אשדוד: אמנות רחוב
• דודי שובל התחיל לצייר על קירות כנער צעיר שרצה בעיקר למרוד. הוונדליזם שהוא מייחס לעצמו שינה את פניו אחרי שנתפס על ידי המשטרה ובטוויסט לא צפוי בעלילה קיבל אישור רשמי לצייר על אותם קירות ממש, הפעם כצייר הרשמי של עיריית אשדוד. מאז, מעטרים ציוריו וציורי הצוות שלו את רחובות העיר, בעיקר באזור רובע ו' שבו גדל.
יש שם ציור צבעוני יפהפה של חברתו, הזמרת יעל מס, ופורטרט מרשים של חבר אחר שלו, שחלם שפניו יונצחו על קיר, וקיר ענק שכולו מחווה לתרבות ההיפ־הופ ששובל אוהב במיוחד (כולל בחורה שהוא צייר כשהיא לבושה בגופייה והשחרתה על ידי חרדים גרמה לו "להלביש" לה טישירט סגורה), וקיר שעושה כבוד לסוחרי השוק ולקונים בו וקיר לילדים שמשלב בטבעיות בין דרדסית לפינוקיו, לבובספוג ולפיקאצ'ו כאילו אין פערי דורות בעולם. את הכיכר שסביב עץ השקמה העתיק המזוהה עם העיר בחרו שובל וחבריו לקשט ברוח הסובלנות והוא מרגש.
בימים אלה מוצעים סיורי גרפיטי ואמנות רחוב באשדוד, שבהם אפשר גם לטייל בין הציורים ולשמוע על ההשראה להם וגם לצייר ממש (הסיורים מיועדים למבוגרים ולילדים מגיל חמש ומעלה). הסיור הקרוב יתקיים ב־15 בספטמבר, בין חמש לשבע לפנות ערב, בעלות 35 שקל לאדם. לפרטים ולהרשמה: אתר תיירות אשדוד.

