yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: גטי
    חדשות • 20.05.2020
    קרנבל המוות
    תקנות ריחוק נאכפו, מועדי חגים הוקדמו, ו"חופשת חירום" נוצרה כדי להשאיר אנשים בבית • אך ללא הועיל: עם מניין מתים שקרב ל־18,000 וקצב הדבקה שחצה את הרבע מיליון, הפכה ברזיל, אחרי ארה"ב ורוסיה, למוקד הקורונה הקשה בעולם • והנשיא בולסונארו? הוא לעיתים נדירות מסתובב עם מסכה וממשיך לצפצף על מדיניות הבידוד: "יש לשחרר את העם"
    רן לוצקי, סאו פאולו

    שלושה שבועות — זהו טווח הזמן המרבי שמסוגלות רשויות הבריאות במדינת סאו־פאולו בברזיל להמשיך ולתפקד במידה שקצב ההדבקה הנוכחי בנגיף הקורונה יימשך. המצב ביתר מחוזות המעצמה הדרום־אמריקאית לא הרבה יותר טוב: אתמול רשמה ברזיל את היום הקשה ביותר מאז התפרצות המגפה בשטחה: 1,127 מתים ב־24 שעות בלבד.

     

    כאשר מספר מקרי המוות כבר נושק ל־18,000, מצטרפת השבוע ברזיל לארה"ב ולרוסיה כמדינה עם מספר הנדבקים השלישי בגודלו בעולם: לפחות 272 אלף. החשש: ההתפרצות טרם הגיעה לשיאה.

     

    במדינת סאו־פאולו המצב קטסטרופלי, ורשויות הבריאות עושות הכל על מנת לבלום את קצב ההדבקה: הן הורו להקדים חגים מהמשך השנה לימים הקרובים ויצרו "חופשת חירום" מיוחדת במטרה להשאיר אנשים בבית. אך מבט אחד ברחובות מעיד שזה לא עובד: המונים ממשיכים להסתובב ולהתקהל במרחב הציבורי. שלטונות המדינה כבר מאיימים בהטלת סגר כפוי — ומוחלט — על העיר הגדולה בחצי כדור הארץ הדרומי כצעד נואש להיאבק בקורונה. במחוזות אחרים ועניים אף יותר, כמו באמזונס, המצב גרוע בהרבה: בתי חולים רשמו תפוסה של למעלה מ־90% מהמיטות ומחסור קריטי נוצר במכונות הנשמה. את המתים קוברים מסביב לשעון ובתורות של 10 דקות לכל משפחה, לעיתים בקברים המוניים, כדי שהאבלים לא יצטופפו בבתי הקברות.

     

    והיכן הנשיא בעת המשבר? בעוד מושלי המדינות וראשי הערים פועלים בהתאם למודל הנהוג ברוב העולם כדי לבודד את האוכלוסייה ולאכוף ריחוק חברתי, הנשיא ז'איר בולסונארו ממשיך לצפצף על התקנות ומפגין כמעט בכל הזדמנות עד כמה הוא מזלזל במדיניות הבידוד והריחוק. לא במקרה הוא ממשיך להופיע בציבור בלי מסכה למרות הביקורת, להתחבק עם תומכיו ולהשתתף בהפגנות בעד פתיחת הכלכלה ונגד מדיניות הממשלה — כאילו היה חבר אופוזיציה. "בתור אתלט לשעבר, אם אדבק אין לי מה לדאוג", אמר. "אני לא ארגיש כלום, זה יהיה כמו שפעת קלה". לדבריו, יש "לשחרר" את העם ולפתוח את המשק.

     

    בולסונארו | צילום: AP
    בולסונארו | צילום: AP

     

     

    התנהגותו של הנשיא הביאה לכך שתוך חודש הוחלפו כבר שני שרי בריאות שלא הסכימו ליישר איתו קו. הנשיא, כמו חברו בארה"ב דונלד טראמפ, דוחף לאשר את השימוש בתרופת ההידרוקלורוקווין לטיפול בקורונה — למרות שעדיין לא הוכחה כיעילה או בטוחה. כעת הוא מחפש, שוב, מועמד שיסכים להתמנות לשר בריאות בשיא המשבר הבריאותי.

     

    סקרי דעת הקהל מראים שהתנהלות הנשיא פוגעת בפופולריות שלו. הוכחה לכך ניתן לראות ובעיקר לשמוע כמעט מדי ערב כאשר, לעיתים בזמן שידור החדשות, אנשים יוצאים לרחוב כדי להכות בסירים ולקלל את בולסונארו.

     


    פרסום ראשון: 20.05.20 , 22:48
    yed660100