תוכנית הסיפוח, גרסת המתנחלים
הגדלת המובלעות, חיבור הצירים ודחיית הסיפוח של שטחים בישראל על מנת להבטיח רצף טריטוריאלי ביו"ש: מועצת יש"ע מציגה תוכנית חלופית להחלת הריבונות • המפות החדשות כבר הועברו לאמריקאים, אך הבית הלבן הבהיר: "מוכנים רק לשינוי קוסמטי" • מסתמן: רוב שרי כחול לבן יתנגדו לסיפוח
ככל שהספירה לאחור לקראת ה־1 ביולי, מועד הסיפוח, הולכת ומתקדמת, כך פועלים מנהיגי המתנחלים על מנת לבלום, או לפחות לתקן, את תוכנית טראמפ. לאחר שחלקם כבר התעמתו עם ראש הממשלה בעניין מציעים כעת ראשי יש"ע תוכנית סיפוח חלופית בניסיון לגבש מתווה ריבונות שלא יותיר 19 התנחלויות במובלעות מבודדות ויאפשר רצף טריטוריאלי.
מטרתם: לחבר את היישובים המבודדים מצד אחד, מבלי לחרוג, מנגד, מגודל השטח שהותר להם לפי התוכנית — 30%. המתווה החלופי מציע להרחיב את המובלעות בכך שהצירים המקיפים את היישובים המבודדים יחוברו להתנחלויות הגדולות ויאפשרו רצף. כך, למשל, הצירים שמחברים את היישובים מעלה עמוס ואספר בדרום יורחבו ויסופחו לצומת גוש עציון, והצירים בצפון המחברים את איתמר, הר ברכה, אלון מורה ויצהר יורחבו עד לצומת תפוח בזמן שהשטחים מסביבם יסופחו (פירוט התוכנית — ראו מפה). בתמורה לשטחים הנוספים שיסופחו מוכנים המתנחלים לדחות, בשלב זה, סיפוח אזורים אחרים שאמורים לפי תוכנית טראמפ להיות תחת ריבונות ישראלית. המתנחלים מסבירים כי במקומות מסוימים, כגון בשטח שבסמוך לכביש 443 מערבית לירושלים בו מתגוררים אלפי פלסטינים, ניתן לדחות את הסיפוח על מנת "להשלים" במקום את 30% מהשטח המותר באזורים בתוך יהודה ושומרון.
אלפי מפות כבר שורטטו עם ההצעה החלופית, וביש"ע העבירו אותן לאמריקאים. עם זאת, גורמים מדיניים בישראל מנמיכים ציפיות: לכל אורך הדרך סירב הבית הלבן לבצע כל שינוי במפות שגיבש ונעתר ל"שינויים קוסמטיים" בלבד. "למרות הסירוב של האמריקאים, נתניהו צריך להתעקש על השינויים הללו", הבהיר דוד אלחייני, יו"ר מועצת יש"ע שבעצמו ספג ביקורת מרה"מ לאחרונה על התנגדותו לתוכנית.
גם בתוך הממשלה גוברת ההתנגדות: בזמן שראש הממשלה החליפי גנץ ושר החוץ אשכנזי שומרים על עמימות, מרבית חבריהם השרים בכחול לבן כבר הבהירו כי בכוונתם להתנגד לסיפוח חד־צדדי, אם לא יתואם עם ארה"ב וירדן. ההערכה היא שגם גנץ ואשכנזי מתנגדים, אולם היות שהאמריקאים דרשו שהסיפוח יוצג כקונצנזוס, הם מנסים להגיע לפשרה בנוסח "סיפוח לייט". שרים בכחול לבן הזכירו כי ההסכם הקואליציוני מקנה להם חופש הצבעה בעניין והזהירו מפני הניסיון לנצל זאת לפירוק הממשלה: "הטענות של הליכוד כאילו אם לא יהיה סיפוח זה בגלל כחול לבן — הן רק תירוץ למי שרוצה לפרק את הממשלה ולהוביל אותנו לבחירות נוספות".

