yed300250
הכי מטוקבקות
    -
    חדשות • 11.04.2020
    מיקרוסופט ישראל פיתחה בוט לאבחון קורונה דרך צ'אט
    ישראל וולמן

    השלוחה הישראלית של מיקרוסופט בהרצליה פיתחה מערכת ממוחשבת לאבחון עצמי ראשוני של קורונה באמצעות צ'אט, ששירתה עד כה 18 מיליון משתמשים בעולם. הדס ביטרן, ראש קבוצת הבריאות במיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, פיתחה עם אנשיה את המערכת זמן קצר לאחר שהחלה התפרצות המחלה.

     

    מדובר באפליקציית בינה מלאכותית מבוססת בוט (מעין רובוט־תוכנה, האוסף ומספק מידע בדרך של חיקוי משתמש רגיל), עם קישור ישיר לענן. באמצעות שיחת צ'אט עם המטופל היא יכולה לספק תשובות אמינות לשאלות פשוטות, ובעיקר להעריך אם נדבק בקורונה לפי תיאור הסימפטומים שלו וגורמי הסיכון מהם הוא סובל. בתום השיחה התוכנה יודעת להציע, אחרי עיבוד הנתונים שהתקבלו, המשך מעקב אחר התפתחות הסימפטומים, פנייה למד"א, לקופת חולים או הגעה למיון. עם זאת, מדובר בהערכת סיכונים בלבד, במיון ראשוני, ולא בתחליף להערכה קלינית.

     

    לדברי ביטרן, המידע שעליו מבוסס הבוט מעודכן ממקורות רשמיים כמו ארגון הבריאות העולמי והמרכז למניעת מחלות בארה"ב.

     

    המערכת הועמדה חינם לשימושם של ארגוני בריאות ברחבי העולם, שבעזרת טכנולוגיית עיבוד השפה של מיקרוסופט התאימו אותה במהירות לאוכלוסייה המקומית. נכון להיום נוצרו על בסיסה 1,230 יישומי בוט שונים לאבחון עצמי של קורונה, והיא הוכנסה לשימוש, בין השאר, בבתי חולים ברומא, בקופנהגן, בהלסינקי ועוד. רשת הפארם האמריקאית הענקית Walgreens שילבה אותה באתר הייחודי שלה, שמספק פתרונות רפואיים מהבית.

     

    בישראל הושקה המערכת, בעברית, בבית החולים איכילוב בתל־אביב, שם הבוט מכונה "קורי". באיכילוב היא מסייעת לסינון ראשוני אוטומטי של הפונים לבית החולים ומקילה על העומס המוטל על צוותי הרפואה. לדברי פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל איכילוב, "ארגוני בריאות צריכים לדעת שלא נדרש ידע טכנולוגי מורכב על מנת ליישם את השימוש בבוט - זה פשוט, מהיר ונוח".

     


    פרסום ראשון: 11.04.20 , 19:38
    yed660100