"סגר הקורונה הרג את מייק"

דלת הזכוכית המנופצת של בית הקפה "בטיפול" ופרח בודד שהונח על ידית הכניסה נותרו אתמול כעדות אילמת לטרגדיה שהתרחשה במקום כשהבעלים, מייק ויגודה, התאבד בבית הקפה שרכש רק בינואר • איש לא יודע בוודאות מה גרם לאיש המרתק והאהוב, שהקים בשנות ה־90 את “מייק’ס פלייס” בירושלים, לשים קץ לחייו, אבל חבריו מזהירים: "מייק הוא לא הראשון ולא האחרון. הנגיף האמיתי הוא הטרור הכלכלי, שאנחנו רק רואים את הקצה של ההשלכות שלו על כולנו"

אבל כבד שרר אתמול בקרב בעלי העסקים בחיפה וגם בירושלים עם היוודע דבר מותו הטראגי של מייק ויגודה, בעליו של בית הקפה "בטיפול" בחיפה ומי שהקים לפני שנים את "מייק'ס פלייס" בירושלים, ששם קץ לחייו בבית הקפה. מותו היה לשיחת העיר בחיפה כשרבים ניסו להבין מדוע בחר לסיים את חייו, כשהטענות על השפעת משבר הקורונה שבות ועולות.

 

ויגודה עלה לישראל מקנדה ב־1992. הוא פתח את מייק'ס פלייס, בר שצבר לו קהל לקוחות גדול. בהמשך עזב את הארץ אך שב לכאן ב־2006, ובשנים האחרונות התגורר בחיפה. מכריו סיפרו אתמול כי היה לקוח קבוע בבית הקפה "בטיפול" והחליט לרכוש אותו מבעליו בינואר השנה. אלא שאז הגיע משבר הקורונה ובתי העסק נסגרו בהוראת הממשלה לחודשיים וחצי.

 

בעלי העסקים ברחוב מסדה, שבו שוכנים מספר ברים ובתי קפה, מספרים כי בית הקפה של ויגודה נפגע קשות מהמשבר. "מדובר בבית קפה שהיה ידוע בהופעות שלו, בחבר'ה צעירים שבאים ויושבים בוקר וערב. הוא הביא אמנים ולהקות, הציג תערוכות מתחלפות. חלק חשוב במרקם התרבותי של הרחוב".

 

על מה שאירע שלשום בשעות הצהריים בבית הקפה לא רבים יודעים לספר. "חברים שישבו בבית הקפה סיפרו שמייק קיבל טלפון, שאחריו הוא החל לצעוק וביקש מכולם לצאת, וזהו", סיפר אחד ממכריו של ויגודה, "הוא נעל את עצמו ולא ענה יותר לטלפונים".

 

בר מייק'ס פלייס בירושלים, אתמול | צילום: יואב דודקביץ
בר מייק'ס פלייס בירושלים, אתמול | צילום: יואב דודקביץ

 

 

"ביום שני בערב ראיתי אותו בפעם האחרונה", מספר איתי פינקלשטיין, חברו של ויגודה. "ישבנו יחד ודיברנו. מייק קיים ברחבה שליד בית הקפה ערבים עם מעגלי שירה ומוזיקה. הוא ישב איתנו במעגל, מצב רוחו היה טוב, שתה בירה, לא הרגשנו במשהו שונה".

 

שלשום בערב הגיע פינקלשטיין לבית הקפה והופתע לראות כי הוא סגור. "הלכתי לשבת במקום אחר, ופתאום הגיעה חברה וסיפרה לי שמצאו את מייק בבית הקפה ללא רוח חיים".

 

"דיברתי איתו על הכל", מספר פינקלשטיין, "הוא זרק מדי פעם 'כן, אני חושב לסגור לכמה ימים'. הוא כעס על הפוליטיקאים שעשו סגר ולא נתנו לאנשים לצאת".

 

בדף הפייסבוק שלו נפרד פינקלשטיין מחברו. "מייק היה בנאדם, אוהב אדם ואיש שיחה מרתק. הטרגדיה הנוראית שקרתה אתמול ברחוב מסדה צריכה להוות נורה אדומה ענקית לקברניטים המושחתים ועוזריהם. מה עוד צריך לקרות כדי שמישהו במגדל השן בירושלים יבין שצריך לשים לפארסה הזאת סוף?".

 

בית הקפה "בטיפול", אתמול | צילום: גיל נחושתן
בית הקפה "בטיפול", אתמול | צילום: גיל נחושתן

 

 

חבר אחר של ויגודה, איתמר בק, נפרד ממנו בפוסט כואב: "סגר הקורונה הרג את מייק, הותיר אותו בלא אפשרות פרנסה ועם בור של חובות שאי אפשר לצאת ממנו. הבחירה לשלוח יד בחייך שלך היא דבר שקשה להשלים איתו, אני לא יכול לשפוט או לכעוס, המצב הוא בלתי נסבל ובלתי נתפס. מייק הוא לא הראשון וגם לא האחרון. אנחנו עומדים בפני גל של 'התאבדויות קורונה'. הנגיף האמיתי הוא הטרור הכלכלי הזה שאנחנו עדיין רואים רק את קצה ההשלכות שלו על כולנו".

 

אבי גולדברגר, הבעלים של פאב "התקליט" בירושלים, סיפר על מייק'ס פלייס, שוויגודה הקים ב־1992 בסמטת הורקנוס: "זה היה מקום קטן אבל עם קסם גדול. גם היום, כשהוא גדול ועם סניפים בכל הארץ, זה עדיין אותו די־אן־איי של במה חופשית ואווירה אמריקאית".

 

צילום: גיל נחושתן
צילום: גיל נחושתן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים