רצח משולש לאור יום
שלושה גברים נורו מטווח אפס באמצע צומת, קילומטרים ספורים מבתיהם ברמלה • המשטרה מעריכה כי מדובר בסכסוך משפחות עקוב מדם, והתושבים המבוהלים דורשים מהרשויות להתערב ולפענח: "אנחנו חוששים לחיינו, אל תשאירו אותנו בלי כתובת"
התנקשות לאור יום בצומת לוד: אתמול בשעה אחת בצהריים התקרבו מתנקשים לטנדר לבן עמוס חומרי בנייה שנעצר ברמזור אדום על כביש 40 ופתחו בירי. שלושת יושבי הרכב נהרגו במקום, לפרמדיקים לא נותר אלא לקבוע את מותם ולהערכת המשטרה מדובר בחיסול על רקע פלילי.
מתחילת השנה נרצחו 38 בני אדם מהמגזר הערבי בישראל. המשטרה מעריכה כי מדובר בסכסוך עקוב מדם בין שתי משפחות, אולם במקביל נבדקים כיווני חקירה נוספים.
שלושת הנרצחים הם ניהאד א־שמאלי (28), ראאד עבד אלטיף (40) וג'יבריל עוכאשה (28), שלושתם תושבי שכונת ג'ואריש ברמלה. לפני פחות משנה נרצח ביריות סעיד א־שמאלי, אחיו של ניהאד. סעיד נורה למוות בזמן הלווייתו של בן דודו מועתז, שנורה למוות יום קודם. לפני כחודשיים נרצח קרוב נוסף, מוחמד א־שמאלי, בעיר נתניה. איתו הייתה אישה שנפצעה קשה. על פי עדויות, הסכסוך האלים נמשך מאז נרצח איש העסקים מחמוד מוגרבי.
"המצב קשה", אמר תושב ג'ואריש. "לא יכול להיות שסכסוך הדמים ימשיך, כך נהיה כולנו בסכנת חיים. אני דורש טיפול והתערבות ושלא ישאירו אותנו ללא כתובת. במצב הקיים כולנו צריכים להיות בבתים".
"אני לא מוכנה לשלוח את ילדיי לבתי הספר כל עוד יש לנו אלימות ופשיעה ורציחות", אמרה תושבת רמלה. "עדיף שיישארו בבית כי בכל רגע יכולים להיפגע מהירי. כולנו חוששים על חיינו". "אנחנו בעלייה של 26 אחוז בהרוגים במגזר הערבי לעומת שנת 2019", אמר ריאן כאמל, ממרכז "אמאן" לחיים בטוחים בחברה הערבית. "במגזר הערבי יש הכי הרבה נשק בבתים, הכי הרבה רציחות, אבל מבחינת פענוח מעשי רצח ותפיסת נשקים – הכי מעט. ברחוב הערבי אין חוק. למה מחכים, שהרובים שבבתים במגזר הערבי יגיעו לכפר־סבא או לנתניה ואז המדינה תתעורר? המדינה חייבת להילחם באלימות ובמעשי הרצח בחברה הערבית".

