yed300250
הכי מטוקבקות
    חדשות • 03.08.2020
    המחיר הכבד של חולי הלב
    מחקר: בשל החשש מהגעה לבית החולים, אנשים שעברו אירוע לבבי בגל הראשון התעכבו שעה נוספת בממוצע עד קבלת הטיפול ביחס ל־2018
    אדיר ינקו

    החשש מפני הגעה לבתי החולים בעת הגל הראשון של נגיף הקורונה גרם לחולים שעברו אירוע לבבי לעשות זאת באיחור של שעה בממוצע – ביחס לתקופה מקבילה ב־2018. כך עולה ממחקר חדש.

     

    המחקר נערך על ידי פרופ' שלומי מטצקי, מנהל מערך האשפוז הקרדיאלי וסגן מנהל מערך הלב במרכז הרפואי שיבא בתל השומר, וד"ר אלכס פרדמן, רופא מתמחה בקרדיולוגיה בבית החולים. הוא מתבסס על איסוף נתונים מ־13 בתי החולים בישראל בשיא הגל הראשון: 9 במארס עד 30 באפריל, כאמור ביחס לשנת 2018. בין בתי החולים שהשתתפו במחקר: שיבא, איכילוב, הלל יפה, סורוקה, שערי צדק ואסותא אשדוד.

     

    מנתוני המחקר עולה כי לא נרשמה ירידה במספר הפונים לבתי החולים בעקבות הופעת סימנים המעידים על אירוע לבבי, אולם ב־2020 ההגעה לקבלת טיפול התרחשה בשלב מאוחר יותר באופן משמעותי לעומת 2018. בממוצע, משך ההגעה ב־2020 עמד על כ־3 שעות לעומת שעתיים ב־2018.

     

    לעיכוב בהגעה לבית החולים היו השלכות משמעותיות בכל הנוגע למצבם של המאושפזים: כמעט פי שניים מהחולים ב־2020 הגיעו לבתי החולים עם אי־ספיקת לב או שוק, כעדות לנזק שנגרם ככל הנראה בגלל העיכוב.

     

    ממצאי המחקר מתפרסמים על רקע הנחיות משרד הבריאות שהועברו לבתי החולים לצמצם פעילות על מנת למקד את המאמצים בטיפול בחולי קורונה. לאורך המשבר הזהירו רופאים כי למדיניות זו יהיו השלכות קשות על מצבם הרפואי של מטופלים רבים משום שפרוצדורות רפואיות נחוצות עלולות להידחות.

     

    פרופ' מטצקי: "ככל שעובר הזמן מהופעת הסימפטומים ועד תחילת הטיפול, הנזק יכול להיות קשה יותר. אני מניח שחלק מהחולים מתו בבתיהם ולכן אפילו לא היו בסטטיסטיקה שלנו".

     

     


    פרסום ראשון: 03.08.20 , 23:12
    yed660100