תשובת ה"חייזרים"

"אבא שלי רואה את החייזרים האלה בהפגנות", אמר אתמול יאיר נתניהו, "זה מצחיק אותו, זה כמו בידור כזה" • את האנשים שהפכו בשבועות האחרונים את הרחובות מול בית ראש הממשלה לביתם השני ההתבטאות הזו לא הצחיקה • "כבר היינו אנרכיסטים, מפיצי מחלות, חארטה", הם אומרים, "אנחנו לא חייזרים — רק אנשים שדואגים למדינה"

המלחמה של ראש הממשלה וסביבתו הקרובה במחאה בבלפור וברחבי המדינה טיפסה בימים האחרונים כמה וכמה מדרגות. אלא שאתמול נדמה שנשבר שיא חדש בעוינות בין הצדדים, כשבנו של ראש הממשלה בחר לכנות את המפגינים "חייזרים" — ועורר סערה.

 

"אבא שלי אדם חזק", אמר יאיר נתניהו בראיון לתחנת הרדיו "גלי ישראל". "הוא רואה את המראות שכולנו רואים, את החייזרים האלו בהפגנות. זה מצחיק אותו. זה כמו בידור כזה".

 

הבן הוסיף כי לפעמים הוא "מראה לאביו קטעים נבחרים". כשנשאל איזה קטעים הראה, השיב: "אני משתדל דברים לא גסים מדי מהדברים בהפגנות, כי בכל זאת זה לא נעים, אבל אתה יודע, זה מבדר אותו, האמת היא שזה נותן לו קצת כוח אפילו".

 

הדברים עוררו תגובות חריפות ונזעמות ברשתות החברתיות. נציגי המפגינים בבלפור הגיבו בזעם: "מיליון מובטלים מצחיקים אותו, אזרחים שמתים מהמגפה משעשעים אותו", אמרו בהנהגת מחאת הדגלים השחורים. "אצל משפחת הנאשם אנחנו אפילו לא בני אנוש — אנחנו חייזרים".

 

צילום: יריב כץ
צילום: יריב כץ

 

 

בעקבות הסערה, יאיר נתניהו עצמו פירסם הסבר בחשבון הטוויטר שלו: "כשדיברתי על 'חייזרים' ב'הפגנות' השמאל בירושלים התכוונתי לאלה שמתחפשים לחייזרים ועב"מים, אלה שמתפשטים, שמתחפשים לאיברי מין, שמניפים שלטים עם גסויות, ששמים סיר ספגטי על הראש או אלה שמתחפשים לספיידרמן. יש יותר מדי כאלה וזה מצחיק, כל השאר בכלל לא מצחיק.

 

"ההסתה והקריאות המפורשות לרצח, שמתעצמות בהפגנות השמאל האנרכיסטי מיום ליום, שוברות שיאים חדשים בעידוד תקשורתי בלתי פוסק. אני עדיין מקווה שהתקשורת תגנה את ההסתה הזאת".

 

כמה מהאנשים שהעבירו בשבועות האחרונים ימים ולילות בבלפור סיפרו אתמול ל"ידיעות אחרונות" על הזעם נוכח ההתבטאות יוצאת הדופן.

 

"חייזר? זה מה שאני? אף פעם לא החשבתי את עצמי אחד כזה מוזר. אני כבר בן 37, אבא במשרה מלאה לשני ילדים, חולק בית וחיים עם בת זוג נפלאה. לכולנו שתי עיניים, שתי רגליים, לחיים, מותניים, ירכיים ואפילו שדיים. חייזרים? כשאני מסתכל במראה אני רואה אנשים רגילים.

 

"כן, נכון, אני באמת עולה לבלפור בכל הזדמנות וישן מול הבית של אבא שלך. אני שמח שזה מבדר אותך, שמצחיק אותך שבמקום לישון במיטה אני צריך לישון בשק שינה כדי לשמור על המהות של חופש הביטוי ושלטון החוק. חייזר אני לא, אבל ברשותך אגיד לך מה אני כן, כבודו. אני שמאלני, אבל כזה אמיתי, עם אג'נדה וערכים. אידיאליסט שבועט אבל לא מזלזל בחוקים. עם מוסר ודוגמה אישית, שחשובה לו הכנות, החברות, האחווה והשכנים. אחד שעובד במה שהוא יכול, בכל זאת האבטלה בשיאה. מי כמוך יודע מה זה כשאין עבודה, נכון? ובין לבין, משקיע את זמנו עם עוד מאות אלפים כדי לדאוג שהנאשם בפלילים יתפטר ויראה את ה'קרקס' מחוץ לחלונו מזווית אחרת".

 

 

"אני הולכת להפגנות כי אני מודאגת. גם מחוסר עבודה, וגם מהמצב במדינה. כאמא לשניים אני פוחדת לעתיד שלי ושל הילדים שלי, מבחינת הביטחון הכלכלי והבריאותי. אני גאה בכל מי שמגיע לבלפור, מתעלה מעל הייאוש ושותף לתהליך הזה. ההפגנות האלו צומחות מתוך כאב, והן נותנות לאנשים תקווה. אנשים לא מחכים למה שיקרה להם, אלא יוצאים מהבית כדי שראש הממשלה יראה אותם. האנשים שמפגינים הם אנשים נורמלים שרואים לאן המצב הידרדר ובאים לחזק אחד את השני.

 

"בחודשים האחרונים אני מתנדבת בהצלת מזון והעברתו למשפחות נזקקות. אנחנו נותנות לאנשים את הביטחון התזונתי, שאין לו מענה מצד הממשלה. אני רואה הרבה כאב ומצוקה נפשית אצל המשפחות שאני מתנדבת איתן. אני מפחדת על הבריאות של הדור הבא".

 

 

"מה לא היינו בשבועות האחרונים? אנרכיסטים, מפיצי מחלות, חארטה, פדופילים, תוקפי שוטרים. מהיום אנחנו גם חייזרים. וואו, בקרוב ייגמרו להם שמות התואר. האמת שיאיר צודק, אני באמת סוג של חייזר. תל־אביב. כחבר בתנועת 'הבעלבתים, הבנדנות הוורודות, כבר חודש שאני ברחובות ירושלים ותל־אביב, צבוע כולי ורוד, מכוסה בפרחים, צועד, צועק, רוקד, ושר עם עוד עשרות אלפי אנשים.

 

"יצאתי כי כבר לא נשארה ברירה. אני שחקן, מובטל, שכואב לו על המצב שאליו הידרדרה המדינה הזאת. אז יצאתי להתחייזר ברחובות, מה עוד נשאר לי לעשות? אנחנו, המפגינות והמפגינים, באמת חייזרים. נשים וגברים צעירים, מלאים בתקווה ובנחישות לעתיד טוב יותר, לא מתלהמים ולא אלימים גם כשאנחנו חוטפים מכות משוטרים שאמורים להגן עלינו. ובאמת הגענו מיקום מקביל, יקום שבו הייאוש והתסכול שבלחיות תחת ממשלה שלא סופרת אותנו הוא לא גזירת שמיים. יקום שבו מותר לומר שראש ממשלה מואשם בפלילים צריך לפנות את מקומו.

 

"אנחנו באים על מכת"זית אינטרגלקטית ורודה לשטוף את רחובות ירושלים משחיתות והסתה. אף אחד לא יעצור אותנו עכשיו, החללית שלנו כבר המריאה".

 

 

"יש משבר מטורף, והתחושה היא שגם בעת הזו האזרחים לא מעניינים את מי שנמצא בממשלה. ובראש כל הדבר הזה עומד ביבי. או שלא אכפת לו מאיתנו, הוא צוחק עלינו והבן שלו חושב שאנחנו חייזרים, או שהוא עסוק בהימלטות מהמשפט.

 

"בפעם הראשונה שיצאתי מהבית להפגנה זה היה כדי לפרוק תסכול. פתאום ראיתי הרבה אנשים סביבי שנמאס להם. נתניהו מסמן כל מי שלא מסכים איתו כבוגד ואנרכיסט. נמאס לי, אני לא מוכן לקבל את זה יותר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים