נתניהו נגד היו"ר הסוררת של ועדת הקורונה

יו"ר ועדת הקורונה, ח"כ יפעת שאשא־ביטון (הליכוד), ניצבת החל מאמש במרכז מאבק בין ראש הממשלה בנימין נתניהו שמבקש להדיח אותה מתפקידה, לבין ראש הממשלה החליפי בני גנץ, שהבטיח אמש כי הוא פועל למנוע זאת.

 

נתניהו החליט לפטר את שאשא־ביטון מראשות הוועדה, לאחר שסירבה להתחייב שתאשר את כל החלטות הממשלה מיום חמישי האחרון. ב"פגוש את העיתונות" אמרה שאשא־ביטון שהחלטות הממשלה חלקיות ואינן מגובות בנתונים ובמספרים. "אנחנו נדון בהגבלות ונדרוש נתונים. אנחנו רוצים לקבל תמונת מצב כוללת, לדעת אם הצעדים שנדרשים נכונים. אני לא בטוחה שאנחנו נמצאים במצב שמצדיק סגר. צריכים להבין מה הנזק הכלכלי לעומת התועלת הבריאותית בכל צעד". שאשא־ביטון מתחה ביקורת על ההחלטה החוזרת לסגור חדרי כושר ובריכות, ואמרה: "כרגע אין נתונים חדשים. גם בדברי ההסבר של החלטת הממשלה זה נכתב והם יצטרכו להסביר לנו למה – למרות שאין נתונים – הם דורשים לסגור שוב את חדרי הכושר והבריכות. נשמע את כל אנשי המקצוע ונקבל את ההחלטות".

 

בעקבות הדברים, ולאחר שבשבוע שעבר סירבה הוועדה בראשותה לסגור את חדרי הכושר ובריכות השחייה, החליט נתניהו על הדחתה של שאשא־ביטון. לדברי גורם מקצועי שמקורב למקבלי ההחלטות תהליך ההדחה כבר החל ויארך כמה ימים. "לא ניתן להמשיך ולעבוד כך", אמר אמש בכיר בליכוד.

 

הליך ההדחה אינו פשוט והוא נדרש לאישור ועדת הכנסת, שבראשה עומד ח"כ איתן גינזבורג מכחול לבן.

 

בכחול לבן החליטו בשלב זה שלא לתמוך בהדחת הח"כית המורדת וחזרו על הודעתם הקודמת, כאשר יו"ר הקואליציה ח"כ מיקי זוהר איים להדיח אותה מראשות הוועדה: "נוכח חשיבות תפקודה של הכנסת כגוף מפקח, אין זה ראוי להדיח את יו"ר ועדת הקורונה יפעת שאשא־ביטון. אם הליכוד יקדם הצבעה בנושא – לא ניקח בה חלק".

 

בישיבת כחול לבן אמש התייחס ראש הממשלה החליפי גנץ לנושא והכריז: "אנחנו חייבים לכבד את תפקידה של הכנסת. אני פועל בכדי למנוע את פיטוריה של שאשא־ביטון ואני מקווה שנימנע מהצעד הזה".

 

גם ח"כ גדעון סער (הליכוד) צייץ אמש נגד הכוונה לפטר את שאשא־ביטון: "האיומים על ח"כ שאשא־ביטון מיותרים. היא אינה שואלת את השאלות לבדה. יש ויכוח עקרוני וחשוב האם נתוני התחלואה מצדיקים את החרפת הפגיעה בכלכלה ובפרנסה. ויכוח זה לא יוכרע באיומים".

 

שאשא־ביטון אמרה אמש: "אני חברה בקואליציה ומכבדת את החלטות הממשלה. חלק מרכזי מעבודת הכנסת הוא לבקר את עבודת הממשלה ואם יש טעויות – צריך לתקן. תפקידי הוא לבחון את הדרך הנכונה ביותר להיאבק בנגיף, לשמור על בריאותם הנפשית והפיזית של האזרחים ולהציל את פרנסתם של רבבות עובדות ועובדים. באתי למטרה אחת: לשרת את עם ישראל. אם איאלץ לשלם בעבור זה מחיר אישי – אקבל את זה באהבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים