שתף קטע נבחר
 

כפר מנדא: איטליה מזרח

• מאז שטעמתי לפני עשור את סלט הסברס והלבּנה של עומר עילוואן, אני נמנה עם חסידי השף היצירתי הזה. לכן כששמעתי שהוא חתום על התפריט שלIL FORNO בכפר מנדא, מיהרתי להצפין. מדובר במסעדה איטלקית בנגיעה גלילית (במקום ניתן לרכוש גם מוצרים מיובאים איכותיים), והחיבור הזה טעים ומענין והולם את העונה החמה. למסעדה המושקעת אחראים האחים עמאר ומוחמד בושנאק, שעובדים מגיל צעיר במסעדות והרקע והוותק שלהם מורגשים מאוד.

 

בראשונות מומלץ ללכת על ארטישוק מטוגן עם גבינת עיזים (48 שקל), סלט שדה הגליל (38 שקל) או סלט הדרים רענן וכיפי (42 שקל). באגף הפסטות כדאי להתענג בין היתר על ספגטי מיטבולס (78 שקל), טורטליני גבינות (64 שקל) או ספגטי פירות ים (78 שקל). עיקריות מומלצות: שרימפס ברוטב שום לימון חמאתי (85 שקל), צלעות טלה (108 שקל) או קבב בטאבון – כדורי בשר עם רוטב עגבניות וירקות אנטיפסטי, וכל הכבודה הזאת עטופה בבצק ואפויה בטאבון (69 שקל).

 

ואם מזכירים את הטאבון האימתני המקשט את החלל המעוצב, אל תחמיצו את אגף הפיצות הנשלפות ממנו. מומלצת במיוחד פיצה קבב (56 שקל), המשלבת רוטב עגבניות, כדורי בשר, עלי בזיליקום, צנוברים קלויים וזילוף טחינה. מהטאבון נשלפים גם מאפים (49 שקל) כמו ספיחה ולחמעג'ון.

 

מחלקת הקינוחים הייתה סיום משובח: כנאפה הריקוטה – שיערות קדאיף מטוגנות בחמאה מזוגגת, גבינות ריקוטה ומוצרלה בסירופ הל, תאנים מבושלות, פיסטוק, ובצד גלידה (38 שקל) – הייתה מעולה. מעודי גם לא טעמתי פרשנות כה מוצלחת למלבי: כאן קוראים לו מהלביה פירות (32 שקל), והוא מורכב מקרם שמנת עם מי ורדים ופרחים, המעוטר בפירות יבשים ודבש. אפילו מוס השוקולד עם אגוזים מקורמלים (38 שקל) ריגש אותי. המסעדה מציעה גם ארוחות בוקר, אבל לא טעמנו.

 

IL FORNO, יוסף מוסטפא חג', כפר מנדא, א'־שבת, 9:00־חצות, 04-8836388

פורסם לראשונה 20.08.20, 18:41

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים