קוגל געגועים ירושלמי

אי אפשר לעמוד בפני קוגל ירושלמי אמיתי ומשובח, המשלב טעמים של מתוק ושמן וחריף ועושה טוב על הלב. רותי רוסו מביאה את גרסת השטייטל הכי מנחמת שתמצאו

יש משהו בסיר ענק של קוגל אטריות שמחבר אותנו באופן מיידי לזהות שלנו, ונותן לנו את התחושה שאנחנו חלק מסיפור גדול וארוך. שילוב הטעמים של מתוק ושמן וחריף מרוב פלפל שחור, שהופכים ואז חותכים עם חוט לפרוסות ולמשולשים, הוא הדבר הכי מנחם בעולם. וכן, זה טבעו של האוכל: אם תמונה אחת מספרת אלף מילים, מנה אחת מספרת אלף תמונות.

 

אני אוהבת לקנות קוגל ירושלמי ב"דליקטס" בבני־ברק, גרסת השטייטל לדליקטסן המפונפן של תל־אביב.

 

החומרים:

 

500 גרם אטריות ביצים

 

250 מ"ל כוס שמן

 

250 גרם סוכר

 

6 ביצים גדולות

 

1 ו־1/2 כפות פלפל שחור או לפי הטעם

 

4 ליטר מים

 

4 כפות מלח

 

הכנה:

 

מחממים מראש תנור לחום נמוך מאוד: 60־80 מעלות.

 

מרתיחים את המים בסיר גדול עם מלח. מוסיפים את האטריות ומבשלים עד שהן מתרככות. מסננים ומעבירים לקערה.

 

בזמן שהאטריות מתבשלות, שמים בסיר את השמן עם הסוכר ומבשלים עד שהסוכר מתקרמל. זה לוקח כ־10 דקות. יוצקים על האטריות המבושלות.

 

טורפים את הביצים ומוסיפים אותן ואת הפלפל השחור ומערבבים היטב.

 

משמנים שתי תבניות אינגליש. יוצקים את האטריות פנימה ומכסים באלומיניום.

 

מכניסים לתנור ואופים בין 4 ל־10 שעות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים