להזיז את הגבינה

גם השנה לא נעבור את החג בלעדיה: מוקרמת עם חצילים, פיקנטית בפשטידה, טרייה בסלט וכמובן עשירה ומנצחת בעוגה. לכבוד שבועות אהרוני מגבן את התפריט

תראו מה יחסי ציבור טובים יכולים לעשות. יש הרבה מסורות המזוהות עם חג השבועות, מהעלאת ביכורים ועד חגיגות רטובות במים, אבל כשזה מגיע למטבח יש רק נוהל מחייב אחד: מאכלי חלב. בשנים הראשונות לקום המדינה יצאו חברות החלב המקומיות במסע יחסי ציבור מתוזמר שנועד לשכנע את הציבור לקנות את תוצרתן. וזה הצליח להן ובגדול! לא חשוב מאיזו עדה אתם מגיעים או עד כמה אתם מקפידים על מנהגים מסורתיים בחגים אחרים — בשבועות אתם אוכלים מאכלי חלב, ואם רוצים לדייק ממש, עוגות גבינה.

 

עוגות הגבינה הפכו לאובססיה לאומית בשבועות. עם או בלי אפייה, ציפוי פירות או שוקולד, בצק פריך או ביסקוויטים — מדורי האוכל והבלוגים מפוצצים במתכונים של עוגות גבינה בשלל צורות, מרקמים וטעמים, הקונדיטוריות נכנסות להתקפי אמוק בטעם גבינה ולכל משפחה יש את הגרסה המנצחת שלה. אז הנה, קבלו עוד עוגה לאוסף העצום הזה ואחריה כמה מתכוני גבינות לחג שמומלצים מאוד, גם בשאר ימות השנה.

 

עוגת ריקוטה ולימון

 

החומרים הדרושים:

 

250 גרם שקדים מולבנים

 

קליפה מגוררת מ־2 לימונים

 

6 ביצים, מופרדות

 

250 גרם סוכר

 

225 גרם חמאה רכה

 

1/2 כוס מיץ לימון

 

3 כפות קורנפלור

 

350 גרם גבינת ריקוטה

 

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מברישים בחמאה תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. מרסקים במעבד מזון את השקדים וקליפת הלימון דק ככל האפשר.

 

2. מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים במהירות בינונית, כ־3 דקות. מוסיפים בהדרגה 1/3 כוס מהסוכר, תוך כדי עבודת המכשיר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.

 

3. מקציפים בקערת המיקסר את החמאה ויתרת הסוכר כ־5 דקות לתערובת תפוחה ובהירה, ומערבלים פנימה את השקדים. מוסיפים את החלמונים, בהדרגה, אחד אחר השני, תוך כדי עבודת המכשיר, עד שהם נבלעים בתערובת.

 

4. מערבלים פנימה תחילה, את מיץ הלימון והקורנפלור, ולבסוף את הגבינה. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

 

5. יוצקים לתבנית המוכנה ואופים כ־45 דקות. מגישים עם אבקת סוכר בזוקה מעל.

 

פשטידת ריקוטה אפויה

 

החומרים הדרושים:

 

2 חבילות גבינת ריקוטה ("ריקוטה פרסקה" של ‘גד’ נהדרת)

 

1/2 כוס גבינה קשה (אמנטל, גרוייר, מנצ'גו או אחרת)

 

1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות

 

2 ביצים

 

2 כפות שמן זית

 

1 כף עלי תימין

 

מלח, פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה.

 

2. ממלאים תבניות אישיות קטנות בתערובת.

 

3. אופים בחום של 180 מעלות כ־40 דקות.

 

4. מקררים מעט.

 

5. הופכים ומעבירים לצלחת הגשה. מגישים עם סלט ירוק.

