שדולת הנשים: להסיר פסל קצב מבית הנשיא

במכתב לנשיא ריבלין נאמר: "פסלו של אנס, שרמס את זכויות האדם של נשים, אינו ראוי להמשיך ולעמוד"

שדולת הנשים מצטרפת לקריאה להסיר מגן הפסלים בבית הנשיא בירושלים את פסלו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב שריצה מאסר בגין אונס, מעשה מגונה והטרדה מינית.

 

באחרונה פורסם ב"ידיעות אחרונות" כי על רקע גל של הסרת פסלי דמויות שנויות במחלוקת ברחבי העולם קיבל נשיא המדינה ראובן ריבלין דרישות להסיר את פסלו של קצב.

 

במקביל הגיעו בקשות כאלה גם למחלקת פניות הציבור בבית הנשיא. מנכ"לית שדולת הנשים, עו"ד מיכל גרא־מרגליות, ומנהלת קידום מדיניות וחקיקה בשדולה, יעל מרים סיני, כתבו לריבלין: "הרשעת קצב היא כתם כואב וקשה בהיסטוריה של מדינת ישראל ויחסה לנשים. פסלי נשיאי ישראל אמורים לשקף ולסמל את הערכים שאמורים לעמוד בבסיס ממסד הנשיאות והחברה הישראלית – כבוד האדם, שוויון וחירות, והחירות להתפרנס בבטחה וברווחה. פסלו של אנס, שרמס ברגל גסה את זכויות האדם של נשים, אינו ראוי להמשיך ולעמוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים