כנרת: ים תיכונית אלגנטית
לידיעת הנוסעים צפונה כדי להתמוגג מהזינוק במפלס הכנרת: בחוף שלדג הנטוש קמה לאחרונה מסעדת דגים ופירות ים איכותית ומעוצבת בשם "אלטה" (סנפיר בספרדית).
למקום אחראים האחים נדב ונאור דיין מהמושבה מנחמיה, שמפעילים כבר שבע שנים את מסעדת "על הנהר" על סכר דגניה. לאלטה הם גייסו שף טברייני צעיר ומוכשר — מושיקו ממן, שהתמחה במסעדות היוקרה של תל־אביב ("טוטו", "משייה"), ונעתר לחזור למחוזות ילדותו. למרבה ההפתעה, ממן בחר לא לשלב בתפריט דגים מהכנרת, אלא מהים התיכון. "באלטה כיוונו ל'פיין דיינינג', לתת אווירה קצת יותר גבוהה וחוויית בילוי כוללת, והדגים מהכנרת לא עומדים באותו קנה מידה של המטרות שלנו", מנמק נדב את ההיעדר המפתיע.
בין המנות הראשונות נציין סלט קלמרי ובצל מדורה (58 שקל), סלט עשבים ודג נא (66 שקל), שיפוד שרימפס או קלמרי בגריל פחם (54 שקל), לצד מנות טרטר וסשימי. בפותחות אהבתי במיוחד את סיגר דג הים (48 שקל) וגם את מנות הטונה האדומה.
בעיקריות לכו על מנות הפסטה המשלבות דגים או פירות ים (בסביבות מאה שקל) וכמובן על מנות הדגים: דניס שלם בעשן פחמים (119 שקל), פילה בר ים (138 שקל), פילה לוקוס וירקות חורף (138 שקל) ולוקוס מרקש (138 שקל), התשובה היוקרתית של השף ממן לדג המרוקאי שעליו גדל בילדותו. כיף לטבול את החלה ברוטב החריף שבו הדג משכשך.
התפריט כולל גם מנות בשר, כדי לתת למענה לאנשים שלא נמנים עם חובבי הדגה, ולצמחונים יש סלטים, פסטה טבעונית ומנת אנטיפסטי.
על אגף הקינוחים הופקדה הקונדיטורית מירי ארביב, שמנפיקה יצירות מתוקות, מורכבות ומצועצעות, כיאה לנהוג בעידן האינסטגרם.
• אלטה, צומת מושבת כנרת וחוף שלדג, שני־שישי 18:00־23:00, שבת 12:00־23:00, להזמנות: 04-8870040

