את הפריקסה הזה אתם חייבים

מה דעתכם להתאהב בפריקסה? אבל כזה שעשוי כמו שצריך ועוטף שילוב נהדר של טונה, ביצים קשות ותפוחי אדמה וכמובן לימון כבוש ועריסה, בתוך לחמניות מטוגנות שהכנתם לבד

מה לעשות שכשקיבלנו את עשרת הדיברות, לא צוין ״לא תמציא את סנדוויץ׳ הפריקסה ותגרום להתמכרות המונית״. חבל, אבל גם טוב שכך. כי סנדוויץ׳ פריקסה כהלכתו, עם לחמנייה שהיא בין באגט לסופגנייה, שסופגת טעמים מהטונה, הסלט, הלימון הכבוש, העריסה, או מה שבחרתם לשים, הוא שירה של עונג במטבח. לא חשוב כמה פעמים אוכלים אותו טרי, הנימים בגוף רוטטים בהתרגשות כמו בפעם הראשונה.

 

המתכון ללחמניות דורש טיגון עמוק. אם לא רוצים לטגן, אפשר לאפות אותן ב־180 מעלות, מריחה של ביצה טרופה מעל, ותוספת של 3 כפות שמן לבצק עצמו. אבל תקשיבו – פעם ראשונה שאתם מכינים, תטגנו. הביס הראשון מהדבר האמיתי ישכיח מכם את הצרות.

 

כך מכינים לחמניות פריקסה

 

בשביל להעביר את הלחמניות לשמן בלי לפנצ׳ר אותן, צריך מיומנות שלי עדיין אין. לכן אני מעדיפה לגזור מראש נייר אפייה למלבנים ולהניח כל לחמנייה בנפרד על נייר שאותו אפשר להרים ולזרוק לשמן. הנייר מתמודד עם הטיגון, לא לדאוג. אחרי שהלחמנייה מתגבשת בטיגון אפשר להסיר אותו עם מלקחיים ולסיים את הטיגון בלעדיו.

 

החומרים:

 

1 ק״ג קמח רגיל

 

2 כפות שמרים יבשים

 

2 כפות סוכר

 

2 כפיות מלח

 

2 ו־1/2 כוסות מים (לפעמים קצת יותר ולפעמים מעט פחות)

 

1/3 כוס שמן

 

שמן רב לטיגון עמוק

 

הכנה:

 

שמים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים אותם ביחד עם וו הלישה.

 

מוסיפים את המלח ו־2 כוסות מים. לשים כדקה. מוסיפים ½ כוס מים נוספת ואת השמן ולשים עוד דקה. עושים הערכת מצב: אם הבצק פירורי, גושי ויבש, מוסיפים עוד ¼ כוס מים. הבצק הסופי צריך להיות רך מאוד ודי רטוב. הוא צריך להיפרד מדופנות הקערה אבל להשאיר נקודת אחיזה קטנה מלמטה. לשים אותו עוד 8 דקות.

 

מעבירים את הבצק למשטח נקי ולשים ביד עוד שתי דקות. שמים בקערה משומנת קלות, מכסים במגבת או ניילון ומתפיחים שעה.

 

חותכים את הבצק ל־12 עד 16 חתיכות. מגלגלים כל חתיכה לגליל מאורך שהקצוות שלו מעט צרים יותר. קצת כמו באגט קטן. מניחים כל לחמנייה על פיסה גזורה של נייר אפייה.

 

מכסים את הלחמניות בניילון גדול או מגבת ומתפיחים 30 דקות.

 

בזמן הזה מחממים סיר גדול עם הרבה שמן.

 

מרימים את הלחמניות אחת אחת עם הנייר (זה חשוב!) כדי שלא יצא מהן אוויר, ומכניסים, עם הנייר, לשמן הרותח. הן יתעצבו ויתקשו ואז יהיה קל להוריד מהן את הנייר.

 

מטגנים עד שהן זהובות משני הצדדים ומעבירים לכלי מרופד בנייר סופג. מקררים מעט לפני השימוש. כלומר לפני שממלאים אותן בכל טוב.

 

אז במה ממלאים את לחמניות הפריקסה?

 

תפוחי אדמה מבושלים במים ומלח, קלופים וחתוכים לפרוסות

 

ביצים קשות פרוסות

 

טונה מסוננת

 

עריסה

 

לימון כבוש (עדיף כזה שמכינים לבד)

 

בצל ועגבניות, אם רוצים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים