חזית המחאה
תשע שנים בדיוק לאחר פרוץ המחאה החברתית, צפויים ההמונים לשוב מחר בערב לכיכר רבין בדרישה מהמדינה לעמוד בהתחייבותה - ולהעביר להם את הפיצויים שהובטחו • "זו מחאה מהבטן של כל העם", הם מבטיחים • אנשי האירועים והתרבות, התיירות, הקייטנות, המסעדות, ועוד: הם יאחדו כוחות לראשונה ויפגינו יחד כשבפיהם מסר לממשלה - "מספיק עם החרטות"
גם מנהיגי המחאה הכלכלית המתגבשת צפו אמש במסיבת העיתונאים שכינסו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר ישראל כץ. אך הם לא התרשמו במיוחד מתוכנית ההצלה הכלכלית שהוצגה: "אף אחד לא מאמין להם", אמרו. "חוסר האמון שנוצר בינינו לממשלה חסר תקדים". אתמול הם המשיכו כרגיל בתכנון ההפגנה ההמונית שאמורה להתקיים מחר ב־20:30 בכיכר רבין. את התוכניות שלהם, כך הבהירו גם לאחר מסיבת העיתונאים, הם אינם מתכננים לשנות: "ההפגנה שלנו ממשיכה בכל הכוח".
תחת הסיסמה "לא קונים תכסיסים - רק כסף בכיסים", הם מקווים להוציא לרחובות רבבות ישראלים מכל הארץ כדי להפגין נגד הממשלה בדרישה לקבלת הפיצויים הכספיים שהובטחו להם. "ביום שבת אהיה בין אלפי המפגינים שיגיעו לכיכר ונשמיע יחד כחוליה אחת של כאב משותף לכל הנפגעים באשר הם", הסביר אריאל רידמאן (40), ממובילי מאבקם של אנשי התרבות והאירועים. רידמאן, מחולון, הוא הבעלים של חברת קייטרינג שנסגרה במארס ומתקשה להתרומם עקב ההגבלות. "זהו, הגענו לנקודה שהמצוקה חונקת את כולנו בגרון ולא משאירה לנו יותר ברירות אלא לצאת לכיכר בהמונינו ולצעוק את מה שכולנו חווים, אין פרנסה ואין אופק לפתרון. כולנו על סף פשיטת רגל!".
גם רפי פומרוק (44) מתל־אביב, הבעלים של אולם "היי אנד", דורש מהממשלה לספק תשובות. "זו הפגנה על החיים שלנו! בשמי ובשם כל 120 אלף נפגעי ענף אולמות האירועים. הממשלה חייבת לפצות אותנו ומיד", אמר. "אנחנו דורשים פיצוי כספי ומיידי על כל החודשים שלא עבדנו ושלא נעבוד על פי החלטתכם! החלטתם לסגור? אז תפצו!"
ענת בן דרור (35), מנהלת פורום קייטנות הקיץ (Summer Camps) תתייצב מחר להפגין כדי לייצג את כל נפגעי ענף קייטנות הקיץ עם הלינה. "עצירת הפעילויות תותיר עשרות אלפי ילדים ללא מעש בבתיהם וכמו כן תפגע כלכלית במאות ספקים, מדריכים ועובדים", הזהירה. "ההערכות מדברות על פגיעה בהיקף של מאות מיליוני שקלים במסגרות המפעילות ובספקיהן. לא מדובר בנזק כלכלי אלא במכת מוות".
לרונן (רוני) מיילי (43), דמות בולטת בחיי הלילה והמסעדנות, פקעה הסבלנות. "אחרי השיחה בזום עם ראש הממשלה, ששמע כל אחד ואחת מנציגי הענף, הבנו שהכסף לא הולך להיכנס למרות שהובטח לנו שיגיע תוך יומיים. אז נתנו לביבי 48 שעות והוא לא עשה כלום למרות שהבטיח. אז די עם הבטחות שווא. הפעם זו הולכת להיות מגה־הפגנה", הבהיר. הוא מדגיש כי מדובר ב"מחאה עצמאית - הפגנה של העם, ולא עוד הפגנה של לוגואים, זו הפגנה מהבטן המלאה של כל העם שלנו".
מוטי זורגר (46) מאשדוד, סופר את השעות עד למה שהוא מכנה "הפגנה מפלצתית שטרם נראתה בארץ". בפיו מסר ברור לפוליטיקאים: "אם לא תטפלו בבעיות שלנו נפגע לכם בכיסא. הגיע הזמן שכל הסיפורים המצמררים של אנשים שכמוני עבדו קשה כל החיים, יושמעו וישפיעו על מקבלי ההחלטות, אחרת נצעד בשיירה בשערי הגיהינום".
עופר רוזנבאום, יועץ אסטרטגי שליווה את נפגעי הקורונה, הסביר כי המפגינים מייצגים "אנשים ששבעו מהבטחות אבל יותר מדי מהם רעבים ללחם והם באים להגיד בקול אחד וברור - מספיק עם החרטות, מספיק עם הזלזול, מספיק עם ההשפלה". הוא טען כי אלפים כבר אישרו הגעה וכי הכל נעשה בתיאום עם המשטרה: "קוראים לקהל לשמור על הנחיות המשטרה ולא לפעול באלימות, ובמקביל אני קורא למשטרה לנהוג בסובלנות".

