מרק עגבניות עם פסטה קטנה
רגע לפני פסח: מרק פסטה קטנה שמכינים מהר ולוגמים לאט. הוא טעים, מנחם והולך מצוין גם עם תוספת של יוגורט או שמנת
ברגעים שבהם צריך אוכל חם ולא מתוחכם, אני מבשלת (על אוטומט, לפעמים) מרק עגבניות עם פסטה קטנה. מהסוג הזה שבו הפסטה מתבשלת כבר בתוך המרק, והם נמזגים יחד לקערית ומעניקים חום וניחום מיידיים. בהגשה אני מוסיפה לפעמים יוגורט למרק, ובמקרים מסוימים, במקום היוגורט, שמנת חמוצה.
המרכיבים (6־8 מנות)
3 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
1 גזר, קלוף ומגורר
4 גבעולי סלרי (עם העלים), קצוצים דק
1/4 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
3 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
1 קופסה (100 גרם) רכז עגבניות
1/2 כפית פפריקה מתוקה, 2/3 כפית סוכר
8 כוסות (כ־2 ליטר) מרק ירקות צח (מאבקה או תוצרת בית)
2 קופסאות (800 גרם בסך הכל) עגבניות מרוסקות
אפשרות: כ־6 עלי בזיליקום טריים
1 כוס פסטה קטנה למרק
אפשרויות להגשה:
שמנת חמוצה, יוגורט, עלי בזיליקום קצוצים, גבינת פרמזן מגוררת
ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי, ומטגנים מעל להבה בינונית־גבוהה 5־7 דקות, עד שהבצל שקוף והגזר והסלרי מתרככים. מוסיפים את המלח, את הפלפל הגרוס ואת השום ומערבבים.
2. בשלב זה הילדים יכולים לעזור ולהוסיף את רכז העגבניות, את הפפריקה ואת הסוכר ולערבב היטב. יוצקים פנימה את המרק ואת העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה.
3. מוסיפים את הפסטה ומבשלים 20 דקות מעל להבה בינונית, ברתיחה עדינה, עד שהפסטה רכה. אם רוצים, מוסיפים פנימה את עלי הבזיליקום ומערבבים.
4. מחלקים את המרק לקעריות.
5. השלב שבו הילדים יכולים לעזור: אם רוצים מערבבים פנימה גם יוגורט או שמנת חמוצה ואפשר גם עלי בזיליקום קצוצים. אפשר גם גבינת פרמזן מגוררת.