ירושלים: חגיגת בשרים

• נתחי בשר הוואגיו, הנפוצים מאוד ביפן, חביבים במיוחד גם על הקרניבורים המקומיים, בזכות רמת השיוש, הטעמים המיוחדים וכמות השומן החוגגת בכל נתח. גם אתי וירון ישפה, בעלי מסעדת "ואלרו" בשוק מחנה יהודה בירושלים, שילבו לאחרונה את בשר הוואגיו בתפריט: המבורגר עסיסי (78 שקל), קבב (68 שקל), שורט ריבס שומני בעישון ארוך (38 שקל ל־100 גרם), אנטרקוט על העצם (69 שקל ל־100 גרם), דנבר קאט (74 שקל ל־100 גרם) ועוד. הנתחים מותקנים בתנור ספרדי הכולל פחמים משובחים שמעשירים את טעמו.

 

במהלך הסגר החליטו השניים לחשב מסלול מחדש, וכשהסגר הסתיים התפריט טולטל. "החלטנו לאפשר לכל הסועדים שלנו ליהנות מנתחי בשר מצוינים מבלי לקרוע את הכיס", הם אומרים, "אנחנו עובדים ישירות מול מגדלי הבקר בישראל ויש לנו קצבייה במסעדה, דבר שחוסך את פערי התיווך".

 

מנות בולטות נוספות: ביס עראייס (56 שקל) - שאי־אפשר בלעדיו בימים אלו, סלט חקלאי (58 שקל) המורכב מחסות, הדרים ואגוזים, צלחת שרקטורי (72 שקל), קרפצ'יו (82 שקל) פילה עגל ראוי במיוחד, ובעיקריות אפשר להתענג על חלת אסאדו מפורק (68 שקל) וחלונות סינטה המוגשות עם כבד אווז, ומחירה פחות פעוט - 168 שקל. גם אגף הנתחים המיוחדים לפי משקל שווה ביקור.

 

ניתן לשבת גם בחוץ וליהנות תוך כדי בליסת בשר, לגימת יין ראוי מההתרחשות הרוחשת והלילית של השוק וסביבתו.

 

בימים א'־ה' בשעות 18:30־20:00 יש 20 אחוז הנחה על תפריט האוכל והאלכוהול. וברוח התקופה, יש גם משלוחים ואפשרות לאיסוף עצמי.

 

• ואלרו, אגריפס 80, ירושלים. ראשון־חמישי: 18:30־24:00, שבת: 21:00־01:00. 02-5465650

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים