yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: דנה קופל
    חדשות • 19.05.2020
    מנת פתיחה
    הכינו את התפריטים (החד־פעמיים): ב־27 במאי יחזרו המסעדות, הברים והמועדונים לפעילות • המתווה שעליו סוכם כולל אחוזי תפוסה מותרים, מרחק של מטר וחצי בין השולחנות, ומדידת חום בכניסה • גם בריכות השחייה, המלונות והחוגים ייפתחו באותו יום • אמש בתל־אביב: שוטרים הגיעו לפנות את כיכר דיזנגוף שבה נפתחו כמה מהברים למרות האיסור
    מאיר תורג'מן, איריס ליפשיץ־קליגר ותמר טרבלסי־חדד

    זעקת המסעדנים נושאת פרי: איגוד המסעדנים, בשיתוף משרדי הבריאות, הכלכלה והאוצר גיבשו מתווה שיאפשר את פתיחת המסעדות, הברים והמועדונים ביום רביעי הבא, ה־27 בחודש.

     

    שר הבריאות יולי אדלשטיין קיבל אתמול את המתווה המקצועי לפתיחה, שהוצג לו על ידי מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב והמשנה פרופ' איתמר גרוטו. אדלשטיין אמר שהוא שמח שמצב הקורונה מאפשר את הפתיחה לרווחת העסקים ולהנעת המשק, אך הדגיש: "המשך ההקלות תלוי אך ורק בהקפדה על כללי משרד הבריאות. אני מצפה לשיתוף פעולה מצד בעלי העסקים".

     

    על פי הסיכום שהושג, במקומות של עד 100 לקוחות התפוסה יכולה להיות 100%, ובמקומות של יותר מ־100 לקוחות התפוסה המרבית תהיה 85%. המרחק בין השולחנות יהיה מטר וחצי, והמקומות יפעלו ככל הניתן בשיטה של הזמנת מקום מראש. הפתיחה תיעשה לפי הנחיות "התו הסגול" שכוללות הוראות חיטוי וניקוי מדויקות, ובכניסה יימדד חום ללקוחות.

     

    מלבד המסעדות, הברים והמועדונים, אושר אתמול מתווה לפתיחה ב־27 בחודש גם של בריכות שחייה, מלונות, חוגים, תנועות נוער והחינוך הבלתי פורמלי.

     

    בבריכות השחייה, כולל אלה שבמלונות, יישמר על פי המתווה מרחב של שישה מטרים רבועים לרוחץ בים, ושל עשרה מ"ר לאורח שבשטח מחוץ לבריכה.

     

    בחוגים, בתנועות הנוער ובחינוך הבלתי פורמלי קובע המתווה שמירה על קפסולות קבועות. בפעילות שמתקיימת בכיתה יישמר מרחב של 5 מ"ר לאדם, בפעילות במרחב הפתוח יישמרו 2 מ"ר לאדם, ובסטודיו 7 מ"ר לאדם.

     

    בנוסף הושגה אתמול הסכמה על חזרתם לפעילות, ב־14 ביוני, גם של האולמות וגני האירועים. למרות זאת, מול קריית הממשלה בירושלים נמשכה גם בשרב הכבד אתמול שביתת הרעב של כמה מבעלי אולמות האירועים, שדורשים מהממשלה להקדים את מועד הפתיחה. "טרם ניתן כל מענה לקריסתם הכלכלית של 50% מהאולמות וגני האירועים בישראל, שספגו נזקים אדירים ולא מצליחים להתאושש", אמר נועם לוי, בעל אולם "קמילו" ויו"ר איגוד בעלי האולמות וגני האירועים. "חייבים להציל את הענף שקורס, ולכן אנו נאלצים להמשיך בשביתת הרעב, גם בתנאי מזג האוויר הקיצוניים".

     

    מי שלא חיכו עד לשבוע הבא היו אתמול כמה מבעלי הברים ברחוב דיזנגוף בתל־אביב, שלמרות האיסור פתחו אמש את שעריהם ללקוחות. "חודשיים וחצי חיכיתי לרגע הזה, לראות את הלקוחות שותים בירה, נהנים, נפגשים עם חברים, ובקיצור - סוג של חזרה לחיים", אמר אתמול רז אבידן, הבעלים של בר ה"קונסיירז'".

     

    אבידן פיזר שולחנות על המדרכה במרווח של שני מטרים לפחות ביניהם, והותיר את פנים הבר סגור כדי לא לעבור על מגבלת ההתקהלות. הוא חבש מסכת פלסטיק על פניו, מדד חום לכל לקוח שנכנס ורשם את פרטיו. השתייה הקלה והחריפה הוגשו בכוסות חד־פעמיות, ואנשי הצוות מוגנו לפי כל הכללים עם מסכות וכפפות.

     

    "הגענו למצב שבעוד רגע מפעל החיים שלנו, הבר המשפחתי, קורס כלכלית", סיפר אבידן. "פתחתי לפי כל הכללים. זה לא משנה אם שותים בירה אצלי בשולחן על המדרכה, או שכמו בשבועיים האחרונים מאות אנשים קונים אלכוהול בקיוסק ושותים בכיכר דיזנגוף או על הספסלים ברחוב, ודווקא שם לא שומרים על הכללים".

     

    הלקוחות הצביעו אמש ברגליים, ומיד נוצרה רשימת המתנה ארוכה. למרות זאת אבידן חושש: "ייקח זמן עד שנחזור להיקף העבודה שקדם לקורונה. הרבה עסקים ייסגרו כי לא יצליחו לעמוד במשבר הכלכלי שגרם להם הנגיף".

     

    בעקבות ההמולה בכיכר הגיעו למקום מעט לפני השעה 22:00 שוטרים ופקחי עירייה, שפיזרו את ההמון והורו לבעלי הברים לסגור את שעריהם.

     


    פרסום ראשון: 19.05.20 , 23:40
    yed660100