כנאפה: היפה בנמל
• אחרי שממצים את השיחות על הקורונה, אפשר להתפנות לשיחה רצינית באמת: איפה מוכרים את הכנאפה הכי טובה בארץ. ואם כבר כנאפה, אז ברור שמדובר בדגם החדיש בסגנון הטורקי — כנאפה אישית על גחלים עם גלידת עיזים מעל.
בכנאפה אל ג'מילה הנחמדים בתל אביב נותנים פייט מצוין: כנאפה טרייה ולא מתוקה מדי עם סמנה (חמאה מזוקקת) וג'יבנה (גבינה) עיזים מפוררת כמו שצריך. יש גם גרסה טבעונית עם גבינת קשיו, בקלאווה משולשת ואפילו פטאייר.
על המקום הקטנטן הסמוך לנמל תל־אביב מנצח חליל חלאף, כולו בן 25, שיחד עם בני משפחתו מארח בחיוך ועם תה רותח, כזה שטעים איכשהו גם כשהלחות מהים שוברת שיאים.
אפשר לשבת בשולחנות בחוץ, אבל הכי שווה להתקדם עם המעדן הלוהט לכיוון הנמל ולראות את הים, או את השקיעה אם תיזמנתם בחוכמה.
כנאפה ובקלוואה ב־20 שקלים, תוספת גלידה ב־5 שקלים.
• כנאפה אל ג'מילה, יורדי הסירה 14, תל־אביב. סמוך לכניסה לנמל, פתוח כל יום מ־11:00 עד חצות, יש גם משלוחים, 03־6230981

