yed300250
|
חדשות • 16.04.2020
"ברשויות שלא רוצים לראות חיילים – אנחנו מוותרים"
יישובי המגזר הערבי בצפון הפכו למוקד התפרצות מדאיג של הנגיף • אל"מ במיל’ רז קרני, האחראי מטעם פיקוד העורף על היישוב דיר אל־אסד שבו נרשם זינוק במספר ההידבקויות, נשמע אופטימי בראיון ל"ידיעות אחרונות" משיתוף הפעולה של החולים בהתפנות מהבתים ("אפשר לראות שינוי לטובה") – ומספר על המפגש עם התושבים שמקבלים מהצבא מזון ("אחד הזקנים אמר שלא ראה חיילים עם מדים מאז 1948")
יוסי יהושוע

בזמן שירושלים מחולקת ובבני־ברק נראים סימנים לסוף הסגר, תשומת הלב במאבק נגד הקורונה עוברת לצפון: משרד הבריאות פירסם אתמול הודעה על רמת תחלואה "גבוהה מאוד" בכמה יישובים ליד כרמיאל, ובעיקר בדיר אל־אסד.

 

אל"מ במיל’ רז קרני, מפקד נפת הגליל בפיקוד העורף, אחראי בין השאר על הטיפול בדיר אל־אסד, שם נרשם זינוק במספר מקרי ההידבקויות. שלשום היו שם תשעה חולים, אתמול כבר דווח על 23 כאלה. מלון קרלטון בנהריה הוקצה עבור תושבי הכפר החולים. "בחברה הערבית נפל האסימון שהקורונה הגיעה גם לכאן, ואפשר לראות את השינוי לטובה בהתנהגות האוכלוסייה", הוא אומר בראיון ל"ידיעות אחרונות". "אנחנו צופים שמספר החולים יגדל בימים הקרובים, אבל אנחנו רואים רמת שיתוף פעולה גבוהה מצד הציבור ונבחריו".

 

צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל

 

מה היקף ההיענות?

 

"ישנה היענות גבוהה מצד הציבור להתפנות למלוניות החולים של פיקוד העורף שנפתחו. בניגוד למקומות אחרים, אנחנו מרוצים מאוד מכך שהם מתפנים. גם ראשי הרשויות הבינו כי הדרך הנכונה לטפל בהתפרצות היא להוציא את החולים מהיישובים".

 

 

ממתי נערכתם?

 

"אני זיהיתי יחד עם ראש הרשות לפני שלושה שבועות את החשש להתפרצות במרחב. הפעלנו את תוכנית המגירה. האסימונים ממש נפלו כשגילינו חולים ראשונים לפני מספר ימים, ולכן אני אומר שאנחנו בתחילת האירוע. יש משמעת גבוהה של התושבים בעיר, התגייסות מהירה במרחב".

 

אתה יכול לאפיין את החולים?

 

"רוב החולים הם צעירים שנדבקו בבית מטבחיים, ככל הנראה ממשגיח כשרות, אבל אין חולים בסיכון גבוה ואין חולים במצב קשה. כולם במצב קל. אם לא נטפל באירוע עכשיו, זה יהיה הרבה יותר קשה בעוד שבועיים".

 

יש בעיה להיכנס לאזור על מדים?

 

"התחלנו חלוקת מזון על מדים. אחד הזקנים אמר שלא ראה חיילים עם מדים מאז 1948. אבל יש גם רשויות שלא רוצות לראות חיילים – ואנחנו מוותרים. לא בכל הרשויות אנחנו מחלקים מזון, כי לא כולם רוצים שאדם זר יחלק מזון, וזה לא בהכרח קשור לצבא".

 

איך אתם מתכוונים להיערך לרמדאן?

 

"זה אירוע משמעותי. עשינו היערכות לרמדאן, והמסר הוא לקיים ארוחות שבירת צום עם משפחה גרעינית בלבד. עכשיו, כשיש תחלואה והם מבינים שזה לא פוסח על אף אחד, זה משפיע על האוכלוסייה ומגביר את המודעות לנושא".

 

yed660100