אם זה סלט, אני צנצנת
צבעוני, בריא, קליל וטעים. סלט הוא הפתרון המושלם לבטן רעבה. ואם אפשר להכין מראש בצנצנת אטומה שכבות יפהפיות של טעם וצבע - מה טוב!
מכירים את הרגע הזה ביום שפתאום הבטן מקרקרת ועכשיו כבר אין זמן להכין ארוחה? במקרה הטוב, תגלו שיש לכם סיר קציצות מאתמול, במקרה הפחות טוב יתחיל מרתון שבו המוח ינסה לתזמן את ארוחת הצהריים הכי מהירה שאפשר לחשוב עליה. טייק אוויי, פסטה בלי כלום, סנדוויץ' עם גבינה צהובה.
אז הנה פתרון שהוא גם שפוי תזונתית וגם מייצר ארוחה מושלמת לשלושה ימים קדימה - סלטים בצנצנת! אבל לא סתם סלטים, כאלה שהם ארוחה של ממש. עם חלבון, פחמימה, ירקות, תוספות ושדרוגים כיפיים.
אפשר ורצוי לשחק עם הצבעים והתוספות, רק דבר אחד חשוב - את הרוטב שומרים בצד כדי שהירקות לא יתרככו במקרר.
ואז, כל מה שנשאר זה להניח מולכם את כל הירקות והתוספות, להעמיד את הצנצנות המבריקות ולמלא בשכבות. כשתרצו לאכול ארוחת צהריים, בוקר או ערב פשוט תוסיפו את הרוטב ותערבבו או תשפכו לקערה.
אז איך עושים ומה עובד עם מה?
מומלץ לשלב כמה ירקות בצבעים שונים ולחתוך אותם לגודל זהה כדי שבביס שלכם יהיה גם מלפפון וגם גמבה, גם עגבנייה וגם בצל.
אם רוצים להפוך את הסלט לארוחה כדאי להוסיף פחמימה או קטניות. הנה כמה רעיונות: קינואה, בורגול, עדשים שחורות, פסטה, אטריות שעועית, אטריות אורז וכו'.
ירקות מבושלים: אם יש לכם זמן אפשר להכניס לתנור מגש של ירקות חתוכים לקוביות ולאפות עד ריכוך. בטטות, קישואים, בצלים, פרחי כרובית, גמבה ועוד. הם ישדרגו מאוד את הסלט.
שדרוגים כיפיים: אל תוותרו על גרעינים קלויים, זרעים טעימים, חמוציות, אגוזים או קרוטונים. הם יהפכו את הסלט לחגיגה.
פירות: זה נשמע אולי מוזר אבל פירות מאוד מקפיצים את הטעם של הסלט. אפשר להוסיף קוביות תפוח שנשמר היטב במקרר, חצאי ענבים, פרוסות אגסים ואפילו אוכמניות טריות.
עשבי תיבול: כמה שיותר, יותר טוב. מעירית ועד בצל ירוק, כוסברה או פטרוזיליה. שימו לב שמומלץ להניח אותם אחרונים בצנצנת או להוסיף בהגשה כדי שיישארו טריים ורעננים.
אנחנו אוכלים עם העיניים אז אל תקלו ראש בעניין הנראות. וחכו שאחרים יראו את ארוחת הצהריים שלכם - כמה מחמאות ומבטי קנאה תקבלו.
ומה לגבי הרוטב? בעיניי הכי טעים לזלף מעל מעט שמן זית, קצת מיץ לימון, כף רוטב צ'ילי שמאזן הכל, מלח ופלפל.
כמה טיפים חשובים:
• מומלץ להכין ביום ראשון, ולשמור במקרר, קופסאות עם קינואה, בורגול, פסטה או עדשים מבושלות. זה נהדר לסלטים, אפשר להקפיץ יחד עם ירקות או לאכול ככה עם רוטב או תבשיל.
• תמיד תחזיקו בבית כמה סוגים של אגוזים וגרעינים. הם ישדרגו כמעט כל דבר.
• עשבי תיבול הכי טעים וכיף לגדל בבית. לא צריך בשביל זה גינה וגם לא מרפסת, מספיק חלון ואדנית.

