yed300250
הכי מטוקבקות
    |
    24 שעות • 02.05.2020
    עוגת הביסקוויטים שלקחתי איתי עד פריז
    שרון היינריך, בלוגרית האוכל הישראלית שכבשה את צרפת ועשתה קריירה מפטיסרי משובח, לא מוותרת גם במטבח שלה בעיר האורות על עוגת הביסקוויטים של סבתא מרים. כך תכינו אותה בבית
    שרון היינריך

    לסבתא מרים היו כמה עוגות בלתי נשכחות, אבל המנצחת הייתה ללא ספק עוגת הביסקוויטים, עוגה פשוטה כביכול, אך כזו שאי־אפשר להפסיק לאכול. לא היה בה אינסטנט פודינג, אלא תערובת מעולה של גבינה לבנה ושוקולד מומס, והשילוב הזה העניק לה טעם חמצמץ־מתוק ממכר. בקיץ ביקשנו מסבתא לשמור לנו אותה במקפיא, ואהבנו לאכול אותה חצי קפואה, אבל מי בכלל הצליח לחכות שהיא תתקרר? בפעמים שבהן היינו אצל סבא וסבתא בזמן שהעוגה הוכנה, טרפנו ממנה עוד לפני שהגלזור (שלא תגידו ציפוי) התקשה. אז, היה החום המתוק הזה נוזל על שכבות הביסקוויטים והקרם. גם היום, כשאני גרה בפריז, אני מכינה לפי המתכון הזה, שתמיד מחזיר אותי לילדות, ומקבל טוויסט מקומי כשהפתי־בר האמיתיים מככבים בו. ענקית הביסקוויטים הצרפתית LU היא זו שייצרה לראשונה בשנת 1886 את הפתי־בר (בצרפתית: חמאה קטנה), בעיר נאנט שבצרפת, ואני הכי גאה להכין את המתכון של סבתא שלי עם הפתי־בר המקורי.

     

    עוגת הביסקוויטים של סבתא מרים

     

    חומרים:

     

    600 גרם ביסקוויטים

     

    200 גרם חלב

     

    רום אמיתי לפי הטעם

     

    100 גרם שוקולד מריר

     

    200 גרם (כוס) סוכר

     

    50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

     

    3 ביצים מופרדות

     

    500 גרם גבינה לבנה 9%

     

    גלזור:

     

    רבע כוס מים

     

    60 גרם (6 כפות) סוכר

     

    30 גרם (3 כפות קקאו) משובח

     

    100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

     

    הכנה:

     

    1. טובלים שליש (200 גרם) מכמות הביסקוויטים בחלב עם רום, מסדרים על תחתית התבנית.

     

    2. בסיר קטן ממיסים שוקולד מריר, סוכר וחמאה. אם יש צורך והתערובת סמיכה מדי, מוסיפים 2־3 כפות חלב.

     

    3. מסירים מהאש וטורפים פנימה בהדרגה 3 חלמונים. חשוב מאוד לטרוף היטב על מנת שהחלמון לא ייקרש.

     

    4. בקערת מיקסר שמים את החלבונים. מרכיבים את קרס ההקצפה על ראש המיקסר, ומקציפים לקבלת קצף יציב.

     

    5. מוסיפים לתערובת השוקולד והחלמונים את הגבינה הלבנה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מקפלים פנימה את החלבונים.

     

    6. יוצקים חצי מהתערובת על השכבה הראשונה של הביסקוויטים ומשטחים.

     

    7. טובלים חצי מכמות הביסקוויטים שנותרו (200 גרם) בחלב עם רום, מסדרים על שכבת התערובת הראשונה. יוצקים את החצי השני של התערובת על הביסקוויטים, ושוב טובלים את שארית הביסקוויטים ומסדרים מעל התערובת.

     

    8. מכניסים למקרר עד להתייצבות.

     

    9. גלזור: בסיר קטן ממיסים מים, סוכר וקקאו. מסירים מהאש ומוסיפים קוביות חמאה. מערבבים עד להמסה מלאה ויוצקים על העוגה. מכניסים שוב למקרר עד להתייצבות הגלזור. טורפים!

     

    *טיפ: אפשר להקפיא את העוגה ולאכול אותה קפואה, מעדן שקשה לתאר במילים, צונן ומתאים במיוחד לימי הקיץ החמים.

     


    פרסום ראשון: 02.05.20 , 20:21
    yed660100