 

בורקס עם גבינה בולגרית ובצל ירוק

 

החומרים הדרושים:

 

500 גרם בצק עלים, על בסיס חמאה

 

1 ביצה טרופה

 

3 כפות שומשום

 

למילוי:

 

300 גרם גבינה בולגרית מפוררת קטן

 

200 גרם גבינת קשקבל מגוררת

 

1 ביצה

 

4 בצלים ירוקים קצוצים

 

מעט פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את חומרי המילוי בקערה לתערובת אחידה

 

2. מרדדים את הבצק, חותכים לריבועים בגודל של כ־8 ס"מ

 

3. שמים במרכז כל ריבוע כף גדולה של מילוי, מקפלים פינה אחת על השנייה, מהדקים היטב את שולי הבצק.

 

4. מורחים בביצה הטרופה, מפזרים מעל שומשום.

 

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ־45 דקות עד שהבצק זהוב יפה.

 

חציל אפוי עם גבינות

 

החומרים הדרושים

 

2 חצילים טריים ומוצקים

 

שמן זית

 

מלח, פלפל גרוס

 

1/2 כוס פירורי לחם

 

2 כפות שמן זית.

 

למילוי:

 

400 גרם גבינת ריקוטה

 

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

 

2 שיני שום כתושות

 

2 בצלים ירוקים קצוצים

 

4 כפות צנוברים קלויים

 

1 ביצה

 

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים את חומרי המילוי לתערובת אחידה.

 

2. בעזרת סכין קטנה חורצים חריץ מסביב לחציל. אחר כך חורצים על פני הצד החתוך חריצים עמוקים של שתי וערב. מהצד השני, צד הבטן, מסירים פרוסה דקה, כדי שהחציל יעמוד יציב. ממליחים ומפלפלים את הצד החתוך.

 

3. מחממים 4־5 כפות שמן זית במחבת רחבה וכשהוא חם, מטגנים את החצילים עם הצד החתוך כלפי מטה עד שהוא זהוב יפה. מטגנים גם על הצד השני עד להזהבה יפה. מקררים מעט.

 

4. חופרים עם כף בחציל ומרוקנים מעט מבשרו, קוצצים גס ומערבבים עם תערובת הגבינות.

 

5. ממלאים את חצאי החצילים בתערובת.

 

6. מערבבים את פירורי הלחם עם השמן ומפזרים על המילוי.

 

7. אופים בחום של 190 מעלות כחצי שעה.

 

8. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ומגישים.

 

סלט סלק וגבינה כחולה

 

החומרים הדרושים:

 

6 סלקים

 

150 גרם גבינה כחולה

 

1 כף דבש

 

3 כפות שמן זית

 

2 כפות חומץ בלסמי

 

2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר דק

 

מלח גס, פלפל גרוס

 

1/2 כוס אגוזי מלך שבורים

 

אופן ההכנה:

 

1. עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כ־40 דקות עד שהם רכים דיים (בודקים בנעיצת קצה סכין בסלק). מקררים מעט, קולפים את הסלקים וחותכים כל אחד ל־8 פלחים לאורכם. שמים בקערה.

 

2. מוסיפים לקערה את הדבש, השמן, החומץ, הג'ינג'ר, המלח והפלפל. מערבבים ומקררים לגמרי.

 

3. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל גושים קטנים של הגבינה הכחולה והאגוזים ומגישים.

 

אלייך, מיונית

פעם, כשהיינו צעירים, היינו מכינים מיונז בבית — את הדבר האמיתי, אתם יודעים. חלמונים טרופים ומוקצפים עם טוֹנה שמן שמוזלף לאיטו, קצת מיץ לימון, חרדל ותבלינים והיה יוצא ממרח נפלא: צהוב, עשיר וקטיפתי, לא דומה לכל המיונזים־לייט למיניהם שהם, בינינו, לא ממש מיונז. הדילמה הנצחית היא כמובן בריאות ומשקל מול טעם. במקרה שלי, במעט פעמים שאני משתמש במיונז — אני רוצה את הדבר האמיתי.

והנה מסתובב אצלנו כבר כמה זמן מיונז הולנדי נהדר (וכידוע, מיונז זורם בעורקים אצל ההולנדים) בשם Remia . על בקבוק הפלסטיק שלו כתוב Delicious&Creamy (טעים

וקרמי), ואני חותם על כל מילה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים