללמד, אלא גם כדי לתמוך ולהקשיב.

 

כפר הנוער "ביכורים" בנופי הבשור מקיים למידה מרחוק של מוזיקה ואמנות. טליה שנבל, המנהלת, ציינה כי ההתמקדות ביצירת אמנות ומוזיקה נועדה לאפשר לתלמידים להמשיך את השגרה ולתת ביטוי לרגשות שמציפים אותם. "התלמידים קיבלו משימות שמתכתבות עם המציאות, החל מלצייר את החדר שבו הם נמצאים ועד לכתיבת שיר שעוסק בקורונה", סיפרה שנבל. "לאמנות יש כוח דווקא בצל המשבר".

 

טום מודן, מנהל חדשנות פדגוגית ומורה לתקשורת ברשת תיכוני גימנסיה, מציין כי כבר מהיום הראשון להשבתה, הוחלט להקפיד על לוח לימודים קבוע. "מדי בוקר מקיימים ישיבת צוות מקוונת", סיפר, "ובשעה עשר מתחילה הלמידה בהתאם למערכת השעות בכל בתי הספר".

 

יש מי שרואה בתסבוכת הזדמנות להתקדם, למשל בעיריית הרצליה שמקיימת פעילות מקוונת בגני הילדים ובבתי הספר. "הורים ותלמידים החלו להתרגל ללמידה שמותאמת למאה ה־21, וזו הזדמנות למערכת החינוך לפרוץ לעולם הווירטואלי, מעבר לסולידריות ולשמירה על שגרת חיים", סיפר ד"ר יעקב נחום, מנהל אגף החינוך בעיר.

 

לא מעט בני נוער זקוקים למסגרת ביותר ממובן אחד. רשת בתי הספר "ברנקו וייס" המפעילה 27 בתי ספר תיכוניים ובהם 14 אתגריים לתלמידים במצבי סיכון, יצאה לדרך עם מיזם "בתי ספר בענן", מערכת לימוד מקוונת ודיגיטלית. המורים מלמדים בקבוצות קטנות והתלמידים מקבלים מענה רגשי וחברתי.

 

גם ברשת "אמי"ת" מבקשים לשמר את השיח הרגשי. “דווקא במציאות חדשה ולא נודעת, ולאור החיוב להישאר בבית, אנו מחויבים לקדם את השיח האישי עם התלמיד ולסייע לו עם ההתמודדות”, אומר ד”ר אמנון אלדר, מנכ”ל הרשת.

 

אוריה רגב, מחנכת כתה ז' באמי"ת כרמיאל, סיפרה שבבית החינוך מקיימים שיחות אישיות עם כל תלמיד ותלמידה לפחות פעם בשבוע, לצד הלמידה. "התקופה הזו מזמנת לנו אתגר שלא ידענו כמותו, אנו כמחנכים ומחנכות עושים הכל כדי לשמש כעוגן של ביטחון ושפיות בתוך חוסר הוודאות", אמרה.

 

אבל לא רק התלמידים הצעירים מתגעגעים — גם אנשי הצוות מוצאים נחמה בפרצופים המוכרים שניבטים מהמסך. “יש הרבה שמחה לראות אחד את השני”, מספרת אורית לנט, מחנכת כיתה ו’ בבית הספר “יחדיו” ברעננה, על המפגש הווירטואלי עם תלמידיה. “הייתה לנו עכשיו שעה וחצי של למידה נפלאה, מחממת את הלב. מנגנים יחד, שרים שיר, ממלאים נוכחות ועובדים בצוותים”.

 

גם במגזר הערבי נאבקים לשמור על השגרה ולעודד את התלמידים. בבית הספר היסודי אלשאטאא בג'סר א־זרקא, המורים פונים לתלמידים בכל בוקר, מתעניינים בשלומם, שולחים משימות ומעודדים יוזמות יצירתיות. בחטיבת הביניים קופטאן חלבי בדליית אל־כרמל מחנכי הכיתות והיועצות מקפידים לשמור על יחסים רציפים עם הילדים, ומעודדים אותם ללמוד ולשמור על שגרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים