yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: טל סיון ציפורין
    זמנים מודרנים  • 13.09.2020
    יחד, כל הדרך
    לא חלמנו שנגיע לראש השנה ומסביב עדיין ייהום הסער. אבל בואו ניקח את הערב החגיגי ומלא התקווה הזה כהזדמנות לנשום עמוק ולהתפלל ש"יפה ושונה תהא השנה, אשר מתחילה לה היום". מנות נפלאות שחולקים עם האהובים שלנו, יהיו התחלה טובה
    רחלי קרוט

    גם אני, בדיוק כמו כולם, קיוויתי שאת החג המתקרב אחגוג עם המשפחה המורחבת. אחרי הסגר בליל הסדר, שאילץ את כולנו להתמודד עם ריחוק ביום הכי משפחתי בשנה, חשבתי שהפעם נשב כולנו סביב השולחן, נצחק ונספר על השנה שחלפה, נאכל ונהנה, נייצר זיכרונות שבעוד כמה שנים נסתכל עליהם בערגה.

     

    אז נכון שזה לא יקרה בסדרי הגודל שרצינו, ונכון שצפויה לנו תקופה לא פשוטה, אבל גם לכוס הזאת יש חלק מלא וחייבים להסתכל עליו – אנחנו כאן, ביחד, וגם אם בשולחן לא יהיו 20 אנשים כמו שכל כך רצינו, הארוחה יכולה להיות טעימה וחגיגית.

     

    החלטתי להביא לשולחן שלכם 3 מנות שלא דורשות לעמוד שעות במטבח, כאלה שאפשר להכין גם יום קודם כדי להגיע לארוחה נינוחים. אבל בעיקר, בעיקר מנות של חלוקה. של ביחד. כאלה שאפשר להכין בכמות קטנה או גדולה תלוי כמה אנשים תהיו.

     

    מאחלת לכם שתמיד תהיו עטופים במשפחה וחברים שאתם אוהבים. ושהשנה שבאה עלינו לטובה תהיה קצת פחות דרמטית ומאתגרת וקצת יותר רגועה ומחבקת.

     

    צילום: טל סיון ציפורין
    צילום: טל סיון ציפורין

     

     

    שנה טובה!

     

    מעטפות סלמון עם אספרגוס, דבש ולימון

    מתנות קטנות שמכינים באמת בדקה ואפשר להכין כמה שעות קודם ולאפות סמוך לארוחה. אתם יכולים לעטוף כל סלמון ממש כמו אריזת מתנה או להכין בתבנית גדולה.

     

    מה צריך:

     

    צילום: טל סיון ציפורין
    צילום: טל סיון ציפורין

     

     

    • 5 פילה סלמון, חתוך לפרוסות (ללא עור ועצמות)

     

    • 1־2 חבילות אספרגוס

     

    • 1 לימון או ליים

     

    • 4 ענפי תימין

     

    • 2 כפות דבש

     

    • 4 כפות שמן זית (או חמאה)

     

    • 1/2 כפית מלח גס

     

    • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

     

    • 4 שיני שום, כתושות

     

    • 1/2 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק

     

    • 1 כפית פטרוזיליה מיובשת

     

    כך עושים:

     

    1. בקערה קטנה מערבבים דבש, שמן זית, מלח, פלפל, שיני שום כתושות, פטרוזיליה מיובשת ופרוסות צ'ילי.

     

    2. חותכים ניירות אפייה ל־5 מלבנים גדולים מגודל הסלמון (כפול מגודלו).

     

    3. קוטמים את החלק התחתון של האספרגוס (בערך 4־5 ס"מ) ומניחים בתוך מלבן נייר אפייה בערך 6־8 אספרגוס. פורסים את הלימון לפרוסות דקות.

     

    4. מניחים את פילה הסלמון כשהצד היפה כלפי מעלה, ומניחים מעל כל סלמון פרוסה או שתיים של לימון.

     

    5. מברישים היטב בשמן זית ודבש ומפזרים עלי תימין. אם נשאר לכם מהמרינדה מזלפים אותה מעל הסלמון.

     

    6. סוגרים את נייר האפייה למעלה כמו מעטפה (קודם מהצדדים) או מקווצ'צ'ים ב־2 הצדדים כמו סוכרייה. עוד אופציה היא פשוט להניח את כל פרוסות הסלמון על תבנית אחת עם נייר אפייה.

     

    7. בשלב הזה ניתן לשמור במקרר כמה שעות עד שרוצים להכין (סגור היטב, כן?) כשרוצים להכין, מחממים תנור ל־200 מעלות ומניחים את מעטפות הסלמון על תבנית תנור עם נייר אפייה. אופים במשך 15־20 דקות או עד שהסלמון משנה את צבעו אבל עדיין רך ועסיסי. מאוד תלוי בגודל הסלמון. ניתן להגיש את הסלמון כך לשולחן ואפשר גם לפתוח את נייר האפייה, לאפות במצב גריל עליון במשך 5 דקות, ולהגיש כשהמעטפות פתוחות והסלמון מעט מזהיב.

     

    דלעת במילוי אורז עם פרגיות וערמונים

    מנה שיש בה הכל. תוספת וירק, עוף וערמונים (וגם צנוברים שמוסיפים חגיגיות). שיטת האפייה המיוחדת, בתוך דלעת, גורמת לאורז לקבל טעמים עמוקים ונפלאים.

     

    מה צריך:

     

    • 2 דלעות בינוניות או אחת גדולה מאוד

     

    • 4 כפות שמן זית

     

    • 2 בצלים לבנים, קלופים

     

    • 6 שיני שום, קלופות

     

    • 500 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות

     

    • 1 ו־1/2 כוסות אורז בסמטי או יסמין או פרסי

     

    • 3 כוסות מים רותחים

     

    • 2 שקיות ערמונים, קלופים ומוכנים לאכילה

     

    1/2 כוס צנוברים

     

    • 1/2 צרור עלי פטרוזיליה

     

    • 1 כפית מלח

     

    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

     

    • 1 כפית גדושה בהרט

     

    • 1/2 כפית קינמון

     

    • 1 כף פפריקה מתוקה

     

    וגם:

     

    • 3 כפות שמן זית

     

    • 3 כפות סילאן

     

    • 1 כפית מלח גס

     

    כך עושים:

     

    1. קוצצים את הבצל והשום לקוביות ואת הערמונים חותכים לחצי. בסיר רחב ונמוך (סוטאז') מטגנים את הבצל והשום עד ריכוך והזהבה. סבלנות עד שזה ממש מזהיב, מהקרמול של הבצל מגיע הרבה מהטעם.

     

    2. מוסיפים את הפרגיות וממשיכים לטגן עד שהפרגיות משנות את צבען. מוסיפים ערמונים וצנוברים ומערבבים בעדינות.

     

    3. מוסיפים אורז, מים ותבלינים ומערבבים. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה וסוגרים את הסיר.

     

    4. מבשלים על האש הכי נמוכה במשך 20 דקות וסוגרים את האש. משאירים את הסיר סגור במשך 10 דקות.

     

    5. בינתיים מרוקנים את פנים הדלועים (שומרים את החלק העליון שלהן) ומברישים את החלק הפנימי בשמן זית וסילאן. זורים פנימה מעט מלח גס.

     

    6. ממלאים באורז וסוגרים עם מכסה הדלעת. מברישים את הדלעת במעט שמן זית ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה, אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך שעה או עד שהדלעת רכה.

     

    נקטרינות צלויות בדבש עם תימין וגלידת וניל

    דמיינו ביס של מתיקות מגלידת וניל וחמיצות עדינה מנקטרינה. וכמה אושר יש בשילוב בין החום של הפירות לקור של הגלידה. ולחשוב שלוקח 5 דקות לצלות את הנקטרינות.

     

    מה צריך:

     

    • 4 אפרסקים או נקטרינות צהובות

     

    • 4 כפות דבש או מייפל

     

    • 4 ענפי תימין

     

    • 2 כפות שמן זית

     

    • קמצוץ קינמון

     

    • 2 כפות מיץ ליים או לימון

     

    • גלידת וניל או קוקוס להגשה (חלבי או פרווה)

     

    כך עושים:

     

    1. חוצים את האפרסקים או הנקטרינות ל־2 ומוציאים את הגרעין.

     

    2. מערבבים בקערה קטנה שמן זית, דבש, עלי תימין, קינמון ומיץ לימון ומברישים את חצאי האפרסקים מכל הצדדים. את יתר הרוטב הטעים משאירים בצד.

     

    3. צולים את האפרסקים כשהצד החתוך כלפי מטה, על מחבת פסים, במשך 5־10 דקות או עד שהחלק התחתון צרוב יפה. בשלב הזה ניתן להפוך לצד השני ולצרוב עוד כמה דקות (למי שאוהב שהאפרסקים רכים) או להשאיר אותם חצי נגיסים. אופציה נוספת היא להכניס את התבנית לתנור, כשהצד החתוך עכשיו כלפי מעלה, ולאפות במשך 10־15 מעלות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. שימו לב שהמחבת שלכם מתאימה לתנור לפני האפייה. בזמן הצלייה הברישו את הפירות ברוטב שנותר בקערה.

     

    4. מגישים את האפרסקים, בעודם חמים, עם גלידת וניל או קוקוס וזרזיף דבש או מייפל.

     

     

    צילומים: טל סיון צפורין

     


    פרסום ראשון: 13.09.20 , 20:05
    yed660100