עוקץ הטלגרם הגדול

ביקשו לרכוש בטלגרם שטרות מזויפים, ולאחר שהעבירו את הכסף למוכר גילו שנעקצו בעצמם

שוק השטרות המזויפים בטלגרם פורח בעידן הקורונה: מתברר שיותר ויותר אנשים מחפשים דרכים קלות ומפוקפקות להרוויח כסף, ומוצאים מענה באפליקציית המסרים המוצפנים.

 

"מוכרי" השטרות באפליקציה פועלים בשיטה זהה. הם מבקשים מהלקוחות קוד למשיכה בכספומט ללא כרטיס. בעזרת פונקציה שקיימת בכל אפליקציות הבנקים הם מושכים את הכסף במזומן ומבטיחים ששליח יגיע אל הפונים עם השטרות המזויפים לאחר מכן. אלא שברוב המקרים שום שליח לא מגיע ו"המוכר" חוסם את המשתמש בטלגרם.

 

אחד מהנעקצים הוא א', שמספר: "העברתי למוכר 1,500 שקל, והוא הבטיח לי ששליח יגיע עם 10,000 שקלים מזויפים. אחרי שהכסף נמשך הוא חסם אותי. אני לא יכול לפנות למשטרה. מה אני אגיד להם, שרציתי לעקוץ ונעקצתי?"

 

בקבוצות הנפתחות בטלגרם ועוסקות בנושא עולות עוד ועוד עדויות לתופעה. כך למשל פירסמה בחורה התכתבות עם אחד "המוכרים" שדווח עליו מספר פעמים כעוקץ. בהתכתבות הוא מבטיח לה שהשליח בדרך. כשהיא כותבת לו שהוא לא הגיע, הוא עונה: "פיספסת. אולי מחר". ההתכתבות ממשיכה רק מצידה. "למה אתה לא עונה?" היה משפט שחזר מספר פעמים.

 

רו"ח גיא מונרוב, המתמחה בתחום ניהול הסיכונים וביקורת חקירתית, מסביר: "משבר כלכלי הוא חממה לפעילות עבריינית וגנרטור חזק לניסיונות לגרוף כסף בדרכים לא כשרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים