yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: יוסי גנון0
    24 שעות • 05.08.2020
    קסם של ילד
    הוא הדהים את גל גדות, מכיר מקרוב את הבמות באל־איי, וכבר סומן כליאור סושרד הבא. נבו אבוטבול, בקושי בן 15, היה בדרך להסתער על אמריקה עד שהקורונה שמה לו ברקס. עכשיו "המנטליסט הצעיר בעולם" ממציא את עצמו מחדש ופותח סדנה לבני נוער שבה הוא מלמד אותם איך מגשימים חלומות. לקחנו אצלו שיעור וניסינו להבין מה הסוד שלו
    ליאור אל-חי | צילום: אלעד גרשגורן, יוסי גנון

    בחו"ל מכנים אותו "המנטליסט הצעיר בעולם". בארץ כבר הדביקו לו את התואר "ליאור סושרד הבא". נבו אבוטבול רק בן 15, וקל לשכוח את זה אחרי כמה דקות של שיחה איתו. הוא מחושב, רהוט, יודע בדיוק מה הוא רוצה מהחיים. וכן, הוא לא צריך יותר משתי דקות כדי להדהים אתכם. ואני מדבר מניסיון. מאחוריו רזומה של הופעות פרטיות בפני מפורסמים ועשירים כמו גל גדות וחיים סבן, הוא כיכב ב"גוט טאלנט" ורגע לפני הפריצה הגדולה בארה"ב הקורונה שמה לו ברקס. אז בינתיים הוא בארץ ממציא את עצמו מחדש. הגיוני, בסך הכל, כשמדובר בנער בן 15. עד שאפשר יהיה להופיע שוב על הבמות נבו מעביר סדנאות לבני נוער. הנושא בקווים כלליים: כך תגשימו את החלומות שלכם ותבנו את עצמכם גם מכישלונות.

     

    כמה דקות לפני השעה תשע בבוקר, קבוצה של נערים פוסעת בלובי של מלון הבוטיק "קאזה" בנהריה, נושאים תגים עם שמותיהם הפרטיים. במקום לבלות את הבוקר בשינה או בים הם הגיעו כדי להקשיב לנער בן 15, נהרייני כמותם, ולהשתתף בקורס שלו שנקרא Lead It. גם עבור בעל בית המלון, ברנט מיכאל, שמארח את הנערים בכיבוד קל, שתייה וארוחת בוקר, זה אירוע מיוחד. המלון שלו סגור מאז חודש מארס בגלל הקורונה ואמור להיפתח שוב בצורה מסודרת רק בחגים. אבל בשביל נבו, סוג של גאווה מקומית, הוא הסכים לעשות ג'סטה ולארח את הקורס במשך שבוע. "אני עוקב אחרי נבו מאז שהוא הופיע בטלוויזיה בפעם הראשונה בגיל 12, והוא עושה כבוד גדול לעיר", אומר מיכאל. "בכלל, אני אוהב לראות את הילדים פה שכבר בגיל כזה לוקחים אחריות על החיים שלהם, ורוצים להתקדם ולממש את הפוטנציאל שלהם".

     

    לאחר הארוחה הצעירים נכנסים לאולם הכנסים המהודר של המלון. "לפני שלוש שנים הצלחתי להגשים את החלום הראשון שלי", פותח נבו, "אני המנטליסט הצעיר בעולם ופיינליסט בתוכנית גוט טאלנט, ואני כאן כדי לעזור לכם להגשים את החלומות שלכם".

     

    רק סיימת כיתה י', זה לא יומרני מצידך לפתוח קורס כזה?

     

    נשארתי פעור פה. נבו אבוטבול וכתבנו ליאור אל־חי | צילום: אלעד גרשגורן
    נשארתי פעור פה. נבו אבוטבול וכתבנו ליאור אל־חי | צילום: אלעד גרשגורן

     

    "אני מכיר את השאלה הזאת טוב מאוד כי הרבה אנשים שואלים אותי בדיוק על זה. עצם זה שאני בן 15 רק מסייע לי. אני מכיר את הקהל, את בני הנוער, מכיר את העולם שלהם ואת הסוגיות שמטרידות אותם, כי גם אני עובר את זה. אני לא בא ואומר 'אני יודע הכל', לא למדתי בשום אוניברסיטה או מכללה, אבל אני יודע מה הכלים שעזרו לי להצליח לשלב מבחנים בבית הספר עם הופעות. הייתי טס 18 יום לחו"ל, חוזר שבוע לבית הספר בארץ, טס שוב לשבוע, ואז חוזר לשלושה שבועות, וסיימתי עם ממוצע 99 בתעודה. יש לזה סיבה. צריך להשקיע הרבה כדי ללמוד במטוסים וברכבות ולדעת נכון איך לנהל את הזמן ולשלב את זה עם ההופעות".

     

    ומה לגבי הכישלונות בדרך?

     

    "חשוב מאוד לדעת איך להתמודד עם כישלונות, וגם לי היו הרבה. נסעתי עד אמריקה כי הזמינו אותי שם לאודישנים של גוט טאלנט. עברתי שלושה אודישנים, אבל באחרון נכשלתי. זה היה קשה. הגעתי לחדר במלון, בכיתי קצת, התבאסתי, ושנייה אחרי זה ניגבתי את הדמעות ואמרתי לעצמי 'אוקיי, סגרו לי דלת, בוא ניכנס מהחלון'".

     

    אהבה של אמא

     

    "אני לא אומר להם 'אני יודע הכל'". נבו והתלמידים בסדנה במלון "קאזה" בנהריה | צילום: אלעד גרשגורן
    "אני לא אומר להם 'אני יודע הכל'". נבו והתלמידים בסדנה במלון "קאזה" בנהריה | צילום: אלעד גרשגורן

     

    בגיל 7 הוא התחיל להופיע עם קסמים, אבל מהר מאוד הבין שהוא יותר בקטע של מנטליזם. "שאלו אותי מה אני מעדיף, לעוף או לקרוא מחשבות, עניתי לקרוא מחשבות. התחלתי לקרוא ספרים על שפת גוף, ניסיתי על ההורים שלי דברים כדי לבחון את התגובות שלהם. ביקשתי מאבא שלי להרים מטבעות מתוך צנצנת כדי שאני אנחש כמה מטבעות הוא מחזיק ביד. לאט־לאט למדתי. בגיל 9 התחלתי להופיע. אמרו לי בהתחלה, אתה לא יכול להצליח בתור מנטליסט — זה לא יעבוד, אתה רק ילד. לא היה לי קל לשמוע, אבל יש משהו שהמחנכת שלי לימדה אותי. יש לנו שתי אוזניים, אחת כדי שמשהו ייכנס והשנייה כדי שמשהו ייצא. את הביקורת הבונה שמרתי, לדברים שבאו להוריד אותי למטה לא התייחסתי. דאגתי לשאוף קדימה כל הזמן".

     

    והוא אכן התקדם בכל הכוח. תוכניות אירוח, טיסות, ראיונות — בגיל 15 העתיד נראה מבטיח. אבל דבר אחד אפילו נבו לא לקח בחשבון — הקורונה. "הייתי אמור להיות עכשיו בסיבוב הופעות של חודשיים בארה"ב", הוא אומר. "הכל היה מתוכנן ופתאם הכל נעצר. אז עצרתי. בערך שבוע נחתי, ואז אמרתי בוא ניקח את הזמן הזה בידיים כי הקורונה הולכת להיות פה הרבה זמן, בוא ניצור משהו חדש".

     

    נבו הוא הבן הצעיר במשפחה. אחותו הבכורה אורי, בת 18, עומדת לפני גיוס לצה"ל ומפעילה עסק למארזים. אביו, עודד, היה קצין בקבע במשך 25 שנה וכיום עוסק בהיי־טק בחברת אלביט. האם הילה מורה ללשון, רכזת פדגוגית ומאמנת אישית למבוגרים ובני נוער עם הפרעות קשב וריכוז.

     

    את הקורס בנה נבו יחד עם אימו, שיושבת לידו גם בראיון. "היא עזבה את העבודה שלה בהוראה לטובתי", הוא מספר, "והיא עכשיו נטו בשבילי, מלווה אותי בחלום שלי. אני מעריך אותה כל כך על הבחירה הזאת, זו הקרבה מטורפת, לעזוב עבודה שהיא אוהבת ומחוברת אליה".

     

    זה ילד זה? נבו אבוטבול בפעולה | צילום: יוסי גנון
    זה ילד זה? נבו אבוטבול בפעולה | צילום: יוסי גנון

     

    הילה מתרגשת: "לקחתי שנתיים חופש מבית הספר לאחר 22 שנה. קיבלתי החלטה ללוות את נבו עד הגיוס לצבא. המטרה היא לא להפסיד את השנים היפות והמשמעותיות האלה וגם להגשים דרכו חלומות שלי. הרעיון של הקורס בא מנבו, הוא גם התעקש להתחיל בפרויקט הזה בנהריה ולא במרכז הארץ, כדי להראות שהמקום שבו אתה גר לא אומר שאתה לא יכול שלא להגשים את החלומות שלך. ישבנו וחשבנו איך הופכים את הרעיון של נבו לקורס. היו לי המון הצעות, את רובן הוא לא קיבל".

     

    נעלבת?

     

    "לא, למדתי שאני צריכה להקשיב לו. אם נבו היה מקשיב לי והיה ממש צייתן, רוב הסיכויים שהוא לא היה במקום שהוא נמצא בו. הייתי פחדנית, רציתי לשמור עליו, לא רציתי את הבמה הגדולה ואור הזרקורים. לאורך הדרך למדתי מהילד שלי איך מגשימים את החלום. הוא הביא אותי ממקום של לפחד למקום של לעזוב את הכל ולהצטרף אליו. נבו הסביר שחשוב לו שהקורס לא יהיה בשפה של מורה אלא בדרך שלו. ההפעלות הן שלו, ובניית הקורס זו אני. למשל, שכדאי להתחיל עם ניסוח החלום. הצעתי לקרוא לזה 'חזון', אבל נבו לא רצה. הוא רצה שזה יהיה חלום, כי לילדים אין חזון אלא יש להם חלום. והלכתי איתו".

     

    היום הראשון בקורס עוסק בחלומות. "כל אחד כתב את החלום שלו בפירוט ואיפה הוא מדמיין את עצמו כשהוא ישיג את החלום שלו", מספר נבו. "את מה שהם כתבו כל אחד שם בחדר על השידה או ליד המיטה כדי שזה יהיה כל הזמן מול העיניים שלהם. כשכותבים דברים, אתה בעצם מתחייב, זה סוג של חוזה עם עצמך. הרעיון הוא לבנות תוכנית עבודה בדרך לחלום, כל אחד עם החוזקות שלו".

     

    צילום: יוסי גנון
    צילום: יוסי גנון

     

    היום השני מתמקד בחברים ובאיך בוחרים אותם, והיום השלישי בניהול זמן. "אני מאוד מתעניין בזה בגלל החיים שלי שכוללים טיסות, הופעות ולימודים. הזמן רץ, והשאלה מה אנחנו עושים איתו. ביום הרביעי מדברים על התמודדות עם כישלונות, וביום החמישי מדברים על התפתחות".

     

    חולמת להיות מפורסמת

    הקורס הזה מספק גם אפשרות מרתקת לקבל צוהר אל החלומות של בני הנוער. מה הם רוצים להיות כשיהיו גדולים, מיהם המודלים שלהם להצלחה. התשובות נעות בין כדורגלן, כוכבת ריאליטי, מתכנת ופרמדיק. "אני חולמת להיות מפורסמת", מסבירה חד וחלק ליאן פינטו בת ה־12. "אני רוצה לדגמן כמו אלה איילון, להיות שחקנית בתיאטרון ובקולנוע. כשאני רואה את נבו, אני מבינה שהוא הצליח להגשים את החלום שלי, וזה מוכיח לי שאם אתה מתחיל בגיל צעיר אתה יכול להגשים חלומות".

     

    נועם הרוש בן ה־12 חולם להיות מתכנת. "בגיל 8 התחלתי עם משחקי מחשב והבנתי שיותר מלשחק אני רוצה ללמוד איך לתכנת את המשחקים האלה. בהמשך התחלתי לתכנת אפליקציות. החלטתי שאם בחופש הגדול יש לי זמן פנוי, אני אנצל אותו להגשמת החלומות שלי. קשה לי עם ניהול הזמן ואני רוצה ללמוד את זה מנבו. הוא לא גדול ממני בהרבה, ואני רואה שהוא הצליח להגשים את החלום שלו ולא חיכה עד שהוא יהיה מבוגר. אני מרגיש שהקורס הזה נותן לי כלים איך להתנהל עם החלום שלי. איך לחלק את הזמן שלי, מתי להתעסק עם החלום, מתי להיות עם החברים שלי".

     

    "אני חולם להיות כדורגלן", מספר דניאל אדם בן ה־11, "אני משחק כבר כמה שנים בהפועל עכו. הגעתי לקורס כי ראיתי את ההצלחה של נבו בארץ ובחו"ל, והחלטתי לבוא לקבל טיפים שאיתם אמשיך הלאה".

     

    נרי עפרון בן ה־11 מספר כי חלומו להיות פרמדיק במד"א. "אני אעשה הכל כדי להגשים את החלום שלי להציל חיים של אחרים. גם לאמא שלי היה חשוב שאהיה בקורס הזה, היא עודדה אותי להירשם והסבירה שזה יכול לעזור לי". •

     

    yed660100