עוגיות דאבל שוקולד צ'יפס
400 גרם שוקולד מכל סוג שאתם רוצים ואוהבים, קמח, ביצים, חמאה וכמה דקות בתנור ויש לכם עוגיות שוקולד שאי־אפשר להפסיק לאכול
מתכון גאוני ופשוט שקיבלתי פעם מהשף עודד ברנר. הכי קל לערבב את החומרים בפולסים במעבד המזון, אבל מוזמנים גם ללכלך ידיים. הבצק פה טעים באופן לא חוקי. המלצה אישית: תאפו מראש כפול. יש במתכון 400 גרם שוקולד. וגם אגוזים. אפשר להפחית. ואפשר לשים שילובים של שוקולדים שונים ומשונים.
החומרים:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 ו־1/2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
2/3 כוס סוכר לבן
2/3 כוס סוכר חום
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1 כוס אגוזי מלך קלויים קלות על מחבת
400 גרם שוקולד (חלב, מריר, לבן, מה שבא לכם)
הכנה:
1. הילדים יכולים לעזור: שמים בכלי של מעבד המזון את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר והמלח. מערבבים בכמה פולסים. מוסיפים את החמאה, הביצים והווניל, ומערבבים שוב בפולסים עד שמתקבלים פירורים גדולים.
2. מעבירים את הבצק לקערה, מוסיפים את האגוזים ושוברים פנימה את השוקולד לחתיכות בינוניות. מגבשים את הבצק לגוש באמצעות הידיים. בשום שלב אין ללוש את הבצק. זה יפגע לו בפריכות.
3. שלב שילדים אוהבים מאוד: מכדררים מהבצק 15 כדורים (בידיים רטובות או משומנות זה קל יותר). הכדורים לא צריכים להיות יפים. הבצק גם ככה יתפח. מסדרים על מגש, מכסים ושמים במקפיא לשעתיים.
4. אחרי שעתיים: מחממים תנור ל־200 מעלות. מסדרים את כדורי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק זה מזה (והפעם לא בגלל הקורונה, אלא כי הם יתפחו ויתפסו יותר מקום. אפשר לסדר גם בשתי תבניות) ואופים 13 דקות.
לא טועמים מיד מהתנור כי השוקולד לוהט.

