ספר: בלי סוכר
"סוכר טוב, סוכר רע ‑ הדרך הקלה להשתחרר מההתמכרות לסוכר ופחמימות" הוא מדריך פרקטי מבית אלן קאר לגמילה מהטעם שכולנו אוהבים ‑ המתוק. לשיטתו, מלכודת הסוכר זהה למלכודת ההרואין וכדי להשתחרר ממנה יש לעקור את התשוקה למזון רע ‑ תהליך שיתרחש עם ההבנה מהו הסוכר הרע. כמו במדריכי תזונה אחרים, גם כאן תמצאו המלצה לברר אם אתם באמת רעבים, או סתם מתפתים לאכול בגלל ממתקים שנמצאים בסביבתכם (רעב אמיתי יבוא על סיפוקו באכילת פרי). בשונה ממדריכים אחרים, "סוכר טוב, סוכר רע" מתייחס לטעם נרכש כאל אובדן חוש הטעם וקובע שהתניה חברתית מכריחה אותנו להתרגל לטעמים של רעלים: "אכלו בהתאם למד הדלק הטבעי שלכם, והמזון יהיה לכם טעים יותר". בהוצאת בבל, 98 שקל.
מומלצים