שלישי 11 באוגוסט 2020
בפייסבוקבטוויטרבאינסטגרם
נגישות
ידיעות אחרונות
הכי מטוקבקות
    |
    24 שעות • 25.03.2020
    קפה קוריאני מהטיקטוק
    קנו לכם 20 דקות של תעסוקה לילדים, והכינו יחד קפה קוריאני מתוק ומוקצף. הבנות של רותי רוסו לימדו אותה מתכון שמצאו בטיקטוק. התוצאה? טעימה באופן מפתיע
    רותי רוסו

    לא בטוחה מדוע הוא קיבל את השם הזה, אבל הבנות שלי לימדו אותי להכין אותו, אחרי שהן למדו בעצמן בטיקטוק. אין פה גורמה, וגם לא בריאות. יש כאן ניצול של אופיו של הקפה הנמס (כמו בפראפה של היוונים ובקפה של הווייטנאמים), ופינוק אביבי מעולה. ויותר מהכל גם תעסוקה של 20 דקות ערבוב שילדים משום מה מתחברים אליה. התוצאה: חלב עם המון קרח, ומעליו שכבה של קפה מתוק, סמיך, מרוכז ומוקצף (עם כפית) שאפשר לערבב את השכבות שלו, אבל לא חובה.

     

    גיוונים? בקלות. נתחיל מחלב צמחי כמובן, בטח כזה עם שקדים או אגוזי לוז. ונעבור לקוביית שוקולד בתחתית הכוס שתחכה כהפתעה. תמצית וניל, מעט קינמון ואפילו גירוד של אגוז מוסקט מלמעלה. תהיו יצירתיים.

     

    קחו בחשבון שקל יותר להכין כוס אחת בכל פעם ולא לנסות לערבב כמות לארבע כוסות יחד, אלא אם רוצים לעבוד עם בלנדר מוט או מכשיר חשמלי הולם אחר.

     

    החומרים (לכוס אחת):

     

    |
    |

     

     

    2 כפיות קפה נמס

     

    2 כפיות סוכר

     

    3 כפיות מים רותחים

     

    ½ כוס חלב

     

    ¼ כוס מים

     

    2 קוביות קרח

     

    הכנה:

     

    שמים בכוס את הקפה, הסוכר והמים הרותחים ומערבבים עם כפית מלא מלא זמן. הקפה יסמיך וייעשה אוורירי ובהיר. זה לוקח בערך 10 דקות.

     

    שמים בכוס את החלב והמים עם הקרח. עם כפית עורמים את הקפה מעל החלב.

     

    מגישים עם קש.

     


    פרסום ראשון: 25.03.20 , 20:57