זה הזמן לעצור בארטיק רמזור

חם כל כך שלא מתחשק לכם לאכול שום דבר חוץ מארטיקים קפואים? ככה תכינו בבית, בקלות ובמהירות, ארטיק יוגורט, קרטיב פרי טרי, קרטיב רמזור מפירות וגם ארטיק מיץ, בגרסה הרבה יותר בריאה וחסכונית. ולא תאמינו מה אנחנו ממליצים לכם להקפיא על שיפודים: קוביות אבטיח, סוכריות גומי ואפילו תותים

אנחנו בדרך כלל רגילים לקנות ארטיקים וקרטיבים, אבל מה דעתכם להכין לבד בבית? זה קל וכיף, ומהיר למדי, וכמובן הרבה יותר חסכוני. להכנה אפשר להשתמש במכלים שמיועדים להכנת ארטיקים, בכוסות פלסטיק ובמכלים מרוקנים של מעדני חלב, והם יצאו יפהפיים. הכלים הייעודיים להכנת ארטיקים מגיעים כבר עם מקל, לשאר הכלים צריך מקלות עץ (אפשר לקנות או להשתמש בצ'ופ סטיקס שיש אולי בבית), ואפשר גם בכפיות מתכת או פלסטיק.

 

קרטיב פרי טרי

 

מועכים פירות, אחד או ערבוב של כמה מהם, במועך תפוחי אדמה או בבלנדר / מעבד המזון עד שמתקבלת מחית חלקה.

 

ממתיקים בסירופ הסוכר ביחס של 1 כפית סירופ לכוס מחית פרי וטועמים. אם צריך עוד מתיקות, מוסיפים עוד קצת ומערבבים. ראו בעיגול הוראות להכנת סירופ סוכר.

 

מחלקים לכוסות או למכלים, מקפיאים כשעה, מוסיפים את המקלות ומקפיאים שמונה שעות לפחות. מחלצים ומגישים.

 

קרטיב פרי
קרטיב פרי

 

ארטיק יוגורט ופירות

 

מערבבים יוגורט לבן (המכיל 3 אחוזי שומן לפחות) במחית פירות, כמו אלו ששימשו להכנת קרטיב פירות (למעלה). מערבבים בעדינות לארטיק בדוגמת שיש או לגמרי, לארטיק אחיד. מחלקים לכוסות או למכלים. מקפיאים כשעה, מוסיפים את המקלות ומקפיאים למשך שמונה שעות לפחות. מחלצים ומגישים.

 

קרטיב רמזור

 

המרכיבים (12 ארטיקים)

 

לשכבה הצהובה:

 

2 מנגו, קלופים וחתוכים לקוביות או 4 נקטרינות או 2 כוסות קוביות מלון

 

לשכבה הירוקה:

 

4 קיווי בשלים, קלופים וחתוכים גס או 2 כוסות ענבים ירוקים

 

לשכבה האדומה:

 

1/2 1 כוסות פירות יער מעורבבים או רק חמוציות או רק פטל אדום או ערבוב שלהם או 2 כוסות קוביות אבטיח

 

להרכבה

 

6 כפות סירופ סוכר (ראו הסבר להכנת סירופ סוכר מימין בסעיף הכנת קרטיב פרי טרי) או

 

4־6 כפות סירופ מייפל או דבש או סילאן

 

ההכנה

 

1. שמים כל פרי בנפרד בקערה או בקערת הבלנדר ומועכים למחית – אפשר למעוך במועך ידני (כמו זה של מעיכת הפירה) אפשר לרסק בקערת הבלנדר או מעבד המזון או בבלנדר מוט.

 

2. מניחים בתחתית המכל (או הכוס) את המחית הירוקה – קל לעשות את זה בעזרת שתי כפיות שעוזרות אחת לשנייה.

 

עכשיו שימו לב: אם מחיות הפרי נוזליות מדי, כדאי להכניס שכבה אחת למקפיא, לתת לה להתייצב כשעה, ורק אז להוסיף את השכבה הבאה, כדי שהשכבות לא יתערבבו.

 

מוסיפים מעל השכבה הירוקה את המחית הצהובה, ומסיימים במחית האדומה. מקפיאים כשעה, מוסיפים את המקלות. מקפיאים שמונה שעות נוספות לפחות.

 

3. מגישים.

 

ארטיק וניל בציפוי שוקולד

 

המרכיבים (12 ארטיקים)

 

לארטיקים:

 

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

 

1 חבילה שמנת מתוקה

 

אפשרות: פירות יער, עוגיות שבורות או הפתעות

 

לציפוי

 

300 גרם שוקולד מריר או חלב או שילוב שלהם

 

150 מ"ל שמן או שמן קוקוס

 

סוכריות, קוקוס

 

ההכנה:

 

1. בקערת המערבל, מקציפים את אבקת הפודינג עם השמנת המתוקה.

 

2. מחלקים לכלי ההקפאה. מקפיאים שעה. מכניסים פנימה את המקלות. מקפיאים שמונה שעות נוספות לפחות.

 

3. הציפוי: ממיסים את השוקולד עם השמן מעל סיר אידוי כפול או במיקרוגל. מערבבים לקרם חלק. אם רוצים ציפוי כמו סוכריות או קוקוס מכינים בצד. טובלים מיד בציפוי, שמתקשה. אם רוצים, טובלים מיד בסוכריות או בקוקוס. אוכלים מיד או מחזירים למקפיא.

 

הכי קל בעולם: קרטיב מיץ

 

אתם יודעים להכין את זה לבד. אני רק מזכירה לכם את האופציה: מכינים כל מיץ שאוהבים (כדאי להשתמש במיצים טבעיים ככל האפשר, בלי צבעי מאכל). שמים בכוס או במכל ומקפיאים כשעה. כשהמיץ קופא קצת, מוציאים ומוסיפים את המקל – כך הוא יישאר במרכז ולא יזוז לצדדים. מקפיאים שמונה שעות לפחות. כשמוכן, מחלצים מהכוס או מהמכל (אם צריך, מניחים להפשרה של כמה דקות, ואז מחלצים בקלות).

 

תותים קפואים? זה ממש הזמן!

 

נכון שהתותים נמכרים במחירים ממש טובים עכשיו? אז בחום הזה, במקום להכין מהם ריבה, מה דעתכם להקפיא אותם ולאכול קפואים־קפואים ברוטב שוקולד חם? שוטפים, קוטמים את הגבעול, משחילים על שיפוד עץ, מכניסים למקפיא. מכינים רוטב שוקולד חם, טובלים ישירות מהמקפיא בשוקולד, ואוכלים.

 

אפשר באותו אופן להקפיא על שיפודים גם קוביות אבטיח (ותרו על השוקולד), ולאכול קפוא מיד כשמוציאים מהמקפיא (אחרת זה יהיה ספוג), וכמובן ריבועים של מנגו או מלון, שהם הכי טעימים בעולם בגרסה הקפואה שלהם. ואם תזכרו את הטיפ הזה גם לעוד כמה חודשים, אז כשמחיר הענבים יהיה משתלם, אפשר להקפיא גם אותם ולזלול ישירות מהפריזר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים