טוסט אבוקדו עם ביצת עין

קבלו מנה טעימה, מזינה ומשביעה שכיף להכין ולאכול יחד. לגדולים מוסיפים רוטב צ'ילי מלמעלה, שהופך את המנה לפיקנטית

אני יודעת שבתקופה הזאת כולם במטבח ומחפשים כל הזמן מתכונים חדשים. אני גם מקבלת הרבה מאוד תגובות על המתכונים שאני מפרסמת כאן ושמחה בכל פעם לשמוע שאתם מכינים את ההצעות שלי ואוהבים את התוצאה. אני מקווה שתאהבו גם את מה שהכנתי לכם להיום. כי לפעמים כל מה שצריך זה פרוסת לחם טובה ומשביעה, שעליה אפשר להניח ארוחה שלמה. המנה הזאת שלפניכם מורכבת מאבוקדו, ביצה וירקות שאפשר כמובן לנשנש ליד, וביחס לכל המתוקים והחטיפים שכולנו אוכלים בשבועות האחרונים, היא אפילו מאוזנת ובריאותית. למבוגרים, אגב, אפשר להקפיץ את הטעם בעזרת רוטב צ'ילי מתקתק או חריף (רוטב סרירצ'ה).

 

החומרים (ל־4 מנות):

 

4 פרוסות לחם טרי, עדיף שאור או דגנים, קלוי

 

2 אבוקדו בשל, קלוף וחצוי

 

2 כפות מיץ לימון טרי

 

2 כפות שמן זית

 

1/2 כפית מלח אטלנטי

 

פלפל שחור גרוס

 

4 ביצים

 

מעט שמן

 

מלח

 

רוטב סרירצ'ה או רוטב צ'ילי איכותי

 

הכנה:

 

מחממים שמן במחבת אל־דבק טובה וחמה מאוד. שוברים לתוכה בזהירות את הביצים, ממליחים היטב, ומטגנים אותן. עדיף רק מצד אחד, אבל אם אינכם מחובבי הביצים הרכות, הפכו אותה לכמה שניות גם לצד השני. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.

 

חותכים את האבוקדו ומעבירים לקערה. מוסיפים את הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל ומערבבים עם מזלג ומועכים מעט.

 

עורמים מסלט האבוקדו על כל פרוסת לחם ומניחים מעל כל פרוסה עם אבוקדו ביצת עין אחת. זולפים מעל מעט או הרבה רוטב סרירצ'ה או צ'ילי ואוכלים מיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים