כיפות מוס שוקולד פררו רושה

לכיפות מוס שוקולד: (12 כיפות מוס בקוטר 7 ס"מ)

 

160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה 38% שומן

 

3 כפות מחית פרלינה או נוטלה

 

250 גרם שוקולד מריר

 

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה, קרה מאוד

 

לציפוי:

 

250 גרם שוקולד חלב

 

75 מ"ל (1/3 כוס) שמן

 

100 גרם שקדים קלויים, קצוצים דק

 

מה עושים:

 

כיפות מוס שוקולד:

 

1. בקערה שמים 160 מ"ל שמנת ופרלינה ומוסיפים פנימה שוקולד. ממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

 

2. מערבבים היטב ומצננים את התערובת במשך כ־15 דקות במקרר עד שהיא מעט מתקררת, אך עדיין נוזלית.

 

3. מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך רכה.

 

4. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד. המוס לא יציב מאוד וזה בסדר – הוא יתייצב בקירור.

 

5. יוצקים את המוס לתוך כיפות הסיליקון ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.

 

6. מקפיאים את כיפות המוס לחלוטין במשך 3־4 שעות.

 

ציפוי:

 

1. קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

 

2. מוסיפים פנימה שמן ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה ודי דלילה.

 

3. מוסיפים שקדים ומערבבים לפיזור אחיד.

 

4. מחלצים את כיפות המוס מהתבנית ומניחים על גבי רשת.

 

5. יוצקים את ציפוי השוקולד־אגוזים על גבי הכיפות הקפואות ומעבירים להקפאה קצרה להתייצבות הציפוי.

 

6. מעבירים להפשרה במקרר במשך כשעה ומגישים.

 

אחסון:

 

הכיפות נשמרות בכלי סגור במקרר עד שבוע. אפשר להקפיא עד חודש בכלי אטום.

 

עטיפת הספר
עטיפת הספר

 

 

 

מתכון מתוך "הכי טעים בבית" מאת נטלי לוין

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים