איך להכין קוקטייל כמו מקצוענים?
בטח גם אצלכם עלתה צריכת האלכוהול בשבועות הארוכים של הסגר בבית. בר שירה, מבעלי בר הקוקטיילים אימפריאל בתל־אביב, מסביר איך לגוון את שגרת הצ’ייסרים בקוקטיילים מוצלחים שגם יסדרו לכם יום עצמאות חגיגי. “יש שני סוגי קוקטיילים: משוקשק ומעורבב. המשוקשק מיועד לקוקטיילים עדינים, שלמרכיבים שלהם יש טקסטורות שונות, למשל אלכוהול, סירופ ומיץ. השקשוק מאחד בין הטקסטורות, מדלל את המרכיבים ומכניס בהם אוויר”, הוא אומר. “בקוקטייל המעורבב יש סוגי אלכוהול בעלי טקסטורה דומה שמערבבים יחד”. סעיף חשוב לא פחות הוא הקרח. “צריך קרח כמה שיותר שקוף וחזק, עדיף ממים מזוקקים, אבל גם קרח ביתי יעבוד. כדאי להכניס את כוס המשקה לפריזר ל־20 דקות”.
כשניגשים להכנת הקוקטייל חשוב לייצר איזון בין האלכוהול לטעמים החמוץ והמתוק. “כמעט כל משקה אלכוהולי יעבוד עם מי סוכר ומיץ לימון. אפשר להתחיל עם 60 מיליליטר של וודקה או וויסקי סאוור באיכות טובה - גו'ני ווקר בלאק לייבל בוויסקי או פינלנדיה בוודקה - מוסיפים 30 מיליליטר מיץ לימון ו־20 מיליליטר מי סוכר, מכניסים לשייקר, משקשקים היטב ומסננים לכוס נמוכה עם קרח. אפשר להוסיף גלגל של לימון או תפוז או לקשט בנענע". למתכון כיפי במיוחד מומלץ לערבב ג'ין, מיץ לימון ומי סוכר בכמויות שתוארו למעלה. מצרפים חופן עלי בזיליקום, משקשקים יחד ומסננים לכוס עמוקה עם קרח. “חשוב רק לשים לב שאין חתיכות בזיליקום גדולות שיכולות להיתקע בשיניים בזמן השתייה".

