חטיף שוקולד ובייגלה עם חמאת בוטנים
תבנית 20x20
לשכבת חמאת בוטנים:
• 50 גרם בייגלה, שבור
• 50 גרם פצפוצי אורז
• 200 גרם חמאת בוטנים חלקה
• 150 גרם חמאה מומסת
• 100 גרם אבקת סוכר
לציפוי שוקולד:
• 200 גרם שוקולד מריר
• 50 גרם חמאה
לקישוט:
16 יחידות בייגלה שמיניות
מעט מלח גס
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים יחד בייגלה ופצפוצי אורז.
2. בקערה נפרדת מערבבים חמאת בוטנים, חמאה מומסת ואבקת סוכר.
3. מוסיפים את תערובת הבייגלה והפצפוצים לתערובת חמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
4. יוצקים את התערובת לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. מיישרים את החלק העליון בעזרת פלטה או כף ודוחסים את התערובת כדי למנוע כיסי אוויר.
6. מקפיאים למשך 10 דקות להתייצבות קלה עד הכנת הציפוי.
ציפוי שוקולד:
1. קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
מוסיפים חמאה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
2. יוצקים את הציפוי בחלק העליון של החטיפים. מסדרים בייגלה לפי גודל החטיפים הרצוי ומפזרים מעט מלח גס.
מקפיאים למשך שעה־שעתיים או עד התייצבות.
3. חותכים לריבועים ומגישים.
החטיפים נשמרים בכלי סגור במקפיא עד חודש או במקרר עד ארבעה ימים.

