"זה נשמע כמו סיפור סינדרלה ואני לא מאמינה באגדות"
הדוגמנית בת ה־16 עדן פולני כבר מסומנת כדבר הבא, מכונה "ברוק שילדס הישראלית" וחורשת את אירופה בצילומי קמפיינים ומגזינים נחשקים, אבל דבר לא הכין אותה לבוקר שבו הגיעה לבית הספר, נכנסה לכיתה ואף אחד לא רצה לדבר איתה או לשבת לידה. כנערה חזקה ונחושה, היא מספרת איך הבינה שהכל מקנאה, לא נשברה ומצאה לעצמה חברות חדשות. תוכניות לעתיד? לגבוה בשני סנטימטרים לפחות ולהתחתן כבר בגיל 20
בת 15 וחצי בשמלת כלה? זה חוקי? קיבלת מהרבנות היתר מיוחד?
עדן פולני מחייכת במבוכה. "זה באמת היה קצת מוזר", היא מודה, "מה לי ולחתונה? רק לפני חודשיים חגגתי 16. אני עוד ילדה".
אז למה לבשת לבן?
"עבודה. זה היה קמפיין של אלון ליבנה. לא חטפתי הלם כשראיתי את עצמי בלבן בגלל שכבר לבשתי שמלות כלה בקמפיין שעשיתי לדילן פריינטה בפריז".
בתעשייה היא מוגדרת בתור "הדבר הבא". תגלית של עומרי יערי, הסוכן של עדן פינס ויעל שלביה, אחד שיודע למשוך בחוטים שמהם נרקם סיפור הצלחה בינלאומי. אבל התואר "ברוק שילדס הישראלית", שכבר הולך לפניה, גורם לה להסמיק. "אני לא רואה את הדמיון בינינו", היא מתפתלת, "כנראה שהוא קופץ לעין רק בצילומים. בכל מקרה, תודה. זו מחמאה ענקית".
אז למה את לא קורנת מאושר?
"אני קצת לחוצה. זה הראיון הראשון שלי בחיים. תמיד שמעתי הערות של 'איזו יפה', ותמיד התעניינתי באופנה, שיחקתי עם התיקים של אמא שלי והתאמנתי בהליכה על עקבים, אבל לא עניין אותי לדגמן. גם ידעתי שאמא תתנגד".
"נכון", מאשרת אמה, קרולין, שמלווה אותה כשומרת ראש פרטית. "אמרתי לעדן שיש לה זמן ושלא צריך למהר. הסברתי לה שאם היא באמת תרצה לדגמן זה יקרה, כי אין דבר העומד בפני הרצון".
קרולין, ילידת פריז, עלתה ארצה בגיל 24, עם תואר ראשון במדעי המדינה, הייתה מנהלת אירועים במלון קינג דיוויד בירושלים ובהמשך הקימה במוסקבה רשת מסעדות כשרות עם בעלה לשעבר. "הוריי התגרשו כשהייתי בת חמש", מספרת בתה הבכורה, "ואני בכלל לא זוכרת אותם יחד. גדלתי בין 'הבית של אמא' ל'בית של אבא'. מצד אחד זה לא נעים שהורייך לא נמצאים באותו המקום, באותו הזמן, ואת חייבת לדבר עם כל אחד מהם בנפרד, בתורו, אבל עם השנים למדתי שאם טוב להם ככה אז גם לי טוב".
אביה, צחי, עקר לפני שבע שנים למיאמי והמשיך בקריירה הקולינרית כשף של מסעדה. "כבר שנתיים וחצי לא ראיתי אותו פנים מול פנים, רק בפייס־טיים. הייתי אמורה לטוס אליו בפסח, אבל בגלל הקורונה", היא נאנחת ולא משלימה את המשפט. "גם אחי, אדם, בן 13, נראה טוב, במיוחד בפרופיל, אבל הוא שונא להצטלם".
ואת?
"כמו כל הנערות בגילי אני אוהבת להעלות סלפיז לאינסטגרם, זה סוג של תחביב. אף פעם לא חשבתי שמישהו מקצועי ייתקל בתמונה שלי ויחליט להפוך אותי לדוגמנית. זה נשמע כמו סיפור סינדרלה ואני לא מאמינה באגדות. לכן כל התמונות שהעליתי היו הכי בקטנה, בלי מייקאפ ובלי להשקיע בבגדים, טבעית. אפילו לא טרחתי לכסות את הנמשים. פעם שנאתי אותם, חשבתי שהם מכערים אותי, והתחננתי לאמא שתיקח אותי לטיפול שמוריד אותם, אבל היא סירבה. היום אני אומרת לה תודה בגלל שכל הצלמים שפגשתי התלהבו מהם ואסרו על המאפרות לטשטש אותם".
