ציוץ מהוואדי
הסנדוויץ' האגדי של ברכה, המעדנים שמוצאים בשוק של ואדי ניסנאס, המסעדה הפיצית שכדאי לגלות בנמל וגלידת שומשום שחור וקרמל מלוח. גיל גוטקין יצא לסיור אוכל בחיפה. ובטוויטר
gil gutkin @gil_gu
בעקבות סיור בוואדי ניסנאס עם ארז ונטאלי גולקו, שהכירו לי את כל המקומות השווים, לקחתי את המשפחה לסיבוב אוכל לא משוגע בכלל בחיפה, שכלל עוד מקומות. This is our story.
gil gutkin @gil_gu
התחלנו אצל ברכה, מוסד הכריכים של העיר, שאי־אפשר להיכנס אליה בגלל הקורונה, אבל זה לא הופך אותה לפחות קורעת ("פעם ראשונה שלכם? איך חייתם בתל־אביב עד עכשיו בלעדיי?") וכריך 4 נקניקים על הפלנצ'ה, עם גבינה, מיונז ביתי, קצת חריף ומלא ירקות בלחם חם ורך. טעים, מושחת והשיחה עם ברכה שווה את הכל.
gil gutkin @gil_gu
משם ירדנו לוואדי ניסנאס וקנינו ירקות מהממים: דובדבנים נהדרים, חרוש (סוג של מלון בוסר סופר־פריך שאוכלים כמו מלפפון), פקוס (סוג של דלוע שמשמש כמלפפון פריך) ומשמש בלדי קטנטן ואדיר מזן חמאווי, שמרגיש כמו הכלאה בין אפרסק ריחני במיוחד למשמש מתקתק.
gil gutkin @gil_gu
ממש בוואדי (רחוב יוחנן הקדוש 34) נמצא המקום הקטן של פאטמה, שהיא בכלל נהגת אמבולנס בלילות, אבל בימים היא מכינה אוכל מושלם כמו מג'דרה עמוסה בבצל מטוגן, עלי גפן וכרוב ממולאים, במיה אדירה ובעיקר מאפה שנראה כמו רוגלך, מבצק פריך מנוקד בעלי זעתר טריים וממולא בגבינת ג'יבני קצת מלוחה. חלום.
gil gutkin @gil_gu
אחריה עשינו עוד קצת קניות בוואדי (סומאק אמיתי אצל זיאד ממש מעבר לפינה של פאטמה, קפה וחלבה מדהימה אצל מוספטא ממש ליד), ירדנו לחנות הממתקים עבאס אוגלו, שנראית כמו בית מרקחת, ומוכרת בקלוות, רחת לוקום ועוגיות. הכל מיובא מטורקיה והם הכי טעימים שאכלתי בחיים. בעיקר הבקלוות. ביקור חובה.
gil gutkin @gil_gu
קצת הליכה והגענו לאזור הנמל בעיר התחתית. התחנה הראשונה: שולה, מסעדה פיצית של בחור חמוד בשם חמי, שמכין אוכל טברייני ביתי. אכלנו כיסוני קלסונס ממולאים בגבינה ומדרוטה - חצילים קלויים נהדרים ורכים עם קוביות גבינת קדוש.
gil gutkin @gil_gu
תחנה כמעט אחרונה: מעיין הבירה, המקום האהוב עליי בעיר. צלחת חמוצים מהאגדות (קניתי הביתה קופסה של הצנונית מלאת השום), קצת איקרה, כבד קצוץ וחצילים, נקניקיות פטריצ'יאן מתפצפצות ועמוסות שום (מוטיב רומני חוזר) וכיסוני ורניקס, חלק עם בשר, חלק עם תפו"א ועם מלא בצל מטוגן.
gil gutkin @gil_gu
וחייבים קינוח: נסיעה לגלידריית אייססלון שנמצאת בשכונת מגורים קצת מרוחקת אבל שווה את זה. מלא טעמים מיוחדים, וכל כדור עולה רק שישה שקלים (ואפשר רק אחד, בתוספת שקל לגביע). לקחתי שניים, אחד בטעם שומשום שחור וקרמל מלוח (אדיר!) ואחד בטעם לבנה עם זעתר וקרוטונים שהיה מיוחד ומפתיע. סיום מושלם ליום שכולו אוכל נהדר.
גיל גוטקין הוא עיתונאי אוכל. אפשר לעקוב אחריו באינסטגרם (www.instagram.com/gilgutkin) או בבלוג שלו, "מבשל ואוכל"