השרים במפגן תמיכה
ראש הממשלה יזכה היום לתמיכה של כמה משריו הבכירים מחוץ לכותלי בית המשפט, ולצידם צפויים להתייצב מאות פעילי ליכוד מרחבי הארץ • השר אמיר אוחנה תקף אמש: "מי שעומד למשפט זה לא נתניהו – זה מחנה הימין"
ראש הממשלה בנימין נתניהו העביר את סוף השבוע בביתו בקיסריה יחד עם בני משפחתו. לפני המשפט הוא צפוי לנהל הבוקר את ישיבת העבודה הראשונה של הממשלה החדשה, שתתכנס בטרקלין שאגאל בכנסת. אמש חידשו מקורביו את המתקפה על היועמ"ש אביחי מנדלבליט.
שר החינוך יואב גלנט צייץ בטוויטר: "צביעות התקשורת לקראת פתיחת המשפט שוב חוגגת. הרצון לראות את ראש הממשלה על ספסל הנאשמים גובר על הכל. בזמן שעושים לראש הממשלה משפט שדה בתקשורת ומשבשים הליכי חקירה, הפרקליטות והיועמ"ש מסרבים לחשוף לציבור את שיחות מנדלבליט ואשכנזי. מה הם מסתירים?"
בראיון לחברת החדשות אמר אמיר אוחנה, שר המשפטים היוצא: "אנחנו מאמינים שנעשה עוול גדול. לא לנתניהו אלא למחנה הימין. מי שעומד למשפט זה לא נתניהו – זה מחנה הימין. כל פעולה שעשיתי על פי חוק כשר משפטים, בית המשפט טירפד שלא כחוק. לכן אני מודאג".
שרים ששוחחו עם נתניהו בסוף השבוע העידו: "הוא במצב רוח מרומם וחדור רוח קרב לקראת המלחמה לטיהור שמו".
אחרי מעמד הקראת כתב האישום ייכנס המשפט לפסק זמן טכני של שישה עד עשרה חודשים, שבו ייקבעו לוחות זמנים ויוצגו טענות מקדמיות. מקורבי נתניהו אמרו: "הוא נערך למשפט שיימשך במצטבר שבע שנים, כולל הערעור. הוא לא הולך לשום מקום, יש לו סבלנות".
חברי ליכוד רבים צפויים להגיע היום לבית המשפט כדי לתמוך בנתניהו. גם השרים הבכירים המקורבים אליו אוחנה, מירי רגב וכן צחי הנגבי, יתייצבו כדי לתמוך בו. נציגי סניפי הליכוד מארגנים הסעות מכל חלקי הארץ במטרה לתמוך בנתניהו.
מאז יום חמישי סוערות הקבוצות והרשתות החברתיות בליכוד סביב הצורך להגיע בנוכחות מוגברת לבית המשפט המחוזי. ההתארגנות כוללת שלטים וגיבוש מסרים שלפיהם למשפט הזה מתייצב כל מחנה הימין ולא רק נתניהו לבדו. בפועל, נתניהו מתרחק ממעורבות אישית בנעשה בשטח, אך בסביבתו מעודכנים בהתארגנות.
בהודעה שהועברה לפעילים פורטו מוקדי ההסעות והפעילים התבקשו להביא איתם מים, אוכל, כובע ודגל ישראל. “אנו מבקשים להתנהג בהתאם, אין אנו מקללים ומתנהגים באלימות ולא משנה עד כמה השמאל יכעיס. אנו הימין אנשי שלום”, נכתב.
הדיון בתיקי נתניהו היום הוא חריג לא רק משום שמדובר בפעם הראשונה שבה עומד לדין ראש ממשלה מכהן, אלא גם בשל שינויים באופי הדיון בשל מגפת הקורונה: מספר המשתתפים באולם מוגבל, הם יישבו במרחק של שני מטרים אחד מהשני, ולא תהיה נוכחות של התקשורת. מעמד הקראת כתב האישום ישודר לעיתונאים שיישבו באולם בקומה נפרדת.
כדי לעמוד בהנחיות משרד הבריאות הגבילו השופטים את מספר המשתתפים בדיון לארבעת הנאשמים ועורך דין לכל אחד מהם. הדיון ישודר במערכת טלוויזיה במעגל סגור לשאר נציגי צוותי ההגנה ואנשי התקשורת, שיצפו בשידור בשני אולמות. הדיון יתקיים באולם נשיא בית המשפט המחוזי אהרן פרקש, המקום שבו נערך משפטו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט.