סבתא ממי
סלפי אחד באינסטגרם צד, לפני פחות משנה, את תשומת ליבו של יערי. "האמת? אני אפילו לא זוכרת איזו תמונה זו הייתה. פתאום קיבלתי הודעה ממישהו שהזדהה כסוכן ומאוד הופתעתי. גם קצת נבהלתי, כי כבר היה לי ניסיון עם איזה צלם שהסתבך בפלילים ואני מעדיפה לא לדבר עליו. הייתי קצת חשדנית, אבל עומרי היה עדין, וכשביקש את מספר הטלפון שלי נתתי לו את המספר של אמא כדי שידבר איתה. אני בחיים לא אעשה משהו בלי שאמא תאשר".
אמה, כצפוי, לא מיהרה לקפוץ לעגלה. "היא מאוד עסוקה בעבודה שלה כמתווכת דירות ובתים ויש לה אחריות על שני ילדים. אין לה זמן לשטויות שלי", עדן מסנגרת עליה. "בזמן הזה קיבלתי הצעה מעוד סוכנות, לא משנה איזו, ורק אז התחלתי ללחוץ על אמא. היא הלכה לשתי הפגישות בלעדיי, כדי להתרשם ולשאול את כל מה שצריך, ובשלב השני הביאה אותי. גם הסוכנות השנייה נראתה לי בסדר, עד שהבנתי שיש בה המון דוגמניות וחששתי להיבלע. התחברתי יותר לעומרי, אבל גם החוזה לקח המון זמן, עד שאמא התפנתה ועד שהיא מצאה עורך דין שיעבור על התנאים. חתמנו לשנתיים. זאת אומרת, אמא חתמה".
הקמפיין הראשון שקטפה היה בפריז, אצל דילן פריינטה. "טסתי עם אמא, לשלושה ימים. זו לא הייתה הפעם הראשונה שלי בעיר האורות, סבתא שלי גרה שם ולכן ויתרנו על בית מלון, העדפנו לגור אצלה. סבתא, שאני קוראת לה 'ממי', היא היחידה שתמיד האמינה בי, וברור שהיא שמחה מאוד כשהגעתי אליה, בפעם הראשונה, כדוגמנית. גם דילן, שבחר בי על סמך התמונות, שמח לראות אותי. הוא אמר לאמא 'אני עף עליה' והרעיף עליי המון מחמאות. איזה מזל שהוא לא העלה בדעתו מה אני מרגישה".
מה הרגשת?
"רציתי למות מרוב התרגשות. קמפיין ראשון, ועוד בחו"ל. אמא רצתה שלפני הצילומים אשכב לישון מוקדם, אבל לא נרדמתי. מרוב לחץ תיקתקתי את העבודה. התלבשתי, הצטלמתי ועברתי לשמלה הבאה. אחר כך טסתי לבולגריה והצטלמתי לשער של 'גלמור'. והיה גם קמפיין אחד שפיספסתי. הייתי אמורה לעשות את 'אדידס', ובאותו שבוע היו לי הרבה צילומים וזה לא הסתדר עם הלימודים ואמא אמרה 'לא'. עד שהיא הבינה באיזה קמפיין מדובר כבר לקחו דוגמנית אחרת, אבל ברוך השם, לא חסרה לי עבודה".
ה"ברוך השם" מגיע מאמא שלה, שמקפידה על כשרות ושמירת שבת, ועומדת על זכותה ללוות את בתה במסעותיה ברחבי הגלובוס. "אני הכי לא ציפי רפאלי!" היא מבהירה. "אני לא רוצה להגיע לצילומים בתור המנהלת של עדן, אלא רק בתור אמא שדואגת לה ורוצה לראות עם מי היא נפגשת".
מליפיסנט ואני
בשנה שעברה, כשפולני החלה להעלות לאינסטגרם צילומים שלה כדוגמנית, חברותיה לחטיבת הביניים ברעננה נידו אותה. "אני זוכרת את הבוקר שבאתי לכיתה ואף אחד לא דיבר איתי. כולם התייחסו אליי כאילו שאני אוויר. בדקות הראשונות חשבתי שעשיתי משהו רע, שלא בכוונה פגעתי במישהי, אפילו התחלתי להאשים את עצמי. בכיתי, ברור שבכיתי, למרות שחשדתי שהן פועלות מקנאה. באותו היום כל החברות שלי נעלמו, הוציאו אותי מכל קבוצות הווטסאפ וניתקו איתי קשר. זו שישבה לידי בכיתה עברה למקום אחר. בהפסקות לא יצאתי לחצר, נשארתי בכיתה, לבד".
איך הגיבו הבנים?
"לצערי גם הם נסחפו לחרם. אמנם הם לא קינאו בי, אבל הם רצו להתחנף לבנות היפות של הכיתה. רק ידיד אחד נשאר בצד שלי. הוא הראה לי שהבנות העלו לאחת הקבוצות תמונה מהסרט 'מליפיסנט' עם אנג'לינה ג'ולי, אבל לא בקטע טוב. זה סרט מפחיד והן בחרו בתמונה מזעזעת שלה, עם קרניים, ולצידה שמו תמונה שלי. נעלבתי נורא. לא שיתפתי את המורה כי לא רציתי לעשות מזה עניין, קיוויתי שזה יעבור להן, הרי הן חברות של שנים. יותר מאוחר נודע לי שהחרם הגיע לאוזניה של המורה והיא בחרה לא להתערב ולא להגיב. מה לעשות, יש מורים ששום דבר לא מעניין אותם חוץ מהציונים".
איך לא נשברת?
"הכי קל זה להישבר, או לפרוש מהדוגמנות ולחזור להיות ילדה רגילה, אבל למה שאתן להן להרוס אותי? החלטתי שאם הן לא מסוגלות להתעלות מעל הקנאה ולפרגן לי, זה סימן שהן מעולם לא היו חברות אמת שלי וזה הפך אותי לחזקה. חלק מהבנות האלה עלו איתי מהחטיבה לתיכון, חיכיתי שאחת מהן תבקש ממני סליחה, וזה לא קרה. כיום, החברות שלי גדולות ממני בגלל שהדוגמנות מאוד ביגרה אותי. נגיד שאפגוש מישהי בת גילי ונחמדה. על מה אני אדבר איתה? אני חיה את העבודה שלי שדורשת ממני אחריות ואורח חיים מסודר. אם אצא לבלות עד שתיים אקום בבוקר עם שקיות בעיניים. הכי מצחיק זה שילדות בטוחות שלהצטלם זו עבודה קלה. בפריז לבשתי שמלת כלה חשופה בשלג וכשרעדתי מקור עטפו אותי בשמיכה".
מי המודל לחיקוי שלך?
"קייט מוס הצליחה מאוד למרות שהיא נמוכה, נעמי קמפבל נפלאה, אבל היא דיווה, אני מעריכה מאוד את בר רפאלי, היא הגיעה הכי רחוק שאפשר, ואני מצדיעה לסופי מצ'טנר, שפרצה בבום היסטרי והורידה פרופיל בגלל שלא בא לה להיקרע כדי לרדת במשקל. לי, אגב, אין בעיות משקל מפני שאני יודעת לעצור בזמן. בבית שלנו אין שוקולד, ורק בשבת, בסוף הארוחה, אמא מגישה משהו מתוק. לא, לא עוגה. תמר".
לאחרונה היא סיימה כיתה י' בתיכון אוסטרובסקי ברעננה, עיר מגוריה. "אני תלמידה בסדר, לא מצטיינת, נראה לי שבשנה הבאה אלך למגמת עיצוב גרפי. התיכון מכבד את הקריירה שלי והתחייבתי להשלים את כל השיעורים שאחסיר בגלל העבודה. אין מצב שלא אעשה בגרות, דוגמנות זה לא מקצוע לכל החיים".
את החופש הגדול בצל הקורונה היא מחלקת בין מאמצים לגבוה ("אבא שלי שני מטרים, אני רק 1.72 מ', ואמרו לי שפילאטיס יכול למתוח אותי ולהוסיף לי שני סנטימטרים, זה חשוב כדי שלא אהיה רק פנים יפות, אני רוצה גם תצוגות") לבין בן זוגה – עידו גינדי, חייל בן 20. "הוא התחיל איתי באינסטגרם. עכשיו חגגנו שנה יחד. יצאנו למסעדה".
הראית לו את התמונות שלך בשמלה לבנה?
"ברור, אבל לא בתור רמז. אני מתכננת להתחתן רק אחרי הצבא".
כל כך מוקדם?
"רוב האנשים בגילי נרתעים מחתונה בגיל צעיר מפני שהיא מתקשרת אצלם באופן אוטומטי עם ילדים, אבל אני לא רואה את זה ככה. האימהות תחכה".
אז למה להתחתן בגיל 20?
"בא לי לחיות עם גבר אחד שהוא רק שלי. בעלי".*
בגד גוף - הלנה, דיזנגוף 154; ג'ינס ונעליים - עמנואל; תכשיטים - ספרקלס instagram.com/sparkles.jewlery?igshid=rnm2ua04e1ex; חולצה וחצאית - מיכל ומורן; סניקרס - עמנואל
ע. צלם: בן יצחקי; איפור: אל אדידה למוצרי דיור; שיער: רן קריסי; הפקה וסטיילינג: מיטל ברונר; ע. סטיילינג: מאי גתר

