הטבע מתעורר

"ערב טוב עם גיא פינס", ערוץ 12, 18:50

העלייה במספר המאובחנים וקולה המתקדר של קרן מרציאנו לא מנעו מ"קשת" להחליט על צעד שכולו חזרה לשגרה: "ערב טוב עם גיא פינס" הושבה מהגלות הלילית היישר למשבצת הרגילה שלה, לפנות ערב. נו, גם ביצה מבעבעת היא תופעה שניתן לתייג תחת "הטבע מתעורר".

 

שבירת השרשרת המתישה והמיותרת של אקטואליה וחדשות היא לא עניין של מה בכך, לאור העובדה שהקורונה לא נעלמת רק כי לאנשים נמאס. על פניו, במדינה שעוד לא הצליחה להכריע איך ומתי להפעיל את הרכבת, ספק אם התסבוכת הבריאותית לא נמצאת רבע שעה לפני נסיגה למקום שמצדיק הגבלות ולא הקלות. אז מה השתנה?

 

התשובה היא מצב הרוח הלאומי, שנעל את הקורונה בחדר הארכיון וזרק את המפתח. נדמה שבערוץ 12 הבינו שהציבור שומע את הסלוגן של משרד הבריאות - "נהיה בסדר או שנהיה בסגר" - ובעיקר מתפוצץ מצחוק. מי שחושב שראש הממשלה ילחץ על כפתור הפאניקה והרחובות יינעלו בשנית, מוזמן לצפות באייטם היומי על מסיבת סלבס שבה לקחו את ההנחיות ועשו מהן מפית, שיהיה על מה לאכול את המתאבנים.

 

לכן גם אם סדר היום של "ערב טוב" עדיין מושפע מהשלכות הקורונה - למשל באייטם על חתונה מתוקשרת שבה המוזמן משה פרץ נראה על סף התקף חרדה בגלל סלפי - עצם הקאמבק לשעה הקבועה מעיד על רצון לעצב תודעה: ישראל שרדה ויש פנאי לעיסוק בנושאים כמו הצרות של משפחת רפאלי.

 

חוץ מזה, "ערב טוב" היא זרוע אסטרטגית במכונת הקידום של "קשת", והקורונה טרם חתמה על חוזה טאלנט. "חתונה ממבט ראשון", לעומת זאת, היא המתנה שלא מפסיקה לתת. בהתאם, הכתבה האחרונה במהדורה הוקדשה להתכנסות של רוב הזוגות, במה שהרגיש כמו מאמץ עילאי שלא לקלקל את סחיטת הלימון, כלומר הגילוי מי נשארו ביחד גם בחודשים הבאים. בכל זאת, יש פריים־טיים למלא בזמנים לא פשוטים.

 

ב"ערב טוב" לא מפקפקים ב"תהליך", והמסר היה שבין אם ביחד או לחוד, אין נפגעים ולא נגרם נזק. ב"האח הגדול", מתברר, זה לא ככה: התוכנית חשפה שרונן פייגנבוים מאיים לתבוע את ההפקה, בעקבות אירוע שעירב את הבת שלו ולכאורה הוציא את דיבתו. אבל ב"ערב טוב" התקשו להפגין אמפתיה. "בן אדם שהולך לדבר הזה שנקרא 'האח הגדול'", העיר פינס, "די מקריב כל כך הרבה מהפרטיות שלו". "הלכת לישון עם הכלבים, אל תתפלא, נו ברור", השלימה אותו שלמור שטרוזמן, במשל שאולי מסביר את התפקיד של "ערב טוב" במארג: מלונה אטומה במיוחד.

 

בקטנה

במהדורה המרכזית של "קשת" שודר אייטם של ניר דבורי, שבו מפקד חיל האוויר משוחח בזום עם איגוד הטייסים הישראלי. "האלוף עמיקם נורקין מתייחס באופן יוצא דופן בפורום סגור", תיאר זאת המגיש דני קושמרו, משל היה פה דבר־מה חשאי ולא טקסט שחלקים ממנו (למשל הגברת היקף הפעילות בזמן הקורונה) פורסמו בטוויטר של אבי בניהו, דובר האיגוד. ובכלל, אם צילום וידיאו של קצין כה בכיר מגיע לחדשות באיכות נורמלית - כנראה זה לא היה "פורום סגור", בטח לא מהסוג שגורם לדובר צה"ל לנוע באי־נוחות מול הטלוויזיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים